發新話題

[Marui] 馬記系統 1911/MEU 手槍運作原理分析

支持好帖

多謝師兄分享

之前在網上看過,有一方法在slide上小加工,目的是提早截氣(不肯定有沒記錯),但又不會影響power的,一直都未有時間整!

回覆 48# 的帖子

有性趣 ,師兄有 link 否?

引用:
原帖由 Ang123456 於 27-7-2017 07:24 發表
之前在網上看過,有一方法在slide上小加工,目的是提早截氣(不肯定有沒記錯),但又不會影響power的,一直都未有時間整!
填充飛機座坑位讓其提早壓下disconnector的話就會提早截氣.
也有市販產品
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 49, 50# 的帖子

回覆 49: 找不回那link了, 小弟記得是用填充物在紅色位置的slide內, 便可提早截氣!

回覆 50: 請問市販產品叫什麼名稱?

Thanks!

附件

27-7-2017 20:28

回覆 32# 的帖子

G17 tm 改返120-150 hammer spring ,8mm roller,prowin 匣打到兩隻

引用:
原帖由 Ang123456 於 27-7-2017 20:27 發表
回覆 49: 找不回那link了, 小弟記得是用填充物在紅色位置的slide內, 便可提早截氣!

回覆 50: 請問市販產品叫什麼名稱?

Thanks!
都係鋁飛機座

冇乜留意有冇特別名稱...下圖謹供參考

原本長度

回覆 44# 的帖子

所以我都唔用glock

引用:
原帖由 Eddiem249 於 28-7-2017 11:30 發表
所以我都唔用glock
你中意用咩咪用咩
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 23-7-2017 22:34 發表
好耐無見過呢類有心機寫 post,首先要向樓主致敬
近幾年好多人改喺FB討論,但要深入研究,FB始終不及討論區好

回返正題,分享一下小弟拍1911試打片,重點係佢地都好鍾意磁石,而且又清到匣
...
大陸把 U 管牆了,回港後才看得到。

謝謝分享,師兄的珍藏好毒,睇到口水都流埋

引用:
原帖由 olw0978 於 23-7-2017 20:52 發表

指飛機彈弓?

這對出力無影響,對飛機復位速度有影響,但有幾大影響我就不詳了。
用軟身彈弓,飛機在退膛時回復得較慢,可以在滑架後退的一段距離仍不復位

如用硬身彈弓,飛機在退膛時很快便會復位了

窮人的避震貼

眼見哪些 IPSC 補品實在看不過眼,小小一塊雙面膠貼居然可以叫價 20 大洋!

吾乃窮人,去鴨街買一大卷厚身雙面膠貼也才 5 蚊,可見食水利錢有多深!

有的 vs 冇的

原裝 1911 的哭泣座設計是有的的,即是底部連接 recoil spring plug 的凸出部份。然而 hicap 手槍為了方便裝配 full length guide rod,居然把的去掉,簡直是被去勢了

英文 dick 者,細佬(小雞雞)也!無 dick 者乃男人之痛,所以如用 hicap hopup 座亦應該裝返條 dick,當然 guide rod 同時要帶鑽孔(可以買成品或者用車床加工鑽孔)

前文已交待過,用 full length guide rod 可限制活動自由度,從而提升 grouping,但我忘了說,要用 full length guide rod,必需更換通孔的 recoil spring bush! Sorry!

1 個讚好! TOP

好文!無法只做CD-ROM!

發新話題