發新話題

[Marui] 馬記系統 1911/MEU 手槍運作原理分析

其實點解1911氣化感覺比人覺得比一般手槍弱,原因終究匣既氣缸大細問題, 清夾有分爽清,暢順清同勉強清空既感覺, 始終1911夾薄又細只要拍埋hicap等等大夾,無論氣化持久力定煲back爽度馬上有明顯對比, 性能有對比先有高低, 咁多手槍入面以馬記系統計算,1911的確相對比較弱, 不過只要係gbb就實有方法增強氣體利用提升氣化能力,
方法不在乎改順,改低阻力,增強密氣,減力偷輕等等,1911氣化唔係強項照馬設設定用返膠身會爽快d

同意呀,但同樣最尾幾發表現腳軟的 glock 系列卻大受歡迎,令人費解~~

換埋金身,加重Loading。想清到匣更加唔駛諗。
究竟世界上還有神嗎?

也不一定,KJ KP07 原裝金身清匣也沒有難度呀

很多人勸我用KP07匣,放棄馬記匣,可能馬記匣本身真的不行。
引用:
原帖由 olw0978 於 24-7-2017 07:47 發表
也不一定,KJ KP07 原裝金身清匣也沒有難度呀
究竟世界上還有神嗎?

回覆 35# 的帖子

我又不會說馬記匣不行,只不過有別的更佳選擇吧

引用:
原帖由 oliver1997 於 23-7-2017 19:20 發表
我未接觸過
頭先睇左爆炸圖 好似係行正壓系統?
其實仲好玩過馬記行負壓系統
但佢個HOPUP真係好惡搞
金SLIDE配膠外管.....爆左外管啦

引用:
原帖由 gainax 於 24-7-2017 06:52 發表
其實點解1911氣化感覺比人覺得比一般手槍弱,原因終究匣既氣缸大細問題, 清夾有分爽清,暢順清同勉強清空既感覺, 始終1911夾薄又細只要拍埋hicap等等大夾,無論氣化持久力定煲back爽度馬上有明顯對比, 性能有對比先有高 ...
先天不足,匣細,回溫慢,匣內空間小,已經整定佢弱過人地.. 冇得逆天...
可以做既一係入少幾粒打勁d ,一係入多幾粒打弱d ... 銀包得30 蚊...一係食飯一係食麵... 唔好叫甜品...唔夠錢比...
隔離台AK 個個銀包1000蚊起跳,叫左唔食餵狗我都夠錢比也。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

Good Post!
Must Support!

引用:
原帖由 oliver1997 於 23-7-2017 19:20 發表
我未接觸過
頭先睇左爆炸圖 好似係行正壓系統?
其實仲好玩過馬記行負壓系統
System 7係負壓嚟,你係咪搵咗舊版果d爆炸圖 ?

回覆 40# 的帖子

可能係 我都係Google圖片search
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

回覆 32# 的帖子

唔係人人鐘意懷舊,啲老舊槍款一陣土味

引用:
原帖由 Eddiem249 於 2017-7-24 18:21 發表
我只可以講

出前一丁o甘多款式o甘多味道

終有一日 都係覺得麻油味最好食

引用:
原帖由 Eddiem249 於 24-7-2017 18:21 發表
Glock都三十幾就快40年喇
講呢D~
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 25-7-2017 09:28 發表

Glock都三十幾就快40年喇
講呢D~
2017 - 1911= 106 歲 ,相比起GLOCK ,1911 既年紀已經唔係叫老餅,直頭係骨灰級

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題