54 1234
發新話題

各位有小朋友的師兄, 太太是不是也會反對各位玩槍

各位有小朋友的師兄, 太太是不是也會反對各位玩槍

我剛剛中左毒. 未敢同太太講. 0的槍一係放公司, 一係偷偷走私返屋企. Feel very guilty

假設你洗既係自己錢不影響家庭開支,屋企又有位放唔阻人,冇咩好內疚。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

偷偷走私返屋企唔係辦法,點都有D蛛絲馬跡,遲早知道。除非你想試下你老婆,睇下佢知道後出唔出聲

引用:
原帖由 ranger_hk 於 13-7-2017 10:39 發表
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=557837681007702
c兄你太太唔會咁架呵?!
同錢冇關, 我太太應該會話放呢的野係屋企僧危險, 因有小朋友. 男人明女人唔會明

小弟伴侶對槍毫無興趣,
但因為我好尊重佢,
所以一般入槍時我都會買定多一技,
萬一佢忽然想玩.

引用:
原帖由 eelxilef 於 13-7-2017 10:44 發表

同錢冇關, 我太太應該會話放呢的野係屋企僧危險, 因有小朋友. 男人明女人唔會明
睇下你個人習慣係點
如果你係亂放啲野
我都會覺得危險

我有個朋友有小朋友
但係砌完模型啲界刀工具就咁放喺台
仲要邊一邊
咁就有問題

如果整整齊齊ge
小朋友又拎唔到
咁冇咩好話

引用:
原帖由 eelxilef 於 13-7-2017 10:44 發表

我唔知你小朋友有幾大;不過你應該令你老婆明白,令小朋友最安全o既辦法唔係帶佢遠離危險,而係教導佢令佢自己知道乜野係危險,有乜可以做有乜唔可以做。

買槍買玩具比自已既同時買樣禮物送比老婆lor
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 13-7-2017 10:57 發表
買槍買玩具比自已既同時買樣禮物送比老婆lor
睇黎師兄係過來人

引用:

我家中一個2 歲幾一個1歲多D ,槍我一些掛牆小朋友拎不到,其他全都放入櫃 ( 高企身衣櫃不用的留一部份來存槍 ) ,
台面永遠不會有槍零件或工具,尤其是小朋友真是會拎來食,或掃落地。
家中的槍彈匣同槍分別,電槍一定冇電係槍,GAS 槍匣全放入櫃桶,總之安全第一。
買了一支 10 才 PPK 給小朋友玩,他們有時會拿來BOOM 貓 ( 沒子彈,裝樣子 )。
至於女人... 買 槍不用給他們知,但也不會特別隱瞞,
沒必要問女人買定唔買,自己咁大個人判斷到對其他人有多大影響。
呃得一時呃不得一世,唔識做既問長問短問幾多錢又話浪費錢,是人問題,
正如我從不會問女人買過嘜,即使我知家中有個4000蚊既高壓窩又唔用,電飯煲甚麼智能式壓力二千幾蚊,
有時她問會否貴,我一定答:抵呀抵呀!
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 eelxilef 於 13-7-2017 10:26 發表
我剛剛中左毒. 未敢同太太講. 0的槍一係放公司, 一係偷偷走私返屋企. Feel very guilty
當年小弟都係因為小朋友而退役, 賣晒當年的軍火、模型、玩具、珍藏等等
如果當年有迷你倉吧樣野小弟一定會租個倉擺自已野...

唔知現在有無師兄將d珍藏放倉度呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

小朋友∼吾入gas,吾入電,只要放好d,(同支球拍,魚杆,無分別)。
太太∼小弟經驗,經常二手買賣,報稱有小小利潤,要樂意比佢知,她見得多,有時重會幫忙交收。(不過,有d個look太古怪,講嘢上晒腦個d舊槍友,都係留番自己交收好d)。例如,$500收左支dboy 74u,過兩日出支LCT 74u$1100,都係請夫人代交收,當然佢覺係同一支槍,幾日,執左成倍$,重讚老公好眼光。不過d利潤就要收歸國有。…無法,當交維穩費。

雖然無小朋友,小弟都係開左一個迷你倉50',盡放入去。
屋企有位擺都寧俾人知莫俾人見
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:

我老虎一定罵叉我玩槍! 所以我造了兩個大不鏽鋼櫃放槍! 同時買啲比較高質玩具槍同GEARS! 等班細路大左唔洗曬錢買槍有得玩.......

1) 兩支Systema PTW.
2) 一支Real Sword AK47
3) 一支G&G SIG 550
4) 四支Marui Hi Cappa手槍
5) 一支APS CAM870
6) 兩套Eagle Gears

人係要SOCIAL! 玩係一種減壓既方法! 如果有錢買物業投資堅係好啦! 但唔嗜玩具都會買啲名貴鐘錶珠寶首飾黄金放入保險箱啦!

香港地商業社會...你有錢買車;單車;玩具槍及運動器材都未必有時間玩! 唔好講有冇心情玩!

54 1234
發新話題