發新話題

M4槍系推薦?

M4槍系推薦?

入左幾把細既 想買把大既補完軍備
想問下市面上有邊幾把m4槍系既買得過
牌子上唔係咁肯定邊幾隻主打外觀

1是考慮外觀 質感等外在野
2是氣動為佳
3是筆直 2000左右 有充裕上下調空間 計一槍一夾就ok
4是內籠 雖然玩槍多過打槍 不過偶時都會跟人出去打
5是耐用 易唔易花 會唔會放幾年自己散
6是款 最好係短管 / mk18mod1 mod0
7是有marking, 如果係亂mark既話不作考慮 要無印好過

唔睇budget既覺得vfc唔錯 聽講又出新m4
不過好貴...

唔該各位師兄 如果我有要補充既地方我會儘快回post

2k內玩gbbM4短身+2夾應該得豬P wok kit +二手大陸kac骨=cqbr
平價亞鉛內件唔會耐玩得去邊仲要外觀靚=唔存在
都係老老實實草多一千e記9折買哂把根(VFZ)m4ris+額外2vmag
或捨棄外觀玩ksz v2 m4ris+額外2mag 都是3千左右
又要靚又打得=馬記cqbr, 啱冇耐二手全新3千2多夾係啱你之選,
不過實好快比人掃左都係諗返1同2之選算了

二千蚊有D窄喎,潻D得吾得呀?

引用:
原帖由 siucut 於 3-7-2017 10:23 發表
二千蚊有D窄喎,潻D得吾得呀?
貴d唔是問題
不過2000左右係最理想既price range
再上2900都不是問題 只是要在其他興趣上稍作收緊開支

引用:
原帖由 gainax 於 3-7-2017 07:46 發表
2k內玩gbbM4短身+2夾應該得豬P wok kit +二手大陸kac骨=cqbr
平價亞鉛內件唔會耐玩得去邊仲要外觀靚=唔存在
都係老老實實草多一千e記9折買哂把根(VFZ)m4ris+額外2vmag
或捨棄外觀玩ksz v2 m4ris+額外2mag 都是3千 ...
筆直不一定是2k內 可以上調

早排行開出名既槍店見到有把gp既mk18 黑dd骨 2500 馬仔mark
不過去到2500既話不如買cybergun ris好過 睇過有2400賣 可惜是14寸管
見過鬼佬拎vfc同gp比 結論大概係vfc外觀最靚 gp外觀算靚 內籠唔錯
wok kit的話一來自己無經驗砌 二來青蛙marking有d接受唔到...
馬老二的話其實一開始是我第一考慮 因為個人是幾喜歡日本野的 coating又正 可惜價錢...

耐玩不是咁重要 只要放幾年 唔係成日打都可以保養到就可以
聽朋友講佢大陸gearbox放左兩三年自己散件

彈夾方面一槍一夾最低消費就可以
因為實際筆直應該再多d 但係想買返個magpul托 + 防震紅點鏡
到時會睇下有無budget再加夾

靚仔行先既話就VFC啦。配VMAG效能更勁!

引用:
原帖由 ms902 於 3-7-2017 13:56 發表

筆直不一定是2k內 可以上調

早排行開出名既槍店見到有把gp既mk18 黑dd骨 2500 馬仔mark
不過去到2500既話不如買cybergun ris好過 睇過有2400賣 可惜是14寸管
見過鬼佬拎vfc同gp比 結論大概係vfc外觀最靚 gp外 ...
豬P亞鉛煲設計問題遲早打爆外皮中等唔算好靚,所以將來要換鋁or鋼煲筆直迫馬記不如買外皮更靚更爽既馬記cqbr。。
要dd骨現成得V記選擇外皮最好但成三千,呢個價位唔追款其實馬記最值得買,
指定要dd骨咁就v記17版啦,馬記改dd骨要4k超太多筆直唔好了

2千蚊玩gbbr長火冇又靚又耐用之選,唔簡款打得下外皮又靚性價比高=哂把根M4ris九折2千頭。。。

其實與其要留筆積買Magpul 件?
不如聚於一點,馬記CQB一支就咩都唔好再改外觀,直接到位。

引用:
原帖由 RCman 於 3-7-2017 15:45 發表
其實與其要留筆積買Magpul 件?
不如聚於一點,馬記CQB一支就咩都唔好再改外觀,直接到位。
日本野小弟曾經放在第一位考慮過 不過聽人講無其他牌子咁擬真

引用:
原帖由 siucut 於 3-7-2017 14:11 發表
靚仔行先既話就VFC啦。配VMAG效能更勁!
行過槍街的確覺得VFC係好好 淨係拎上手都覺得好正
夾方面小弟無咩研究

引用:
原帖由 gainax 於 3-7-2017 15:34 發表

豬P亞鉛煲設計問題遲早打爆外皮中等唔算好靚,所以將來要換鋁or鋼煲筆直迫馬記不如買外皮更靚更爽既馬記cqbr。。
要dd骨現成得V記選擇外皮最好但成三千,呢個價位唔追款其實馬記最值得買,
指定要dd骨咁就v記17版啦 ...
M記一步到位聽得多 不過抵買少聽...
research過好多評價都係台灣平靚正 日本貴得有價值

有諗過買完M記賣骨賣托換其他件 不過驚d色會差好多 一忽黑一忽灰咁

DD MK18骨有睇過 V記同MB隻色V記靚好多 ( 銅色 )
2015版MK18搵唔到邊度有得賣 淨係見過2015 RIS CYBERGUN版
如果搵到V記MK18既3000左右都唔會好介意
v記2017版既話其實我好有興趣 不過見價錢好似上到6000...

v記我覺得VR16又好似唔錯 不過貴少少就買到軍版 + MARKING
之前二手好似見到1400左右

VFC MK18去WGC訂

引用:
原帖由 ms902 於 3-7-2017 17:48 發表

日本野小弟曾經放在第一位考慮過 不過聽人講無其他牌子咁擬真
要考慮擬真咁馬記未必好選擇,佢只係基本提供真數外皮尺吋同操作既gbb系統,外觀槍身已經送你日本製造marking,防麈蓋造型同後定時一望就知係玩具仲有打開內部更。。
無乜像真要求咁馬記係首選既,對造型/質感/刻字有要求二三千價位得V記做到,要像真又質感高又打得只有用錢改裝砌支

引用:
原帖由 ms902 於 3-7-2017 18:04 發表

M記一步到位聽得多 不過抵買少聽...
research過好多評價都係台灣平靚正 日本貴得有價值

有諗過買完M記賣骨賣托換其他件 不過驚d色會差好多 一忽黑一忽灰咁

DD MK18骨有睇過 V記同MB隻色V記靚好多 ( 銅色 )
...
馬記改支標準mk18 mod1成本要4千以上, 3k槍,7XX㾠牛dd骨(冇v記個支copy咁靚),前後摺西(v記賣好貴),可能仲要改外管或粗用原裝cqbr管加鐵圈固定, 所以玩款mk18/mk12既玩家唔少轉左玩v記因性價比高又打得下,但台仔野好多要diY撘救用料有鋼價又唔算貴一般識改就抵玩,日本野qc穩定少鍋氣但偏貴同用料一般勝在設計穩定各有優點睇你點取捨

咁想請問“我們”牌可以嗎?

發新話題