24 12
發新話題

[WE] 其實WE既鎗好唔好用

平價台灣手槍∼非KJ莫屬。。。

Happy Shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

我只玩過VVE既L85, 原因係得佢有GBB, 整體係力度就有, 但準度真係好麻麻, 已經換左TNT內管, 仍然相當花晒

引用:
原帖由 channet 於 17-6-2017 14:04 發表
我只玩過VVE既L85, 原因係得佢有GBB, 整體係力度就有, 但準度真係好麻麻, 已經換左TNT內管, 仍然相當花晒
Hop up膠先係重點

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-6-2017 17:21 發表

Hop up膠先係重點
TNT內管是連hopup膠一組的, 但仍然很花晒, 落場很困難

引用:
原帖由 channet 於 17-6-2017 18:41 發表

TNT內管是連hopup膠一組的, 但仍然很花晒, 落場很困難
奇怪 一般控制權準唔準都睇膠 前題外管直
我原裝管改cp綠膠 35-40米打到body mass範圍內 應該a3咁上下

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-6-2017 19:57 發表

奇怪 一般控制權準唔準都睇膠 前題外管直
我原裝管改cp綠膠 35-40米打到body mass範圍內 應該a3咁上下
睇膠同管之前,控制權是在於機械結構,如果結構設計不當造成零件活動自由度大,換乜膠都無用

引用:
原帖由 olw0978 於 17-6-2017 20:22 發表

睇膠同管之前,控制權是在於機械結構,如果結構設計不當造成零件活動自由度大,換乜膠都無用
係啊 拆過份Hop up組都唔見好鬆散 係要做d定管
但又唔至於花灑
We既手槍我都怕怕 金屬太軟 零件又細 好易有野失效
長火少修少改就玩得下 所以我多數長火都係我們

回覆 22# 的帖子

定管是降低零件活動自由度的其中一法,重點是先了解整個系統在哪個地方不足,然後才對正下藥

除非槍款無其他選擇……佢啲物料too bad

24 12
發新話題