發新話題

[Marui] 馬記M870討論

請問師兄換三寶大約幾錢到。邊間槍店比較好

我自己響紅犬度買,而改就去搵QXF度搞。其實,我啲槍有乜頭暈身慶都係交俾阿朗搞。
引用:
原帖由 av23240 於 4-6-2017 23:49 發表
請問師兄換三寶大約幾錢到。邊間槍店比較好
究竟世界上還有神嗎?

回覆 16# 的帖子

人地比你啲link有晒價錢

內管就唔駛搞,如果想好睇啲就裝黑色內管。
究竟世界上還有神嗎?

灣仔有好多 馬記870 啲寶品.
你可上網找,最好也是去灣仔看實物。

係喎!灣仔某舖有好多馬記870件喎!
引用:
原帖由 Kai 於 5-6-2017 14:20 發表
灣仔有好多 馬記870 啲寶品.
你可上網找,最好也是去灣仔看實物。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 4-6-2017 23:48 發表
最優先需要換的是Loading Arms,呢支嘢好易變型。而且支槍太多小零件,唔建議自己拆。不過橫掂都要拆,不如一炮過換哂啲易打柴㗎零件好過,而O-ring也是最優先要換的。否則打Top Gas好快漏氣。
即係支野就算唔用topgas用134a, 原裝都好快有問題? 見佢d補品都ok貴, 而且仲好似一期一會, 好多賣晒...

其實馬記870,自新出都現在,我就擁有了,一買番嚟就改,到現在從未出問題;馬記槍本身內部金屬零件以亞鉛為主,我改鋼件主要以耐用為優先考量。真正的問題在於,香港用的是Top Gas,而日本用134a,所以要在O-ring上換上更耐高壓氣體的製品。而因為馬記在日本太容易訂零件,所以用亞鉛也不是甚麼問題,香港就......
引用:
原帖由 benlawnf 於 6-6-2017 06:28 發表

即係支野就算唔用topgas用134a, 原裝都好快有問題? 見佢d補品都ok貴, 而且仲好似一期一會, 好多賣晒...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 6-6-2017 08:00 發表
其實馬記870,自新出都現在,我就擁有了,一買番嚟就改,到現在從未出問題;馬記槍本身內部金屬零件以亞鉛為主,我改鋼件主要以耐用為優先考量。真正的問題在於,香港用的是Top Gas,而日本用134a,所以要在O- ...
多謝師兄耐心解答。 另外請問你話換oring係咪換粗少少既oring以防漏氣? 都係新填地果d地方買?

聽你咁講,似乎你想自己換。但係我勸你唔好....都係攞落旺角整穩陣。至於O-ring,我都係交俾師傅搞。
引用:
原帖由 benlawnf 於 6-6-2017 09:29 發表

多謝師兄耐心解答。 另外請問你話換oring係咪換粗少少既oring以防漏氣? 都係新填地果d地方買?
究竟世界上還有神嗎?

呢一兩日有呢個post,今日即將加入馬記870家族
咁多位師兄既意見真係好實用

事實上,玩870唔跳榖係有啲可惜。而且本身Tactical 版太長,用於CQB又極考技術;用於outdoor 又唔算實用,有啲雞肋。除非對Tactical 真係好有愛,否則買Breacher落Holster當sidearm也比較妥當。
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 6-6-2017 17:03 發表
事實上,玩870唔跳榖係有啲可惜。而且本身Tactical 版太長,用於CQB又極考技術;用於outdoor 又唔算實用,有啲雞肋。除非對Tactical 真係好有愛,否則買Breacher落Holster當sidearm也比較妥當。
尾托叉氣又跳殼就會變左馬老仙系統痾尿彈度 ,到時落場你又會想玩返唔跳殼, 叉gas跳殼shotgun設計最好都係田中射得遠操作又夠真好過馬老仙系統扑扑聲,但跳殼幾順都好比上起氣拉易jam又要入彈麻煩,落場唔會實用都係安心留來自hi

1 個讚好! TOP

如果有一支D記鋼身,但行APS 新系統㗎Shotgun 就真係一流。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題