101 1234567
發新話題

[Marui] 馬記M870討論

引用:
原帖由 48191 於 10-7-2017 10:14 發表
換O-ring  
想問問, 係咪講緊接合位個O ring? 可以去邊配?

據我所知,新填地街有。不過Marui支870極複雜,最好揾人搞。
(我換兩條鋼筷子,師傅都有少少微言,你就知支870有幾麻煩。)
引用:
原帖由 wingo666 於 10-7-2017 10:17 發表
想問問, 係咪講緊接合位個O ring? 可以去邊配?
究竟世界上還有神嗎?

我支M870 換了金色氣缸, 一拆出尼入氣就即刻起前面漏氣,
裝返上槍托, 再起槍托入氣就冇漏氣,   
咁隻氣缸仲有冇得整 ? 裝左上托唔漏氣 咁係咪唔理佢都OK ?

另外有冇師兄用緊Angry Gun 果套Retractable Gas Tank Stock ?
覺得長托氣缸都係唔可靠  定還是換短版最實際 ?

我諗又係O-ring問題啫,一係嘩佬,整就一定有得整。
引用:
原帖由 type38 於 25-7-2017 22:35 發表
我支M870 換了金色氣缸, 一拆出尼入氣就即刻起前面漏氣,
咁隻氣缸仲有冇得整 ? 裝左上托唔漏氣 咁係咪唔理佢都OK ?

另外有冇師兄用緊Angry Gun 果套Retractable Gas Tan ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 type38 於 25-7-2017 22:35 發表

另外有冇師兄用緊Angry Gun 果套Retractable Gas Tan ...
在下個IRON 缸插左入槍身就由得佢唔會拔番出來,反正缸尾有咀叉氣,本身就冇必要取出來。
至於漏氣,是因為缸前面個洞位的活門復位時貼唔岩個位,便漏了。等他無氣時再按一下比佢彈番好個位就無事。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

好彩我選擇改Marui個氣缸啫。
引用:
原帖由 Dave 於 25-7-2017 23:25 發表

在下個IRON 缸插左入槍身就由得佢唔會拔番出來,反正缸尾有咀叉氣,本身就冇必要取出來。
至於漏氣,是因為缸前面個洞位的活門復位時貼唔岩個位,便漏了。等他無氣時再按一下比佢彈番好個位就無事。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 26-7-2017 14:11 發表
好彩我選擇改Marui個氣缸啫。
其實IRON 都叫出得好好,叉足氣之後打十幾粒 6 RD  都仲有氣,即係 50 發+,基本上插左入槍就唔會漏。
係手多多彈番佢出黎先「有機」漏。原理同打40MM 留彈一樣,打入左個FIRE PIN 之後彈番出黎咬唔正咁解.. 督佢2 野即可。
至於加左右PIN 上MARUI 缸當然是最便宜又實際的方法,在下個MARUI 缸仍在,帳帳地,睇邊日得閒買番幾粒螺絲絲帽又學師兄咁整
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

新手想問下各位ching 買左支馬記ksg 全原裝無改過,請問係咪唔可以用top gas一定要用134a gas 因為一入top gas 入氣倉即時漏氣,thx

要改囉⋯⋯
貎似Wii Tech多改件
引用:
原帖由 Zeno 於 26-10-2018 11:43 發表
新手想問下各位ching 買左支馬記ksg 全原裝無改過,請問係咪唔可以用top gas一定要用134a gas 因為一入top gas 入氣倉即時漏氣,thx
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Zeno 於 26-10-2018 11:43 發表
依支槍出個時極之想買點知冇貨,跟住剛好打game見有人新槍帶落場,初初入氣都唔見有問題,一比太陽曬下就聽到吱吱聲,個位ching連一場都打唔到已經漏晒,個刻覺得自己好好彩、支野重唔平

第一印象就係難拆
玩過咁多AEG/GBB, 呢支比我拆過既任何一種槍,要花至少一倍時間
另外出氣valve(出向槍管果個)位連用134A都成日會漏

101 1234567
發新話題