16 12
發新話題

經典老槍 - Marui Glock 18 Gen.2

經典老槍 - Marui Glock 18 Gen.2

早在CS已喜歡這槍
奈何只有已絕版了的MGC和Tanaka
如今警星推出了第二代Glock下身
加上馬牌G18C的性能
實在是觀賞下場兩用皆宜:lol

- Detonator G18 COBRA slide set (2016版)
- Guarder Gen.2 Original Frame
- Guarder Steel Selector
- Guarder number tag plate (ESR315)
D牌滑套質感非常好,沒有公差無修直上.
序號沿用馬牌原本的ESR315.
警星尼龍握把的強度和表面處理比馬牌原裝ABS好得多.

- Shooter Design Steel recoil rod + 150% spring
舊款的G18和新款的G18C最大分別就是
滑套沒有開洞,而且槍口補償裝置設於延長外管上

2016版滑套新增可拆的鋼製後定塊
舊版沒有這個

2016版滑套新增的可活動拋殼勾

- Detonator GL-01 Steel Sight
仿T牌的鋼製準星
不是自發光,要用電筒照亮.
但比警星的夜光準星撐久一點.

原裝轉子就是鋼製的
我記得以前是亞鉛合金,現在應該改良了.
另外建議把後定桿磨一個凹位
可以避免後定時磨蝕滑套.

選用WE彈匣 + 楓葉牌高效能氣閥
彈匣底蓋當然要用第二代的.

- UAC Aluminum Ultra Lightweight Blowback Housing for Marui G18C
原裝的飛機座太重效能不太好
所以改用UAC的鋁飛機座
射速會變快
圖中是操了20多匣全自動的損耗.

皮套更多一份經典的味道.

單連發試射
本帖最近評分記錄
  • jacko 威望 +15 相片分享 1-7-2017 00:58
  • jacko 金錢 +15 相片分享 1-7-2017 00:58

5 個讚好! TOP

Very nice!

勁正...D牌D SLIDE真心值回票價

全部後定位都有補強...唔會玩兩野就蝕

d牌slide係好有魔力
隻sight可以挑左枝管出黎 淘幾枝氚管落去
後sight應該入到1.5X6 前sight應該可入2X4

工起樓主有新玩具玩 加鋼釘設計後定耐用度等同鋼十分有誠意

無得彈

请问Detonator GL-01 Steel Sight系真品

后准系直情从侧边敲入去

引用:
原帖由 wanlicaicai 於 1-7-2017 08:49 發表
请问Detonator GL-01 Steel Sight系真品
唔係
同馬記一樣上螺絲

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-6-2017 23:46 發表
d牌slide係好有魔力
隻sight可以挑左枝管出黎 淘幾枝氚管落去
後sight應該入到1.5X6 前sight應該可入2X4
未試過咁改
我見個sight完全冇位可以挑枝野出黎
我好驚整爆

引用:
原帖由 CLos3r 於 1-7-2017 09:43 發表

未試過咁改
我見個sight完全冇位可以挑枝野出黎
我好驚整爆
我果隻係usp的 前後都有位挑
膠水亦唔係好實 岩岩好
其實根魔有真氚管17 sight 但d牌造功靚d

或者拎比人搞 裝工收150 管又百幾
係我先會咁傻

樓主呢支,簡直正到無得彈 Thx for sharing

唔錯, 加埋長彈匣就更好喇
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

我的配吉达钢滑 枪口下端公差有点大啊

16 12
發新話題