發新話題

[GHK] GHK M4 GBB ver2.0即將推出

引用:
原帖由 JBL 於 7-6-2017 17:22 發表

彈匣其實性能非常好,死症係出氣膠同飛機唔密氣,但就好多人唔知呢點,當咗係隻匣唔掂,只要大家改善咗密氣,改完之後一雞到尾唔腳軟仲要增加埋射速加有氣剩,絕對唔差過方仗,所以我幾乎支支都用V記仲 ...
v記氣化設計同KsZ類似,硬彈弓夾用大氣缸出氣量谷行blowback,
但ksz火控比較流暢設計所以只要叉夠氣冬天仍暢順運作,
v記火控外型同hammer pin位最貼近真數阻力係比較大(馬記將成個hammer移後好多加上45度短身鎚唔頂死煲底所以最暢順,
我們都係將hammer移後亦短鎚,但90度鎚+硬彈弓所以氣化係唔會突出),v記像真火控加上硬hammer彈弓就再增加支煲向後運動時阻力就令煲back衝撞力度減弱,
呢個設計平時無問題只係温度低d就煲得唔爽,只要唔係太凍叉夠氣仍清到夾唔同以前直頭打唔郁,方仗夾只要執好支槍幾度仲可以一雞清除左馬記同kSZ做到,其它系統就唔得了,
佢都係90度近似像真鎚,除左hammer pin有移後順D,最大秘密就係沿自佢彈夾嘩佬可以用低阻力軟身hammer彈弓扑得響。。
咁V記都一樣可以做到只係佢未做姐

引用:
原帖由 gainax 於 7-6-2017 16:56 發表
但唔換A+份hopup內管原裝又唔係話準,最少都要再科水買條靚少少內管(first 603同膠都4百了
同埋換低初速飛機+0.3珠夏天亦未必落到1.5J場,或改用短內管減到1.4內但集彈性又。。
始終馬記一買即玩又唔大力最適 ...
er...我諗除非係對彈道、精準好有要求, 如果唔係方仗一般原裝管係足夠下場有餘既~
係粒膠同HOPUP下壓點要搞JE~
低初速飛機配6.01 340MM左右既管, 隊友果支打0.3珠未過1.5~
而果陣我支G5 6.03 300MM管...戶外打30米FULL AUTO都係A5-A4既集彈度...

所以去到最後我先話...V記鍛留返係屋企自HIGH吧....
方仗出左新既呢堆野, 足夠下場有餘~

睇埋v記新bolt同hopup效果先

回覆 34# 的帖子

我比較睇個BOLT同匣既氣化會點...事關個HOPUP我估無乜大變

引用:
原帖由 stevechau 於 8-6-2017 13:57 發表
我比較睇個BOLT同匣既氣化會點...事關個HOPUP我估無乜大變
vfc隻新匣咪就係vmag...

回覆 36# 的帖子

sorry...我講緊GHK...
不過基本上買GBBR我都係睇呢兩點~
V記我都仲係用緊HK匣...

引用:
原帖由 JBL 於 7-6-2017 17:22 發表

彈匣其實性能非常好,死症係出氣膠同飛機唔密氣,但就好多人唔知呢點,當咗係隻匣唔掂,只要大家改善咗密氣,改完之後一雞到尾唔腳軟仲要增加埋射速加有氣剩,絕對唔差過方仗,所以我幾乎支支都用V記仲 ...
結論:有愛萬事ok
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

V記新匣好,但長左,做返正常長度更好
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 33# 的帖子

方仗aeg系統同V記15,16版套hopup半斤8兩, 追求集彈性都係要比多七舊成組連管換走佢~  
未射過豬5系統唔知準唔準,我拎過M4落場半日整集彈性,一買唔調只換精密管之下是20m以上升龍拳第一日game打遠少少就射唔中人  

第二次game換支first管同膠射得遠集彈性Ok無炒上去,但始終未夠準呢set膠同管係aeg到係準同遠,我覺得係aeghopup用係gbb極限係咁上下, 始終gbb有gbb hopup系統設計,而家有馬記mws參考佢份hopup就有保障了唔洗做分體式

v記同方仗改到最盡性能最大分別只係夾身上, 需然v記現時都可以改到方仗夾,但改完就用唔返自己系統既夾,或只改夾但就用唔返係方仗槍到,
現時都係安安份份分開兩系統玩較實際,  鐘意邊個系統就玩邊個而家唔同以前又唔係話唔打 , 兩個系統分別一個blow得爽但唔係咁像真,一個像真好多但blow得冇前者咁爽分別, 得落場味又是單發多少扣連發,本地大半年20度以上咩系統都分別唔大啦

引用:
原帖由 gainax 於 7-6-2017 16:56 發表
但唔換A+份hopup內管原裝又唔係話準,最少都要再科水買條靚少少內管(first 603同膠都4百了
同埋換低初速飛機+0.3珠夏天亦未必落到1.5J場,或改用短內管減到1.4內但集彈性又。。
始終馬記一買即玩又唔大力最適 ...
点解馬記要換鋼內件 ? 有災情打爆過 ?

1 個讚好! TOP

回覆 41# 的帖子

火控/內構係消耗品終有日要換,馬記亞鉛件只是低強度金屬唔係真是以為唔會爛唔會損耗掛? 爛左冇即時買到後備件味就需要補品救命。。除非有錢到即時買支新劏件。。
同埋操槍不停射唔同落場間中打下消耗少可以年計好似好耐用, 所以比賽同長久使用者好多都會選擇改裝補品長久唔洗煩,亦慳左不停買原裝件既錢同麻煩,呢d做法玩開馬記既一直好多人咁做唔係新鮮事
至於原件幾時爛睇彩數同點用,可以倒轉諗如是一支熱們槍唔爛件,
相信冇咁多廠不停出補品比佢  
我個支收藏未爛但見過聽過係會爛的,咁當然信不信由自己睇法到時自由選擇等訂原件定落補品

引用:
原帖由 gainax 於 6-7-2017 13:51 發表
火控/內構係消耗品終有日要換,馬記亞鉛件只是低強度金屬唔係真是以為唔會爛唔會損耗掛? 爛左冇即時買到後備件味就需要補品救命。。除非有錢到即時買支新劏件。。
同埋操槍不停射唔同落場間中打下消耗少 ...
OIC

我以為V2未上生產線
買左V1

輕匣又幾時有呢

Ghk gmag已開賣。。。%%USD

發新話題