發新話題

情侶檔偷運氣槍返深圳被捕

引用:
原帖由 hang2 於 3-8-2017 20:17 發表
吾好以為吾關你地事, 搞多十宗八宗 上面認為會危害佢社會安全 , 要求香港立法禁現有的汽槍,
吾好以為冇可能發生 , 而家香港實質已是一國一制 , 一國行先.
純八卦一問:你D槍點算?你有無諗定後路?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

1 個讚好! TOP

而家過中國境那邊要泊兩次咭(香港一次),中間段路長咗,即係觀察入境的人動態時間長咗
真係身有屎都嗅到

享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-8-2017 23:25 發表

好似越戰後,政府要人民交翻啲槍出來
享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-8-2017 23:25 發表

冇玩好耐LA , 所淨無幾 !!

引用:
原帖由 M1616 於 3-8-2017 23:43 發表

好似越戰後,政府要人民交翻啲槍出來
香港都好似曾經試過!

「繳械特赦期」
引用:
原帖由 hang2 於 4-8-2017 00:04 發表

香港都好似曾經試過!

引用:
原帖由 hang2 於 3-8-2017 23:57 發表

冇玩好耐LA , 所淨無幾 !!
咁你灰乜呢?明天一國一制都吹你吾脹
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

老實講大陸咁多工廠 佢地學台灣咁自己CNC枝 金牛座果D真鐵 應該唔難.
我朋友話佢鄉下好多人有真鐵..... 不過自己諗下又唔係冇可能.

Chi sin...

要大陸電話卡嚟做咩嘢 ?

引用:
原帖由 kongchak 於 4-8-2017 04:35 發表
老實講大陸咁多工廠 佢地學台灣咁自己CNC枝 金牛座果D真鐵 應該唔難.
我朋友話佢鄉下好多人有真鐵..... 不過自己諗下又唔係冇可能.
山高皇帝遠 你唔講我唔講 邊個知
其實佢地玩氣槍比人周到都係當真鐵
咁收埋枝真鐵 又冇威脅到人 比足香油錢
邊個得閒搞你

引用:
原帖由 Ben_9413 於 4-8-2017 08:51 發表
Chi sin...

其實佢係香港咁搵人走有冇犯法?

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-8-2017 09:37 發表

其實佢係香港咁搵人走有冇犯法?
應該冇啦,教唆他人犯罪應該唔適用,因為D槍係香港係合法

引用:
原帖由 walther 於 4-8-2017 10:03 發表

應該冇啦,教唆他人犯罪應該唔適用,因為D槍係香港係合法
咁要睇下犯罪定義係包唔包括海外罪行喎

引用:
原帖由 ++朗++ 於 4-8-2017 10:14 發表

咁要睇下犯罪定義係包唔包括海外罪行喎
香港點會執行海外法律

發新話題