發新話題

HK45C 遲來的拆解&發現 (#60 下身拆解 #131 氚氣SIGHT安裝)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 2slow 於 4-7-2017 11:58 發表

slide 的冧把一樣, 但下身係流水的
尚有蹟可尋,咁都好啲

引用:
原帖由 olw0978 於 4-7-2017 12:36 發表

尚有蹟可尋,咁都好啲
比你嚇一嚇
我果枝尾數845 lock slide算lock得高 但未check飛機

vXc已經係玩家心中留下華而不實印象,做玩具的態度

V記點先生性呀

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-7-2017 11:08 發表
或者可唔可以係serial no.到睇得出邊水呢?
呢個方法其實未必百分百OK

我最終兩組飛機&飛機座互換過...發現係個飛機座問題最大

咁佢D飛機坐可能兩批貨放埋一齊砌都有可能

另外我兩支NO.差一倍...最慘係我下身冇記低邊支打邊支 ...我集中攪個上身...下身兩支求其放埋一邊

另外HK45C都幾擇食
昨晚諗住玩下燈, 點知手頭上無一件裝得到...

暫時只知得Viridian 及TLR-3/4用到
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

其實V記係咪幫U記做先咁多甩漏?
見FNX45同FNS9都冇咁多問題,什至正平較多

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-7-2017 11:08 發表
或者可唔可以係serial no.到睇得出邊水呢?
其實係槍街買槍, 邊有得比你逐支揀流水號.

支槍花咗.. 叫佢換過支都黑面.. 仲話逐支開盒比你揀no.?
除非你係熟客, 否則D店員一定黑面趕你走

兩批貨既造功其實都幾大差別...剩係睇退匣制

一支完全唔刮手...一支起晒毛邊...GRIP槍時會刮手

回覆 24# 的帖子

即係點? 流水號越大係早期??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 olw0978 於 4-7-2017 06:27 發表
感謝師兄詳細分析,明顯看出廠家很不厚度,明明知道先天性設計缺陷,但仍將有問題的產品流出市面,實在非常看不過眼。

另想問師兄會否解拆下身作類似分析?
先感謝O兄睇我呢個POST

但下身拆解分析應該唔會做...因為下身細件多...我屋企連卡尺都冇...好難分析到D咩

另外好多師兄應該比較想睇V記呢支HK45C 對比 KWA支HK45 ...但我屋企冇KWA HK45...所以下身呢PART睇下有冇其他師兄做了

引用:
原帖由 2slow 於 4-7-2017 15:40 發表
即係點? 流水號越大係早期??
其實真係唔知邊支係先...邊支係後

我諗要睇下有冇其他師兄報下料有多D數據先堆測到

有機會細NO. 但參差件都唔定...因唔知佢係咪兩批唔同件媾埋一齊組裝

引用:
原帖由 olw0978 於 4-7-2017 06:27 發表
感謝師兄詳細分析,明顯看出廠家很不厚度,明明知道先天性設計缺陷,但仍將有問題的產品流出市面,實在非常看不過眼。

另想問師兄會否解拆下身作類似分析?
女火金既野預左啦
SR25 417 g36 mp5 有邊支係冇伏?
ppq vp9 有邊支係得?

搞來搞去
gbb 最可靠都係馬記/ksc/KJ 囉

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 4-7-2017 15:02 發表

其實係槍街買槍, 邊有得比你逐支揀流水號.

支槍花咗.. 叫佢換過支都黑面.. 仲話逐支開盒比你揀no.?
除非你係熟客, 否則D店員一定黑面趕你走
我去某army 佢d貨就咁放晒出黎
但我唔知原來個盒有number
我返去睇清楚我個枝算唔算好果水先

引用:
原帖由 ranger101 於 4-7-2017 12:55 發表
vXc已經係玩家心中留下華而不實印象,做玩具的態度
從來都是玩具呀
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題