21 12
發新話題

[VFC] 原廠修理

原廠修理

請問大家有冇試過或是知道,將一件損壞的部件寄去VFC整,然後自己去台灣拎返,咁得唔得呢?謝謝

引用:
原帖由 alvin155 於 5-8-2017 01:31 PM 發表
請問大家有冇試過或是知道,將一件損壞的部件寄去VFC整,然後自己去台灣拎返,咁得唔得呢?謝謝
點解唔send個email去問問

整不如買過件

引用:
原帖由 rYaN 於 5-8-2017 17:45 發表

點解唔send個email去問問
冇回音

引用:
原帖由 sealsman 於 5-8-2017 21:14 發表
整不如買過件
但屈朱私又冇貨呢

引用:
原帖由 alvin155 於 7-8-2017 14:59 發表

冇回音
唔係喎,我上個月send email去訂件即日有回覆噃

引用:
原帖由 alvin155 於 7-8-2017 14:59 發表

但屈朱私又冇貨呢
問下朗哥 都無同台灣直接訂無咁嬲

屈朱私自己無貨又唔會幫客向廠訂, 客人要親自聯絡廠家, 咁o既服務都可以做代理...

或者把它看成大拆更合適。。。

引用:
原帖由 geoprotex 於 7-8-2017 17:25 發表
屈朱私自己無貨又唔會幫客向廠訂, 客人要親自聯絡廠家, 咁o既服務都可以做代理...
指意佢地就PK啦!!!
班人都唔係撈既!!

引用:
原帖由 我當你透明 於 8-8-2017 13:03 發表

指意佢地就PK啦!!!
班人都唔係撈既!!
上次去台灣,親自去VFC當時嘅服務處屌屈豬私,啲人話我不是第一個

引用:
原帖由 alvin155 於 8-8-2017 14:10 發表

上次去台灣,親自去VFC當時既服務處屌屈豬私,d人話我不是第一個
你不是第一個...但他們都不在了...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 geoprotex 於 7-8-2017 16:30 發表

唔係喎,我上個月send email去訂件即日有回覆噃
基本上佢地冇咩統一處理方法,睇人品... 采數..
一時好快回好快有,但更多時候等好很賊耐...上次訂件vfc mp7 gbb 件... 等... 話1, 2 個月,最終等左七個月...當然無要了...都自己diy 解決了。

facebk call 貨自取又係睇佢地班友心情,通常2~ 4 日...但上次買2 條里電,預佢5 日內應該有...趕去打game,
去到第四日都冇叫我取,追追佢,佢回我一般來說處理需要 7 日 working days,
最終真係好按章工作咁星期日 ( 唔計 )+1~5 ( 5 日 ) + 星期六日 ( 半日 )+星期1~2 既中午( 2 日 ) 岩岩唔過七日working day ssss~ 叫我去拎,多很謝,最終我貴人善忘拎唔到,
理所當然地,佢地話你已經冇得用我地呢個優良既網上call貨免訂服務,下次(如果有下次)需到門市露出(臉)訂貨。真係好很可惜。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 8-8-2017 14:45 發表

基本上佢地冇咩統一處理方法,睇人品... 采數..
一時好快回好快有,但更多時候等好很賊耐...上次訂件vfc mp7 gbb 件... 等... 話1, 2 個月,最終等左七個月...當然無要了...都自己diy 解決了。

facebk call ...
我覺得某程度上,係WXC影響V記係HK受歡迎程度
試下如果係EhoXXY做,一人一支啊可能

引用:
原帖由 我當你透明 於 8-8-2017 15:31 發表

我覺得某程度上,係WXC影響V記係HK受歡迎程度
試下如果係EhoXXY做,一人一支啊可能
同意!玩家抗拒VFC槍原因有二:一怕鑊氣,二怕後勤維修無門,後者其實比前者重要
WE正因為後勤保養維修做得好,所以d槍設計用料不太好都大把捧場客

21 12
發新話題