發新話題

M4槍系推薦?

引用:
原帖由 gainax 於 4-7-2017 23:00 發表
馬記gbb m4係對比其它gbb冇咁像真姐,同次世袋比仍像真n倍
一支電震動bolt片肥仔身,同真數身真實操作有後坐力啪啪無得比像真方面
有錢馬記改支, 像真+性價比就v記
咁V記好似又唔錯
依家係糾結緊mk18 / 長管 / 短管
MK18就最貴 唔見有貨 可能要訂 偏好最高
長管就知道邊度有平平地現貸 不過唔係咁肯定有無全新 即是唔係放在出面果隻
短管就未見過 應該都係要訂 唔係上EBOBBY都唔知有CQBR

回覆 31# 的帖子

v記Mk18只有等Wgz同e興趣返新貨, 短管cqbr好似冇新版, 14.5吋最平味e興趣哂把根版 其實買cqbr可以將來改dd骨變Mod1, 14.5吋改就麻煩d, 印象中wgz有得試打v記M4, 可以試下先扑鎚

電槍2k蚊冇咩可以選擇,或者可等下次世代2 手,最好原裝無改新淨 (  可能拎來打cqb 用 ),
之前執過支416d 2000, m4 cqbr 1500
vfc 電槍都係2 千以上。2 千以下可考慮amoaba 不過唔係正宗m4 外觀。

gbbr .... marui m4 gbb cqbr ,外觀良好,內部玩具結構但性能top class,不過新品 3200 左右,2 手都唔平得幾多。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 5-7-2017 00:20 發表
v記Mk18只有等Wgz同e興趣返新貨, 短管cqbr好似冇新版, 14.5吋最平味e興趣哂把根版 其實買cqbr可以將來改dd骨變Mod1, 14.5吋改就麻煩d, 印象中wgz有得試打v記M4, 可以試下先扑鎚
真係有?
其他槍店睇完唔買都西你面先架WO
個幾月去過WGZ睇 掛左好多係度 問過一次vr16有無貨咁 除左地下有D槍玩下之外好似唔覺有得試既
如果有得試好可能會試完忍唔到手拎返屋企了

引用:
原帖由 ms902 於 5-7-2017 00:39 發表

真係有?
其他槍店睇完唔買都西你面先架WO
個幾月去過WGZ睇 掛左好多係度 問過一次vr16有無貨咁 除左地下有D槍玩下之外好似唔覺有得試既
如果有得試好可能會試完忍唔到手拎返屋企了
印象中有M4,HK417,UMP可試打。

個人建議.. 搵個手上有gbb 同次世代既朋友,試完再判斷。

同埋要睇你平時夾開咩腳去打game,如果大家玩限彈數or 全gbbr 或淨彈弓匣既game ,
gbbr 無問題,如果身邊全都係場場派3000 粒既.. 你玩gbbr 真係要好有信念。
自己做開host ,玩限彈,主要係平衡番手拉狙同gbbr 玩家在我team 的趣味性。
邊個唔知一場派幾千粒唔嬴都難輸,但唔好玩麻...

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 ms902 於 3-7-2017 03:42 發表
入左幾把細既 想買把大既補完軍備
想問下市面上有邊幾把m4槍系既買得過
牌子上唔係咁肯定邊幾隻主打外觀

1是考慮外觀 質感等外在野
2是氣動為佳
3是筆直 2000左右 有充裕上下調空間 計一槍一夾就ok
4是內籠  ...
2000蚊玩gbr 基本上一定唔夠,買3 隻匣都成千...
電槍都只係夠買槍唔夠買叉機

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 11:25 發表
個人建議.. 搵個手上有gbb 同次世代既朋友,試完再判斷。

同埋要睇你平時夾開咩腳去打game,如果大家玩限彈數or 全gbbr 或淨彈弓匣既game ,
gbbr 無問題,如果身邊全都係場場派3000 粒既.. 你玩gbbr 真係要好有 ...
身邊其實無咩朋友打WARGAME...鍾意槍的也只有一兩位...
其中一位係用國產手拉散彈出去打...某程度上幾佩服佢
射長槍既經驗只限於之前dgw開放日果陣借佢支膠既g36黎玩

gbbr方面
一來是有得拆槍 二來是好鍾意拉bolt入夾既"咔勒"聲
就算唔玩都可以當買模型放係屋企 得閒射下空氣滿足下自己咁 高達買多幾隻都係差唔多價錢
如果真係要講實用打game 1500左右應該都有唔錯既aeg可以玩 ( 阿米巴, ca 之類的)

引用:
原帖由 siucut 於 5-7-2017 10:00 發表

印象中有M4,HK417,UMP可試打。
小弟搵日去試下
直接問佢想試打就ok?

引用:
原帖由 ms902 於 5-7-2017 16:06 發表

小弟搵日去試下
直接問佢想試打就ok?
有一排槍排哂係度,出聲話想試打就會幫你入氣入彈,打完唔該之後比番支槍佢地

引用:
原帖由 ms902 於 5-7-2017 16:05 發表

身邊其實無咩朋友打WARGAME...鍾意槍的也只有一兩位...
其中一位係用國產手拉散彈出去打...某程度上幾佩服佢
射長槍既經驗只限於之前dgw開放日果陣借佢支膠既g36黎玩

gbbr方面
一來是有得拆槍 二來是好鍾意拉 ...
攪清楚一樣野先,你是喜歡落場埋牙砌定係撚槍?
雖然當中有重疊位,但大體上係兩個獨立部門,
講落場就一定係講可靠性,
講自娛就一定係講外觀講像真。
如果你有本錢有地方買十支八支,大可以買些實用買些自HI,
但如果是第一支,或者短期內都不會買身二支,要取捨。
GBBR 不至於「冇得打」,但肯定是讓半臂,淨係講彈匣重彈量少已經是硬性分別。
一隻匣通例35 發前後,十隻匣先 350 ,等同人地一隻電槍匣,但一隻電槍匣百幾克,十隻GBBR匣起碼4 公斤。
當然有人會振臂高呼實力搭夠不是鬥裝備,但大前題係你要有實力而對家實力不如你。
冇耐前在下跟一班人對戰,我們這邊的TEAM 基本上不是狙就是彈弓匣,或是GBBR ( 每人身上200~ 300 發而已 ),對面就是派彈的,一小節打 3000 發...有說少沒說多,
雖然不是說無得打,在下也有擊殺進帳,但彈多一方只要留守陣地,又懂互相支援,基本上攻不上去。
電槍對電槍尚且有此難處,玩GBBR 者更要接受這個現實。
甚麼「打GAME 打到咁有嘜趣味」等揶揄話也沒用,人家就是覺得很有趣...吹咩...
要不你有方法對抗這等對手,要不你自己夠人腳齊齊玩純GBBR/ 限彈GAME ,要不你只參加GBBR 團,不然在下說的情況總會出現。

其實唔需要擔心買左GBB冇GAME玩, ,CQB九成GBB亦好多人由電已轉玩氣,所以真係唔需要擔心
唔係執著輸贏心態落場,用乜槍冇乜所為手拉槍都一堆人拎落場,最緊要落場覺得快樂玩左一日

引用:
原帖由 gainax 於 5-7-2017 21:49 發表
其實唔需要擔心買左GBB冇GAME玩, ,CQB九成GBB亦好多人由電已轉玩氣,所以真係唔需要擔心
唔係執著輸贏心態落場,用乜槍冇乜所為手拉槍都一堆人拎落場,最緊要落場覺得快樂玩左一日
CQB 渣嘜都得啦...講緊大場又另一回事了... CQB 我見D 人玩左輪添,六發彈殼果隻

回覆 43# 的帖子

以前大場pTVv/大力快頻又話屈普通aegd人都味一樣照打
而家我個人都睇化,以前軍備兢賽年代乜都玩夠,而家難得假日約到班志同度合友一齊自hi歡樂一番己滿足唔求戰績

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 21:05 發表

攪清楚一樣野先,你是喜歡落場埋牙砌定係撚槍?
雖然當中有重疊位,但大體上係兩個獨立部門,
講落場就一定係講可靠性,
講自娛就一定係講外觀講像真。
如果你有本錢有地方買十支八支,大可以買些實用買些自 ...
當然是撚槍為主 打GAME只是成為槍主之後的閒暇活動
正如上面所說當買模型買figure都唔錯
假如真的落場 生死輸贏絕對是其次

發新話題