發新話題

長沙灣而家仲有無槍舖?

引用:
原帖由 RCman 於 11-7-2017 09:00 發表
其實賣玩具真係好難頂到旺角天價租金,
就好似窩打老道間環球模型,幾十年歷史我小學時已經去買模型。
自己物業做到今個月15日都唔做,租出去每個月差不多三十二萬
環球呢間鋪每個月賣模型都搵唔到三十二萬不如比 ...
32萬...
唔怪得古代都要搬, 似乎旺既地點未來繼漸得返名牌/百貨公司先頂得順

其實古代個鋪位家陣做緊咩
經過兩次都唔係好明果間鋪想sell咩

引用:
原帖由 gainax 於 11-7-2017 22:03 發表

32萬...
唔怪得古代都要搬, 似乎旺既地點未來繼漸得返名牌/百貨公司先頂得順
今日落過去...古代個位應該會變左賣衫...其實再行過去D鋪都有兩檔變左賣衫

我唔覺得賣衫會好搵過賣玩具好多...一盒MG模型幾舊...一件衫又係幾舊...差唔幾

回覆 33# 的帖子

普通牌子賣衫舖?係個個位特登開舖賣衫格格不入

引用:
原帖由 gainax 於 11-7-2017 22:41 發表
普通牌子賣衫舖?係個個位特登開舖賣衫格格不入
未知...但個格局似超市隔離0個間賣衫

其實冇話格格不入...痴住古代隔離個位都已經係賣緊衫...另一邊隔離TMC都可以算埋係賣衫

聽日都會落多轉槍街...到時再睇清楚D先...今日趕時間經過望左一望而已

要怪就怪地產佬/ 業主食水太深。
連銅鑼灣、灣仔都多咗好多吉舗,一個咁㗎廣華街入場舖值32萬租?如果個舖本身係西洋菜街地舖,呢個價叫平咗。但今時今日,唔係大財團、熟食舖去頂租?咁堅係揾鬼租。真係除非利錢好豐厚,否則燈油火蠟、人工、保險都蝕埋。咁就真係同業主打工。
引用:
原帖由 gainax 於 11-7-2017 22:03 發表

32萬...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 8-7-2017 01:10 發表
新浦崗都就, 返去一定會經鑽石山地鐡站, 對我來講,

但係鑽石山行好遠先到鋪頭.. 真係一大考驗
其實鑽石山站行去鋪頭既路程同旺角站行去槍街無咩分別,只係途中無野睇

引用:
原帖由 Kwind 於 11-7-2017 22:30 發表

今日落過去...古代個位應該會變左賣衫...其實再行過去D鋪都有兩檔變左賣衫

我唔覺得賣衫會好搵過賣玩具好多...一盒MG模型幾舊...一件衫又係幾舊...差唔幾
用女人角度諗 : 衫可以日日換, 模型唔會日日砌
結論 : 賣衫好賺D

老闆會諗,賺女人錢易過毒男錢。成街化妝品、藥房,出貨快過倒水;模型?一個鐘都唔知賣唔賣到4盒。
引用:
原帖由 pbay 於 12-7-2017 10:56 發表

用女人角度諗 : 衫可以日日換, 模型唔會日日砌
結論 : 賣衫好賺D
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 12-7-2017 01:17 發表
要怪就怪地產佬/ 業主食水太深。
連銅鑼灣、灣仔都多咗好多吉舗,一個咁㗎廣華街入場舖值32萬租?如果個舖本身係西洋菜街地舖,呢個價叫平咗。但今時今日,唔係大財團、熟食舖去頂租?咁堅 ...
32萬租係講緊窩打老道間環球模型, 印象中果個鋪位都幾大, 廣華街入場舖應該唔洗咁多
引用:
#30 RCman : 其實賣玩具真係好難頂到旺角天價租金,
就好似窩打老道間環球模型,幾十年歷史我小學時已經去買模型。
自己物業做到今個月15日都唔做,租出去每個月差不多三十二萬
環球呢間鋪每個月賣模型都搵唔到三十二萬不如比人做

1 個讚好! TOP

以前玩1比6模型軍警公仔,自從玩了玩具槍之後,都無去窩打老道間環球模型20多年了

以前未有咁多選擇時,Dragon出㗎Action Figure 係OK嘅。之但係之後其他坊間公司又超像真頭雕,又堅仿照SF出任務時㗎setting 照Copy之後,Dragon就真係乏人問津⋯⋯
引用:
原帖由 kornhill401 於 12-7-2017 14:27 發表
以前玩1比6模型軍警公仔,自從玩了玩具槍之後,都無去窩打老道間環球模型20多年了
究竟世界上還有神嗎?

嘩咁中環那家玩具鋪咪唔頂得幾耐?
http://www.bggd.com/bbs/home.php?mod=space&uid=8895

引用:
原帖由 schuetze 於 1-8-2017 11:16 發表
嘩咁中環那家玩具鋪咪唔頂得幾耐?
我估都係睇佢地D客人質素而定. 好似我D cheap精, 就不會去幫襯.

引用:
原帖由 kornhill401 於 12-7-2017 14:27 發表
當年見到初出二戰蘇軍公仔,諗住買一兩隻返屋企辟下邪,最後諗諗下無買.......好彩避開巨坑

一念天堂,一念地獄呀!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題