發新話題

[GHK] GHK M4 GBB ver2.0即將推出

引用:
原帖由 gainax 於 6-6-2017 08:14 發表
是的師兄, 方仗M4料=平價版井記除左HOPUP坐同飛機是膠其它同井記一樣是鋼料
需然好多件唔是CNC鋼料亦唔是鍛造,但相對後備零件價錢亦平好多,當初我就係為性價比同隻Gi夾先轉投佢冇再玩#記,
今次有埋馬仔有CNC鋼煲仲 ...
有馬仔版權marking係個賣點, 另希望佢個色做返靚d啦 ...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

佢一早肯搞個馬仔花, 再肯用輕匣...我就唔使賣G5轉會走LA~
唔好同我講呢間廠無出輕匣既技術, 係佢唔通搞JE~
不過就算而家我肯轉會返黎買M4再買多支G5...佢個馬仔花我估起碼等多一年先賣到街~

隻P MAG有D睇頭, 我枝G香港掛左上牆成件.....因為匣太重所以冇帶過佢去打GAME

請問有預訂嗎?

回覆 16# 的帖子

佢個色是仿#記半光澤黑色應該唔變, 真鐵後期都係咁上下色水
始終只是厚身焗油, 想靚仔又想玩colt個灰黑色就只有拎去做陽極噴砂或施啦曲了,咁整又變左馬記抵d

引用:
原帖由 stevechau 於 6-6-2017 09:10 發表
佢一早肯搞個馬仔花, 再肯用輕匣...我就唔使賣G5轉會走LA~
唔好同我講呢間廠無出輕匣既技術, 係佢唔通搞JE~
不過就算而家我肯轉會返黎買M4再買多支G5...佢個馬仔花我估起碼等多一年先賣到街~
佢以前肯做好d好多野都唔會發生,不過總算做返有興趣可以入支玩下既,我手上仲有支打散左v1拆左件落cnc身又買唔齊料砌返成支, 而家唔知入支新定收二手劏件好,橫掂未出等下二手先

回覆 20# 的帖子

睇埋V記鍛系列幾錢先作決定... 近期V記咁進取
呢兩間客路差不多, 但V記的話加多些少有鍛身喎..
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 rYaN 於 6-6-2017 11:21 發表
隻P MAG有D睇頭, 我枝G香港掛左上牆成件.....因為匣太重所以冇帶過佢去打GAME
鐵夾都是玩質感唔拎落場無所謂最緊要keep到氣化,
落場輕便就舒服好多有膠用膠夾啦

回覆 22# 的帖子

我覺得V記偏向像真大於氣化得睇你重唔重視氣化同煲back爽度,
一般以佢系統唔成日狂扣auto係夠落場玩~
佢5千幾靚鍛有12吋獨家DD靚骨又送槍箱靚仔PMAG又改咁多野
論規格係抵玩大約比方仗多2k零,如是呢支v2換R@鍛身改dd骨就唔係2k零搞到了仲要大執佢個身聽說未必塞得入原裝煲

方仗就氣化大於像真, 落場同射擊爽度>v記, 如是像真優先氣化其次=V記,氣化優先像真其次=方仗,   不過V記如是改到fit方仗夾就 。。
我都諗緊繼續方仗定草錢試下V記鍛

引用:
原帖由 JBL 於 6-6-2017 17:32 發表

V記呢支真係堅野,仲要全真數,無得輸嫁。
味就是難選擇

新增問與答:
Q:與舊版零件共用性?
A:Ver1.0更換槍機與後定組即可完成升級

Q:彈匣是否共用?
A:不管是
舊的M4匣插新的M4
新的M4匣插舊的M4
舊的G5匣插新的M4
新的GMAG匣插舊的M4
新的GMAG匣插G5

From armshot

引用:
原帖由 gainax 於 6-6-2017 19:32 發表
我覺得V記偏向像真大於氣化得睇你重唔重視氣化同煲back爽度,
一般以佢系統唔成日狂扣auto係夠落場玩~
佢5千幾靚鍛有12吋獨家DD靚骨又送槍箱靚仔PMAG又改咁多野
論規格係抵玩大約比方仗多2k零,如是呢支v2換R@鍛身 ...
落場繼續用方仗...
V記鍛太靚...買黎都唔會落場, 但照買返黎掛牆~
即係一支拎黎做老婆咁錫, 一支做二奶任操LOR~

引用:
原帖由 JBL 於 6-6-2017 17:32 發表

V記呢支真係堅野,仲要全真數,無得輸嫁。
magazine
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 28# 的帖子

但唔換A+份hopup內管原裝又唔係話準,最少都要再科水買條靚少少內管(first 603同膠都4百了
同埋換低初速飛機+0.3珠夏天亦未必落到1.5J場,或改用短內管減到1.4內但集彈性又。。
始終馬記一買即玩又唔大力最適合落場,但施啦曲咁靚又唔係好捨得同埋日後改哂堆鋼內件仲貴 , V記鍛版做得咁靚錫住玩好,比著我唔會捨得拎落場留來自hi好
諗諗下不如等後備件砌返支v1用gmag輕夾落場粗玩就算了馬記都慳返 ,
重夾夏天打過兩場重身要成日咩住成日舉槍既話加上佢新槍抽插夾下下用力真係有d累,佢全鋼14.5吋都重身仲未計落配件,而家有得簡輕都係輕夾舒服

發新話題