發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

搭單問下各位師兄

如果個下身想轉沙色...膠身做Cerakote掂唔掂?

會唔會一忽忽咁甩返出黎??

THX

引用:
原帖由 JBL 於 17-6-2017 22:06 發表
呢支好大可能係最後一支有第一水齊刻印既HK槍,德佬唔鍾意玩具打6mm就刻.45,台灣做就印Made in Germany,真係有今生就無來世,鍾意HK手槍既唔好錯過...
睇怕之後支HK416A5都凍過水

Cerakote 只可以做金屬咋吓嘩?
首先要將工件打沙、去油、上油再用焗爐焗,膠身點做呢?我上次攞件亞鉛件去F.Club做,阿腦細個面口都有少少難委,因為驚亞鉛件頂唔順。不過最後都做咗,效果都算唔錯。
引用:
原帖由 Kwind 於 17-6-2017 23:48 發表
搭單問下各位師兄

如果個下身想轉沙色...膠身做Cerakote掂唔掂?

會唔會一忽忽咁甩返出黎??

THX
究竟世界上還有神嗎?

You can do Cerakote on polymer parts. I've had my BCM pistol grip done and it turned out to be okay.

引用:
原帖由 48191 於 17-6-2017 23:50 發表
Cerakote 只可以做金屬咋吓嘩?
首先要將工件打沙、去油、上油再用焗爐焗,膠身點做呢?我上次攞件亞鉛件去F.Club做,阿腦細個面口都有少少難委,因為驚亞鉛件頂唔順。不過最後都做咗,效果都算唔 ...
Cerakote 好似木件同膠件都可以的
Cerakote 官網好似有d demo睇

引用:
原帖由 2slow 於 17-6-2017 23:46 發表

焗住都要落訂先, 但都未必有鋼滑架出, 好似FNS9就仲未見有鋼滑架
Fnx都好耐先有
係vp9快姐 槍一出就有

感謝樓上各師兄意見

等支槍到手再拎去攪

木件唔怕高溫焗當然OK,膠件有冇話邊種得邊種唔得?
引用:
原帖由 jn_jona 於 18-6-2017 00:08 發表

Cerakote 好似木件同膠件都可以的
Cerakote 官網好似有d demo睇
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-6-2017 00:10 發表

Fnx都好耐先有
係vp9快姐 槍一出就有
VP9快...連第一水FULL MARKING都快賣完

出左COMP頭想砌多支,...但冇MARKING了

網上毒圖

[quote]原帖由 48191 於 17-6-2017 23:50 發表
Cerakote 只可以做金屬咋

引用:
原帖由 48191 於 18-6-2017 00:15 發表
木件唔怕高溫焗當然OK,膠件有冇話邊種得邊種唔得?
戴頭盔先 唔多肯定 知前問過好似得
再唔係Duracoat 好似可以唔洗焗

印象中唔少人cerakote過吉打glock系列下身

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-6-2017 00:41 發表

戴頭盔先 唔多肯定 知前問過好似得
再唔係Duracoat 好似可以唔洗焗

印象中唔少人cerakote過吉打glock系列下身
係囉真槍都好多人cerakote 手槍D非金屬下身
利申,太窮無造過cerakote

Mmm....真槍㗎所謂Polymer同玩具槍PVC膠會唔會有唔同?
引用:
原帖由 紗夢 於 18-6-2017 00:45 發表

係囉真槍都好多人cerakote 手槍D非金屬下身
利申,太窮無造過cerakote
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 18-6-2017 01:15 發表
Mmm....真槍㗎所謂Polymer同玩具槍PVC膠會唔會有唔同?
真槍用乜 polymer 無人知,但玩具槍並非 PVC, 多數是 ABS

吉打第一版Glock下身話自己係Polymer㗎喎!不過一跌就碎囉!所以我頭上面一直有個問號......
引用:
原帖由 olw0978 於 18-6-2017 01:23 發表

真槍用乜 polymer 無人知,但玩具槍並非 PVC, 多數是 ABS
究竟世界上還有神嗎?

發新話題