發新話題

關於馬記M4GBB HOP UP膠

引用:
原帖由 gainax 於 10-8-2017 23:30 發表

ksz彈好處平而一街有又可以射到有精度表現,不過壞處大家都講細粒少少對於aeg無大外,對於上彈敏感gbb可能會有雙彈或漏彈問題,最近試過唔知係味d夾用得耐個夾膠上彈固定嘴開始變型hold唔住單排上彈,定撞中包質量差ks ...
what?!兩草一枝?!
係屋企用黎自hi都抵 我依家用rwa 好貴 48蚊枝 但表現係唔錯的
我之前用black gas ii但依家好似周街都唔見

引用:
原帖由 gainax 於 10-8-2017 23:30 發表

ksz彈好處平而一街有又可以射到有精度表現,不過壞處大家都講細粒少少對於aeg無大外,對於上彈敏感gbb可能會有雙彈或漏彈問題,最近試過唔知係味d夾用得耐個夾膠上彈固定嘴開始變型hold唔住單排上彈,定撞中包質量差ks ...
Jam彈嘔彈我又冇試過,我都係一枝AEG都冇,不過d鎗就主要係手鎗為主,係咪手鎗會雜食d?
係有時碎彈好麻煩,碎咗係地下驚吉到腳,不過就唔覺對枝鎗操作有乜影響
如果轉第二隻有咩推薦?我玩開0.25g架咋,唔洗重彈,thanks

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-8-2017 23:33 發表

落場果時碎左粒係chamber 輕則之後jam死你 重則close唔到chamber 要清晒先落到場
ar系列有可能take down唔到
我冇試過係枝鎗入面碎......淨係覺得打中硬物碎到一地都係好煩,又危險
其實點解會係枝鎗入面碎?正常個推彈桿有咁大力咩?

引用:
原帖由 tf141 於 10-8-2017 23:42 發表

我冇試過係枝鎗入面碎......淨係覺得打中硬物碎到一地都係好煩,又危險
其實點解會係枝鎗入面碎?正常個推彈桿有咁大力咩?
你係手槍用定長火?
因為佢size細 有時double feed左 比條ar bolt/飛機頭一夾
就碎到變粉咁濟 痴住係個菊花位到 如果冇剪菊花環可能會close唔到bolt
硬既彈就唔會碎 出事都易清理

回覆 17# 的帖子

以前一直用ksz彈打gbb用左十幾包無野係最近呢包jam到暈(夾含彈嘴老化加上單排上彈有關連,用係少玩馬記mws冇問題)轉左rwa彈即時無jam有d神奇手痕可以試下  其實如一直冇出問題唔一定要轉彈

關於碎彈問題一般支gbb機件與bb彈正常的話jam到碎彈機率十分低, 碎既話壞處清理麻煩或有機會𠝹損hopup皮, 但唔碎既話其實成粒BB彈比bolt回膛直撞槍膛個飛機出氣嘴同hopup座固定外邊位都幾傷下, 所以最好辦法都是完全解決上彈穩定性為上

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2017 00:40 發表
以前一直用ksz彈打gbb用左十幾包無野係最近呢包jam到暈(夾含彈嘴老化加上單排上彈有關連,用係少玩馬記mws冇問題)轉左rwa彈即時無jam有d神奇手痕可以試下  其實如一直冇出問題唔一定要轉彈

關於碎彈問題一般支g ...
以前我用ksz彈間唔時會jam下 有時打出去係會見到出左散彈
換左金球就好少有事 又平又好用

ksz,vve可以用較剪剪開
金球我用剪鉗都剪唔開

回覆 16# 的帖子

早幾個月14f vgas特價抵玩到有得買一箱同人分都正 雖然氣化冇貴野咁好但夠用了~
而家RWA同巨龍氣好似125~130三支 48@1支, gas啲野如同食煙一個上午就玩完一支,唔係改槍又唔落場個排會買少幾支留返個銀食下午茶

回覆 21# 的帖子

下次試下金球粗玩下先以前驚jam唔敢用平野full,一陣驚炒幾下個350蚊飛機收檔就。。而家飛機咁平唔驚烏 ,之前jam過支方仗用ksz彈撞爛hopup如是碎彈應該未爛住,我們彈第一包落場打又碎又jam冇再用 最衰馬記冇出平民版0.3珠,起碼有保証d

馬記mws我試過用ksz double feed左(經常)飛機都爆過兩三隻

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2017 01:24 發表
下次試下金球粗玩下先以前驚jam唔敢用平野full,一陣驚炒幾下個350蚊飛機收檔就。。而家飛機咁平唔驚烏 ,之前jam過支方仗用ksz彈撞爛hopup如是碎彈應該未爛住,我們彈第一包落場打又碎又jam冇再用 最衰馬記冇 ...
我們硬過ksc dd既 每樣一粒 拎把較剪剪下就知
另外剪完可以睇下氣泡係咪正中 bb彈有氣泡好似係正常?只要係正中就ok
金球我未剪得開過 所以唔知有冇氣泡 or 中唔正中
因為我唔係打狙用,佢滿足到我手槍、步槍既range就ok

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2017 01:06 發表
早幾個月14f vgas特價抵玩到有得買一箱同人分都正 雖然氣化冇貴野咁好但夠用了~
而家RWA同巨龍氣好似125~130三支 48@1支, gas啲野如同食煙一個上午就玩完一支,唔係改槍又唔落場個排會買少幾支留返個銀食下 ...
我大約一日用到一枝 但好多時會係屋企空擊下
下下用rwa真係好貴 以前d gas around 35左右 做咩依家突然咁貴既

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-8-2017 23:58 發表

你係手槍用定長火?
因為佢size細 有時double feed左 比條ar bolt/飛機頭一夾
就碎到變粉咁濟 痴住係個菊花位到 如果冇剪菊花環可能會close唔到bolt
硬既彈就唔會碎 出事都易清理
我全部鎗都係用佢,不過就手鎗比較多

引用:
原帖由 新手一隻 於 11-8-2017 16:46 發表

有氣泡可以話係"正常",不過以今日標準嚟講絕對係差。因為已經有許多價錢普通的牌子亦做到無氣泡。

粒粒彈的重心唔一樣,打出嚟的彈道就會花灑。
而氣泡正正影響重心的分布。
理論上,粒粒彈的 ...
我以為輕彈一定有氣泡....
因為我係到諗當兩粒彈大小一樣,用料一樣
如果個芯都完全係實芯,咁咪做唔到一粒0.25g另一粒0.3g ?

不過話時話KSC都有機會買到老番,我都見過老番KSC,粒彈勁K型

發新話題