75 12345
發新話題

[GHK] GHK M4 GBB ver2.0即將推出

GHK M4 GBB ver2.0即將推出

Its happening!! Need to consider getting this or Marui...

改咁多野價錢唔加?
仲有下身個凸版位。。。

引用:
原帖由 Opica 於 5-6-2017 16:37 發表
Its happening!! Need to consider getting this or Marui...
論性能同Qc唔需要講,講材質咁呢支全鋼一定好過亞鉛

引用:
原帖由 JBL 於 5-6-2017 16:16 發表
GHK M4 GBB ver2.0
更新項目:
1.全新CNC製程鋼製槍機
    作動更順暢,材質更堅硬。
⋯⋯
2.後定  新材料 新設計(採用磁吸式設計),後定更堅固 確實。

3.新版輕量化彈匣:效能不減,重量更輕。 ...
真係有馬既話即刻去馬

引用:
原帖由 gainax 於 5-6-2017 16:44 發表

全鋼係指火控?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 5-6-2017 16:44 發表

但佢現時條鋼bolt真係好一般,D料太冧,好快就打蝕個lock位

引用:
原帖由 阿堅 於 5-6-2017 17:09 發表

但佢現時條鋼bolt真係好一般,D料太冧,好快就打蝕個lock位
冇做熱處理, ver 2補獲
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 7# 的帖子

V1  果條好似係粉末冶金

回覆 7# 的帖子

二百幾蚊支鋼煲同幾十蚊鋼鎚係咁上下料
表面處理仲十分"鞋",但呢個價位自己執返正佢抵玩度算高
我另一支7075身唔再買WA系統轉方仗就係為左支鋼煲同飛機夠平仲有85折慳好多

引用:
原帖由 horenhim 於 5-6-2017 17:47 發表

冇做熱處理, ver 2補獲
v2直頭改左cnc?應該似kszV2cnc個隻物料6舊水成支造價唔太貴,
如是唔貴有興趣裝去而家支方仗到,cnc個質感靚好多,煲Lock就要熱處理先夠硬或佢改V記個種替換L角設計咁個L角可以直接做高硬鋼就唔易蝕了,如是冇鍋氣唔加價呢次改埋煲包埋馬仔都值得入既,但最好多返一個選擇配Gi夾,軍版都係Gi夾先襯

咁新,舊款零件,彈閘可互通,共用嗎?

馬仔mark最吸引。

引用:
原帖由 老兵 於 5-6-2017 22:59 發表
咁新,舊款零件,彈閘可互通,共用嗎?
上面up除左boltlock有新設計之相關零件,其他野斷估可以用返畢竟要顧舊玩家同非必要又做新零件=$$$$

回覆 6# 的帖子

是的師兄, 方仗M4料=平價版井記除左HOPUP坐同飛機是膠其它同井記一樣是鋼料
需然好多件唔是CNC鋼料亦唔是鍛造,但相對後備零件價錢亦平好多,當初我就係為性價比同隻Gi夾先轉投佢冇再玩#記,
今次有埋馬仔有CNC鋼煲仲有輕夾唔加價其實睇規格都值得入, 有興趣等E記下次9折再睇定D先就係最適合出手時候

75 12345
發新話題