發新話題

[VFC] HK45CT台灣開賣

堅兄,有兩個問題想請教:
1)有冇邊度做Laser最好?
2)個牌本身有字,點樣去除?
引用:
原帖由 阿堅 於 30-8-2017 11:12 發表

拆曬成個下身,拎出黎再攞去laser 吧
究竟世界上還有神嗎?

感謝師兄解答。
引用:
原帖由 Kwind 於 30-8-2017 15:57 發表

個牌有兩面...應該反轉做就可以

VFC MP7 就已經係個牌兩面唔同刻字可以轉
究竟世界上還有神嗎?

所以我咪問「三粒螺絲?」呢個問題囉⋯⋯
個個就咁裝都冇事,唯獨係阿師兄換過螺絲就打得唔順,我就問關唔關事囉。
引用:
原帖由 阿堅 於 30-8-2017 19:46 發表

其實拉多幾拉落D油就應該就順

師兄,會唔會係你個飛機座變左形?
我見你飛機底撞到又凹又凸
另外又會唔會個幾粒鑼絲條數唔同,扭緊過之後改變左飛機座個安裝位置?
究竟世界上還有神嗎?

Taitan 做工比較特別,以VP9為例,Slide前方的止滑紋沒有那麼Sharp,但顔色是鐵灰色。
究竟世界上還有神嗎?

剛剛找「神之手」同抽嘢上色,得出嚟嘅結果如下:

個德國鷹章細緻到咁!
究竟世界上還有神嗎?

Project completed

究竟世界上還有神嗎?

係,Northeast Airsoft一公佈話出,我就問佢會響香港邊度有賣,佢一出聲我就去訂。
BTW,條氚管光度唔錯。
引用:
原帖由 spec.ops. 於 5-11-2017 23:34 發表

師兄套西係一早訂既?
究竟世界上還有神嗎?

同場加映

究竟世界上還有神嗎?

我都係搵師傅搞!個前Sight 底要磨少少,再用Sight pusher一推即入。
引用:
原帖由 sdu113 於 7-12-2017 16:12 發表

師兄裝套Northeast sight時有冇難度, 我裝在香港套鋼slide 時後sight好fit位, 前sight執到死死下!
究竟世界上還有神嗎?

JN兄正確
引用:
原帖由 sdu113 於 7-12-2017 21:44 發表
我裝完條香港鋼slide後,經常卡在最後位,請問應該點攪啦?
Thx.
究竟世界上還有神嗎?

TLR3 如果係雙手持槍,係冇話開唔到電筒;我甚至單手都開到。

不過TLR3 係平好多...
究竟世界上還有神嗎?

早幾日上過「代理」,發現Slide Stop同飛機有大量現貨供應....
可能最常死就係呢兩份嘢......
引用:
原帖由 jn_jona 於 26-12-2017 15:38 發表

我買左之前套迷版鋼既 但都要450hkd
或者可以買d牌 但有機撞崩
究竟世界上還有神嗎?

係......
引用:
原帖由 jn_jona 於 26-12-2017 20:55 發表

原廠slide stop?
究竟世界上還有神嗎?

Tactical 貓嗰條都冇問題喎。
引用:
原帖由 navy_seal 於 17-1-2018 01:17 發表
有師兄購買了taitan Hk45ct 套鋼滑架 kit,條鋼管扭唔入十字軍條tr45s嗎?
Vfc原裝管就冇問題⋯⋯一樣係16MM+
究竟世界上還有神嗎?

發新話題