發新話題

HK45C 遲來的拆解&發現 (#60 下身拆解 #131 氚氣SIGHT安裝)

本主題被作者加入到個人文集中

回覆 59# 的帖子

呢d問題就真是大意左d,不過只係射唔準未有爛野,一千幾百蚊件貨唔好咁多要求啦 又要外表靚又全金身fullmarking又打得爽,執正先出貨售價X2又制唔制先

引用:
原帖由 Kwind 於 5-7-2017 00:49 發表
由於要拆個下身去做沙色

所以都順手影一影...至於師兄們想知道兩批貨下身有冇分別

我拆完只發現紅圈位置呢件有唔同...但研究過唔影響操作之類

之後到其他下身零件...紅圈既都係鋼件...值得注意係撞 ...
再次感謝 Kwind 兄詳細分析

引用:
原帖由 Kwind 於 5-7-2017 12:49 AM 發表
由於要拆個下身去做沙色

所以都順手影一影...至於師兄們想知道兩批貨下身有冇分別

我拆完只發現紅圈位置呢件有唔同...但研究過唔影響操作之類

之後到其他下身零件...紅圈既都係鋼件...值得注意係撞 ...
做屎沙色呀?

引用:
原帖由 eda 於 4-7-2017 21:56 發表
有d人鍾意買d槍唔係開盒就落場打狀態
要執幾執換鋼換珍品先落場打
然後就話人唔識玩就唔好買
難道幾千銀買玩具槍要預左執返劑先得?
買部車都唔會預左要自己駁電線,焊隻門呢d野掛
明白你意思,並不是識唔識執,而係做乜要執,唔識唔好買等於唔識整車唔好揸車既反智心態
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 gainax 於 5-7-2017 01:03 發表
呢d問題就真是大意左d,不過只係射唔準未有爛野,一千幾百蚊件貨唔好咁多要求啦 又要外表靚又全金身fullmarking又打得爽,執正先出貨售價X2又制唔制先
Kj p09 六舊幾水金身marking 爽順直襟點計
大家都台廠, 點解人地咁正常。。。vfc 無藉口的
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 2017-7-5 01:03 發表
一千幾百, metal alloy only, 其實唔算平o羅

回覆 61# 的帖子

其實汁正先出貨唔駛 x2 吧... 同埋又係果個謬誤,千零蚊有乜乜乜爆係應該,正常操作到應該係任何價位內都應該包,唔包先係有問題,由其咁大間廠。買部小米都係千幾二千,平過 iphone s8 一半再一半,都唔會預佢用幾日要自費入廠搞吧,係玩具槍先咁奇怪。

V 記而加都賣緊都千一,唔係要佢識飛,只係唔好做 D 人冇佢有既低級錯誤同埋次貨都推出黎啫... 講真我上逃保買其他野既老翻都冇咁多鑊氣。

就當佢真係汁正要貴多 2,3 舊,Full marking 打得爽直冇鑊氣,我相信唔少人 (起碼我)會 buy 先,未爆就話汁到啫,爆果果 D 師兄咪又係要比多幾舊水換件... 仲貴左...

與其發售前係咁吹噓原裝打到 50m 能人所不能,不如做好 D 基本野唔好爆人所不爆先好過 la

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 09:23 發表

Kj p09 六舊幾水金身marking 爽順直襟點計
大家都台廠, 點解人地咁正常。。。vfc 無藉口的
HK45CT鋼parts多過P-09, 構做複雜D
佢賣貴D我ok, 但上述小毛病是可以避免D
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 5-7-2017 11:30 發表

HK45CT鋼parts多過P-09, 構做複雜D
佢賣貴D我ok, 但上述小毛病是可以避免D
如果佢操作正常唔會自爆,賣1100 十分合理。( X 2 賣2200 一支?冇話唔得,有人買就得,正如WE D 豆腐料全部轉哂靚料賣2500 蚊都得,執得。)
都話VFC D 工程師唔知攪咩... 感覺好似一個人起模做模測試出貨.. 所有低B 問題都沒人RECHECK..
FNS 9 其實都有小問題,留意下唔拉SLIDE 時插匣係頂到PK,原因係佢HAMMER 底做錯位,圓位變起角,
結果HAMMER DOWN 時插匣會連動左個鎚,直接頂住HAMMER SPRING 道力..正常來說撞針 ( 開哇佬個長條 ) 係可自動活動。
有得執.. 我都執好左.. 但鋼料要角挫番員又係吃力。
MP7 份BOLT CARRIER 個放飛機個洞,我又係唔明點係是錐形而唔係正圓柱...市面上真是未諗到有邊份BOLT CARRIER 係錐型的...
結果初段啜,尾段漏... 背後設計理念諗唔明。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 11:46 發表

如果佢操作正常唔會自爆,賣1100 十分合理。( X 2 賣2200 一支?冇話唔得,有人買就得,正如WE D 豆腐料全部轉哂靚料賣2500 蚊都得,執得。)
都話VFC D 工程師唔知攪咩... 感覺好似一個人起模做模測試出貨.. 所 ...
fns9果個問題未有機會插匣入去果下噴氣

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-7-2017 13:45 發表

fns9果個問題未有機會插匣入去果下噴氣
咁又唔會,彈匣valve 邊會頂起撞針,不會噴,但要十分用力「拍」入去先鎖定到隻匣。

要修整是圖中紅線位,圖中是已處理,原裝呢個位係一隻角... 攪到插匣時頂起支撞針時推起埋隻鎚...設計理念既野我真係唔識...

回覆 65# 的帖子

KxJd野個樣唔掂又冇marking又冇新槍型局限, 做返靚仔外皮拎埋版權就貴過v記一大節, 手槍只有迷M9個類抵玩

引用:
原帖由 rYaN 於 5-7-2017 08:02 發表

做屎沙色呀?
正想問問師兄你

我PM你

引用:
原帖由 gainax 於 5-7-2017 15:19 發表
KxJd野個樣唔掂又冇marking又冇新槍型局限, 做返靚仔外皮拎埋版權就貴過v記一大節, 手槍只有迷M9個類抵玩
我諗拎去做埋laser 都平過你v 記,最緊要係咩? 唔會自爆不舉先

我支kj p09 一直做副槍用左年幾開開心心有擊殺紀錄。我拎某某v 記手槍買左2 個月落場好開心點知拎狙時轉手槍埋牙打唔響... 都岩既死番去安全區咪可以睇佢靚靚外觀同full marking 囉

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 14:36 發表

咁又唔會,彈匣valve 邊會頂起撞針,不會噴,但要十分用力「拍」入去先鎖定到隻匣。

要修整是圖中紅線位,圖中是已處理,原裝呢個位係一隻角... 攪到插匣時頂起支撞針時推起埋隻鎚...設計理念既野我真係唔識. ...
其實唔止FNS...我FNX撞針都出過問題...最大問題係唔知搵邊度買後備件

FNX個撞針位有條小彈弓...有日我發現插匣...正常操作但扑唔到嘩佬

拆槍發現條小彈弓斷左...所以撞針比匣推左上去落唔返黎...攪左幾耐搵雜物盒搵條彈弓自己屈...只可以講幾難攪下

建議好似M4類先COCK槍等撞針縮後先上匣...咁應該耐用D

發新話題