發新話題

尋日,大陸某間船廠,好低調既下水禮

回覆 15# 的帖子

現代巡洋艦係唔係遲早只能夠用續航距離黎分呢?
二戰巡洋艦好容易講得出例子,現代巡洋艦真係一艘都講唔出
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

好巨型喎

引用:
原帖由 JBL 於 2017-6-27 13:59 發表
呢隻就係055?
真係嗎?

13,000T, 30 knots, 配航母發展?

回覆 17# 的帖子

尼個CG同實物有好大區別下⋯⋯

引用:
原帖由 Hamlet 於 27-6-2017 21:45 發表
圖片只供參考

引用:
原帖由 Hamlet 於 2017-6-27 21:45 發表
鬼佬預想圖

引用:
原帖由 oliver1997 於 27-6-2017 20:33 發表
現代巡洋艦係唔係遲早只能夠用續航距離黎分呢?
二戰巡洋艦好容易講得出例子,現代巡洋艦真係一艘都講唔出
續航距離無乜大意義了

現代巡洋艦咪美俄個D
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

真巧,英佬隻新空母事頭婆號也是剛剛下水

引用:
原帖由 Ben_9413 於 27-6-2017 22:29 發表

鬼佬預想圖
國人預想圖

船頭個分段結構件

上海江南造船廠

大連紅旗造船廠
尼張相係“山東號”航空母艦下水o個幾日影,可以見到佢船台入面有兩隻係製造緊

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
廣州廣船造船廠之前個船台位於廣州黃埔文沖,因為地方唔夠大,無法建造尼一級,但自從佢o係番禺揾佐個新地方起船廠之後,好有可能廣船都造埋一份,當然都要睇埋廣東省周邊有無相應既工業配套

巨大唔代表d咩,有d咩架撐先

引用:
原帖由 Lolanto 於 28-6-2017 08:11 發表
巨大唔代表d咩,有d咩架撐先
留待日後再講啦

http://military.cnr.cn/gz/20170628/t20170628_523822724.html

同之前既052C單純防空艦相比,佢噸位大佐而且用做通用化VLS,令佢個載彈量增加同用途更廣泛,相位陣列雷達個冷卻方式亦跟隨返52D個改良,而且就o甘睇佢取消佐輔助既八木天線雷達,有人話佢可能意味住佢個相位陣列雷達個工作時間同本身艦隻個供電設備要俾之前既型號完善。同樣佢船身比起052D型更闊DD,有可能可以搭載兩架10噸級直升機,0甘比起之前既祗可以帶一架Z-9或者Ka-28要好得多

發新話題