發新話題

HK45C 遲來的拆解&發現 (#60 下身拆解 #131 氚氣SIGHT安裝)

本主題被作者加入到個人文集中
個post冇啦啦怨氣好重

引用:
原帖由 Kwind 於 5-7-2017 12:49 AM 發表
由於要拆個下身去做沙色

所以都順手影一影...至於師兄們想知道兩批貨下身有冇分別

我拆完只發現紅圈位置呢件有唔同...但研究過唔影響操作之類

之後到其他下身零件...紅圈既都係鋼件...值得注意係撞 ...
做屎沙色呀?

引用:
原帖由 yesandy 於 18-7-2017 08:25 PM 發表
如來係咁,非常多謝師兄的教導。感謝!
這45CT 有時會卡彈會唔會都係因為支捍已些小彎咗所至?
其實佢原廠都係話入20粒,如果你入21粒會太實頂死左......
你可能條推彈干變左少少型卡左係彈唇先JAM

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 2slow 於 19-10-2017 01:56 PM 發表
咁呢句又點解呢

太鬆佢會向左鬆出黎,就會卡住條slide

引用:
原帖由 Kwind 於 24-10-2017 11:59 PM 發表

我都入左幾個匣咀改45匣

由20變28飛...即時好抽好多
我果d45匣打空槍就爽yy....入彈就打唔出

終於買到啦 ......

引用:
原帖由 Opica 於 25-10-2017 11:44 PM 發表
TAF用45 Match改。。。
有咩分別???

引用:
原帖由 Kwind 於 25-10-2017 11:06 PM 發表

有冇試過換埋45C出氣膠??

我試過換埋45C出氣膠都打得出...不過好似細力少少(少0.幾J)

不過我覺得可能同本身支槍QC有關

我睇外國網有D剩係換匣咀就OK...好似樓上OPICA兄咁

有D換完又打唔到

之前見 ...
換哂HK45CT出氣膠啦,都係打唔出......

引用:
原帖由 Kwind 於 29-10-2017 07:04 PM 發表

45匣換45C匣咀出氣膠打到冇問題...冇一槍出一槍唔出 ==> 可看片 https://www.youtube.com/watch?v=neNhv3IQjGc

另外KWA原裝嘩佬目測出氣量比45C原裝細...左45C原裝...右KWA原裝
可見45C中間出氣部份直徑比KW ...
同匣唔同命

發新話題