17 12
發新話題

新手想加入

新手想加入

我本身好耐之前淨係打過一次,
依家想玩,又唔知點加入
我怕新手唔歡迎
有冇ching有group 可以拉我入去??
THANKS

其實巴打可以試下跟散團玩多幾次先決定入唔入group
一般入得group都預左經常去打, 唔成日出席可能未必傾得埋
打Wargame最好身邊有現實朋友一齊打過癮d唔悶,group多數有小圈子現象各有埋堆, 傾得埋就好,埋唔到堆既話其實同跟散團分別唔大多數一個人打幾悶下, 最好揾到拍檔打game就長玩長有

搵一班岩玩既人好重要
搵到d散貨gp 我真係恭喜你

引用:
原帖由 gainax 於 4-8-2017 02:27 發表
其實巴打可以試下跟散團玩多幾次先決定入唔入group
一般入得group都預左經常去打, 唔成日出席可能未必傾得埋
打Wargame最好身邊有現實朋友一齊打過癮d唔悶,group多數有小圈子現象各有埋堆, 傾得埋就好,埋唔到堆 ...
我就係身冇fd 打
試下搵d 散團join 先 thx

楼主打開/想玩什麼玩法。。。?

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

樓主可以去槍街..軍軍軍..問問,唔知有無用呢

就咁行入去問有冇新手game?
我比較prefer outdoor 不過夏天應該Cqb 多d?🤔

引用:
原帖由 sapphire_fox 於 4-8-2017 14:44 發表
就咁行入去問有冇新手game?
我比較prefer outdoor 不過夏天應該Cqb 多d?🤔
在下攪開GAME,但抖緊暑,我估大概10 月再開吧。如果師兄有興趣可以叫埋你。( 在下幾乎不會攪CQB GAME ),
在下不是團隊不是TEAM 不是GROUP,純粹由在下聯絡,自己身邊一堆槍友,都是本人認識的叫埋一齊打GAME而已。
火力全體 1.4J 以下 ,手拉 2J 以下,多數限彈 300 發 ( 每一節,為了不派彈鬥企 )。
新手如你基本上沒有甚麼教學帶練,正常RANDOM 分兩TEAM,你自己落到場自然體會到點玩,
唔識玩就企後D ,留意下大家做D 嘜,去到一個程度大概知道大家做緊嘜,危險在哪,機會又在哪,你自然會行前少少搵飯食。
但留在本人的CONTACT LIST 中的GAME 友都必然是有品者 ( 我覺得就是 ),都是認死,不會開口GAME,不會小人老MI,不會出術,和氣玩GAME 嬴得起輸得起就是了,
如果奇形怪狀呀支呀左或不認死古惑槍者,下次不會見到佢。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-8-2017 14:19 發表
樓主可以去槍街..軍軍軍..問問,唔知有無用呢
以前新手想玩...WGY 尚在的年代,到處都係艇仔,隨便都可搵到GAME 玩,
數年前,自己圍內FD 舊血結婚生仔,新血又未有時,都跟好友鐵腳JOIN 過,只能說不歡而散,
盲人都睇得出的分隊實力不均又有,1.2J 細力GAME 但一開波血染TEMPO 又有,豬頭骨場地串燒又有...商業既野...
有時真係建議新手,如果冇FD 玩,真係去留意下FORUM 留意下邊D 師兄有攪開GAME,痴一痴好過盲中中去玩街客艇仔團。

至於去槍街問...真是唔知得唔得,唯一三軍可能有D 機,本身有外展場地。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 4-8-2017 18:10 發表

在下攪開GAME,但抖緊暑,我估大概10 月再開吧。如果師兄有興趣可以叫埋你。( 在下幾乎不會攪CQB GAME ),
在下不是團隊不是TEAM 不是GROUP,純粹由在下聯絡,自己身邊一堆槍友,都是本人認識的叫埋一齊打GAME而 ...
Why 唔搞下 CQB...?
HAPPY SHOOTING!
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

上下d fb page都可能有既
打打下就識人ga啦

以前帶我果d已經脫晒圈了

引用:
原帖由 T-800 於 4-8-2017 18:55 發表

Why 唔搞下 CQB...?
HAPPY SHOOTING!
幾個原因既,一就係交戰距離十分近,在下打近十年OUTDOOR ,流血次數真是十隻手指數得哂 ( 因為交戰距離最少都15 米而玩開1.4J 以下不算高火力 ),
然而 CQB 一中槍,基本上多多少少都見紅,二來香港頗多CQB 場愈拆愈細...自己比較喜歡多些走位的槍戰,相比之下CQB 是比較不會HOST。
但身邊有友人攪CQB,抽到時間我也是會玩JOIN 的,也不是一味的拒絕CQB,最緊要有GAME 開有野射就好。

引用:
原帖由 Dave 於 4-8-2017 20:18 發表

幾個原因既,一就係交戰距離十分近,在下打近十年OUTDOOR ,流血次數真是十隻手指數得哂 ( 因為交戰距離最少都15 米而玩開1.4J 以下不算高火力 ),
然而 CQB 一中槍,基本上多多少少都見紅,二來香港頗多CQB 場 ...
軍醫年纪大了,還是C Q B同IPSC啱玩D,C Q B绝大部分打半自動手鎗多,power大極有限矣。。不過今秋也想玩番下戶外。。也不妨,到時约吧。。。

引用:
原帖由 T-800 於 4-8-2017 20:39 發表

軍醫年纪大了,還是C Q B同IPSC啱玩D,C Q B绝大部分打半自動手鎗多,power大極有限矣。。不過今秋也想玩番下戶外。。也不妨,到時约吧。。。

歡迎之至,到時攪GAME 再PM

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-8-2017 19:05 發表
上下d fb page都可能有既
打打下就識人ga啦

以前帶我果d已經脫晒圈了
打wargame同踢波一樣有班伴例如同學朋友先好玩
fb Whatapps個d大家唔識質數不一,要夾到成日一齊玩係困難
我估玩多幾次如無共識夾唔埋好快無癮唔玩,所以呢d圈子要埋堆先有計傾,
至於新入門埋堆到個好團係好既,但人多就多意見會有唔啱嘴型一方同又分開圈子入面有小圈子難揾到朋友般既忠實拍檔長久玩,所以點解有現實朋友一齊玩先最好,原因街外人好易小小事不歡而散,而朋友已經係了解對方會互相包容和關懷  好多老手因為拍開既戰友陸續退稅都避擇退役,落場揾唔到班志同道合拍檔其實一個人作戰唔過癮,不如聊下身邊有冇同學朋友甚至女友玩啦

17 12
發新話題