發新話題

HK45C 遲來的拆解&發現 (#60 下身拆解 #131 氚氣SIGHT安裝)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 Kwind 於 5-7-2017 15:44 發表

其實唔止FNS...我FNX撞針都出過問題...最大問題係唔知搵邊度買後備件

FNX個撞針位有條小彈弓...有日我發現插匣...正常操作但扑唔到嘩佬

拆槍發現條小彈弓斷左...所以撞針比匣推左上去落唔返黎...攪左幾耐搵 ...
fns 都是一樣,拉左slide先插匣就嘜事都冇,但你知呢支野冇安全制...上膛直接插hoslter 上身落場打game 係有少少唔安心。
所以我比較喜歡有外露hammer 的sa/da 槍,上一粒bb彈入hop up 之後甩匣扣雞放番隻hammer,實戰時快拔後一扣就有彈出。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

搭單借問一聲,佢 FNX FNS VP9 呢 D,出左咁耐己經第 N 水,其實有冇汁返正 D 白痴位?起碼 VP9 唔好跌匣同陽痿先

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 15:50 發表

fns 都是一樣,拉左slide先插匣就嘜事都冇,但你知呢支野冇安全制...上膛直接插hoslter 上身落場打game 係有少少唔安心。
所以我比較喜歡有外露hammer 的sa/da 槍,上一粒bb彈入hop up 之後甩匣扣雞放番隻hamme ...
FNX有decocker同safety其實幾好 decock左枝槍 又安全 拔槍射擊又快
如果m9類decocker 好多時拔左槍都唔記得關safety

請問有沒相片可看FNS9執方邊個位? 謝謝!
引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 11:46 發表

如果佢操作正常唔會自爆,賣1100 十分合理。( X 2 賣2200 一支?冇話唔得,有人買就得,正如WE D 豆腐料全部轉哂靚料賣2500 蚊都得,執得。)
都話VFC D 工程師唔知攪咩... 感覺好似一個人起模做模測試出貨.. 所 ...

引用:
原帖由 Ang123456 於 5-7-2017 22:17 發表
請問有沒相片可看FNS9執方邊個位? 謝謝!

引用:
原帖由 Dave 於 5-7-2017 14:36 發表

咁又唔會,彈匣valve 邊會頂起撞針,不會噴,但要十分用力「拍」入去先鎖定到隻匣。

要修整是圖中紅線位,圖中是已處理,原裝呢個位係一隻角... 攪到插匣時頂起支撞針時推起埋隻鎚...設計理念既野我真係唔識. ...
請查 71 樓
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

首先感謝樓主詳細的開箱文,各師兄的意見,我對氣槍的知識祇停留在外觀上,有如HK45CT的熱朝,記得當時就為了VP9茶飯不思,等了好幾個月到手後落場一玩,也不算粗用,第一次使用打了幾匣,滑架就摔死在上彈狀態不能推動,結果揾師父搞好就放了,因此對V記的產品存有陰影,不過都希望未來有多些廠家出些補品來打救,重拾信心!謝謝!

引用:
原帖由 JKNA 於 6-7-2017 20:06 發表
首先感謝樓主詳細的開箱文,各師兄的意見,我對氣槍的知識祇停留在外觀上,有如HK45CT的熱朝,記得當時就為了VP9茶飯不思,等了好幾個月到手後落場一玩,也不算粗用,第一次使用打了幾匣,滑架就摔死在上彈狀態不能推 ...
vfc 的槍唔差的, 係唔可以衝頭水

一定出事
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-7-2017 23:45 發表

vfc 的槍唔差的, 係唔可以衝頭水

一定出事
v記d手槍做耐用d,少d甩漏本來就十分吸引,我支迷17死因係冇補品又原裝無鋼料爆飛機爆亞鉛鎚, 但6百多外皮靚又打得爽怪唔哂佢既,真係不如賣貴d做好佢咁就個個dog衝啦~~

引用:
原帖由 gainax 於 7-7-2017 01:59 發表

v記d手槍做耐用d,少d甩漏本來就十分吸引,我支迷17死因係冇補品又原裝無鋼料爆飛機爆亞鉛鎚, 但6百多外皮靚又打得爽怪唔哂佢既,真係不如賣貴d做好佢咁就個個dog衝啦~~
外觀一流 入面就...
g17佢幾有heart 外觀好似真數的 可惜係d件唔通馬記

回覆 84# 的帖子

其實發覺有d廠抄馬記又唔跟足數改自家數用意何在
自家數原件冇落鋼料,又冇得用通用數補品,原件又唔易買到情況下
長久玩打壞左好易上神台, 呢點玩乜槍都係一樣唔是新鮮事,
最奇怪係v記冇乜內件有副廠出補品比佢。。。賣平價一千幾百做好外表有補品支持原件就算易爛無所為當買殼, 無就頭痕

小弟個枝瀨咗嘢 個飛機 畀個座批起左小小 唔知有冇兄師知道有冇得攪呢?喊出來[local]1[/local]

附件

12-7-2017 18:30

引用:
原帖由 XLxY 於 12-7-2017 18:21 發表
小弟個枝瀨咗嘢 個飛機 畀個座批起左小小 唔知有冇兄師知道有冇得攪呢?喊出來[local]1[/local]
你個情況同呢個POST 3樓怒人甲師兄爛法相似

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... age%3D1&page=11 <==怒人甲師兄隔離POST 162樓有出過圖

引用:
原帖由 XLxY 於 12-7-2017 18:21 發表
拆飛機出黎, 將爛左既位cut 左佢就得

我生得聰明得罪你咩!!!

我當晚即時cut,之後正常運作 ,萬估不到,新開盒,想先玩幾匣過手癮再執,點知3匣每匣10發剛好收工
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 88# 的帖子

感謝方兄師∼!  係呢 兄師咁cut 係咪特登架?

發新話題