發新話題

HK45C 遲來的拆解&發現 (#60 下身拆解 #131 氚氣SIGHT安裝)

本主題被作者加入到個人文集中

回覆 89# 的帖子

我打完game 先出事,應該打左20匣左右

我都係打完CQB回家清鎗,發覺飛機支推彈桿已裂開,再掂一掂即斷!
現在頭痕中 ...

引用:
原帖由 yesandy 於 18-7-2017 14:56 發表
我都係打完CQB回家清鎗,發覺飛機支推彈桿已裂開,再掂一掂即斷!
現在頭痕中 ...
師兄隻匣下下入彈入爆21粒??

係呀,因為隻HK45C短匣得21粒,所以我每次都入滿。我用慣馬記P226都係咁。原來VFC匣唔可以咁?師兄請賜教。

回覆 93# 的帖子

係呀,因為隻HK45C短匣得21粒,所以我每次都入滿。我用慣馬記P226都係咁。原來VFC匣唔可以咁?師兄請賜教。

引用:
原帖由 yesandy 於 18-7-2017 19:37 發表
多數咁斷都係入彈太滿...唔係剩係VFZ

最好既習慣係入滿數減一粒...咁隻飛機會耐用好多

如果係要入足21粒...可以先LOCK左SLIDE先入匣...放SLIDE時會順便推一粒上膛

想知原因可以拆槍研究下...飛機底應該同匣出氣膠貼實

咁飛機堆彈桿自然係會壓左入去彈槽...而唔係間間廠D彈都計好晒有少少位比你壓落去

你入爆咪變相冇位比佢下壓...入多幾次匣撞隻飛機...點會唔斷

2 個讚好! TOP

回覆 96# 的帖子

如來係咁,非常多謝師兄的教導。感謝!
這45CT 有時會卡彈會唔會都係因為支捍已些小彎咗所至?

引用:
原帖由 yesandy 於 18-7-2017 08:25 PM 發表
如來係咁,非常多謝師兄的教導。感謝!
這45CT 有時會卡彈會唔會都係因為支捍已些小彎咗所至?
其實佢原廠都係話入20粒,如果你入21粒會太實頂死左......
你可能條推彈干變左少少型卡左係彈唇先JAM

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Kwind 於 18-7-2017 19:55 發表

如果係要入足21粒...可以先LOCK左SLIDE先入匣...放SLIDE時會順便推一粒上膛

想知原因可以拆槍研究下...飛機底應該 ...
馬記都係咁,柄de 就係入太滿彈又「拍」一聲入匣,入多幾次推裂...
而家嘜野gbb 都係入滿再剔走一粒
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Kwind 於 2017-7-18 19:55 發表

想知原因可以拆槍研究下...飛機底應該 ...
Very good sharing

Very good sharing X 2

呢個真係唔講唔知
玩得耐gbb都未必知
我枝we m4斷左一枝攞彈桿先知
同埋入少兩粒易上匣d

Thanks sharing X 3

平時都冇留意,touch wood 未出過事

我岩岩都裝好左套港製鋼slide 但問題係打完一槍就成份slide卡左係後面
唔知其他師兄有冇咁樣呢 或者要修咩位?

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-10-2017 01:09 發表
我岩岩都裝好左套港製鋼slide 但問題係打完一槍就成份slide卡左係後面
唔知其他師兄有冇咁樣呢 或者要修咩位?
唔洗特登執
如果你因為佢唔順落左油,就抹乾D油佢
同支槍打下飛機COCK佢十零廿下,自然會順

發新話題