發新話題

各位有小朋友的師兄, 太太是不是也會反對各位玩槍

先送啲小禮物比老婆,之後再同佢講,仲要清楚表達自己意向。好過有一日比你老婆發現,吵大鑊就冇為。你老婆可以唔鐘意你玩槍,但係你努力討好,都好少話完全唔比玩。相反隱瞞欺詐,唔好話女人,連男人都未必接受。再者,打war game 啫,好唔見得光咩,又唔係叫雞,對得天對得人。

同老婆掃苦! 有錢就身"行" ! 有得㨂玩槍堅係玩槍! 唔通偷偷地背住你㨂援交妹上床咩...

引用:
原帖由 Willy222 於 13-7-2017 10:56 發表

我唔知你小朋友有幾大;不過你應該令你老婆明白,令小朋友最安全o既辦法唔係帶佢遠離危險,而係教導佢令佢自己知道乜野係危險,有乜可以做有乜唔可以做。
有道理.. 不過男人同女人個腦構造好唔同. 我地明佢地未必明

其實槍同細路絕對可以共存,影相時阿仔只得兩歲半(宜家九歲),自己玩槍自然知d槍點先最安全,無氣無匣無彈無電,自己check清楚先比佢玩,又點會有危險,當中仲要教佢玩槍的安全守則,完全無問題

另外,只要收入正常又唔影響家計,一個人一個月洗一千幾百玩玩具,開心見誠同老婆講,應該有得傾的....

1 個讚好! TOP

先攪清楚問題徵結

老虎咬人不外乎

A) 攪亂/霸佔地方 (地域動物 )
B) 有時間玩玩具無時間湊仔/理她
C) 天生對刀刀炮炮恐懼/反感
D) 經濟問題
E) a~d 混合交替

如果攪得清問題在那便有得頭痛醫頭

尤其覺得o係小朋友(男仔更甚), o尼D 雄性玩意及技能, 一定是由父親熏陶, 母親無從置啄...

Ps.  非常同意Gato師兄, 講大話基本上死Q梗

其實我都經常同同事討論呢個問題。我地結論係:當你成功申請到第一張批文,第一支入境最好係cqb 款長槍(首推SCAR CQB ,摺左極短),唔好同步買槍袋,之後以安全存放為由買槍袋(最好槍盒),買之前盡量伸長支槍(滅聲器,同拉長槍托),買你能買的最大的槍袋/盒,回家後將槍還原,之後你已經有一個可以再買槍的空間。(買唔買到睇自己)
計畫成功與否取決於你對太太有幾好同有幾關心。一個女人由生小朋友到養育,真係好大付出同好辛苦,所以要好好錫老婆。講真你可以求到你老婆同你結婚生仔,反而求唔到打WAR GAME 同買槍?真係自己好好諗清楚自己有咩問題,而唔好覺得WAR GAME 係咩禁忌。

1 個讚好! TOP

開心見誠地同老婆傾,你不是買太貴的,對經濟無影響,多數不會反對,
同時,如果在家中把玩時,注意安全.

開心見誠講,吾好鬼鼠.
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

講下講下,好似偷食左咁

事實上係呀! 因為有講大話成份!

女人心理男人玩玩具=敗家
一兩支未夠玩成屋槍支支幾千甚至上萬仲唔止一樣興趣,其實如是咁玩法諗諗下都係敗家如唔是揾好多既話, 人大左諗多左重家庭會減軍費草起佢,感覺似返個好仔大局為重

利申,未有細路
但我好認同之前師兄果招二手買賣,因為我都係咁(雖然我之前真係有"手羅"貨賣
賺到些少同佢食下飯"乙水"下佢就OK
最緊要你支野唔可以處於隨時可擊發既狀態,同唔好有零件喺唔應該出現既地方就萬事大吉

有点不明,樓主為何説〈不敢〉向太太言明?
是不是買槍的錢或是甚麼的其實佔用了—些家中不應動用的資源?  
或是太太是標準河東獅?
或是對太太不了解所以無信心?

其實都要睇女方既性格

我前女友...有養貓...愛貓...知我有玩槍

但只要每次新聞網上有虐貓既野...都即時變臉

之後係咁話你地D玩槍既點點點...點點點...

我每次都有答 : 你成日對住我...都知我D槍冇拎過出街...關我咩事

但一年兩年過去照舊一有新聞我就躺著也中槍

上面 c hing 話 - 最緊要你支野可以處於隨時可擊發既狀態....太太們never say No.

發新話題