43 123
發新話題

關於馬記M4GBB HOP UP膠

關於馬記M4GBB HOP UP膠

我枝M4個原裝膠好似出問題
只要較鬆少少後開槍 BB彈會由槍口漏出
之後較番最緊先正常 究竟粒膠出咩問題?
需要換左粒膠?如果要換咩牌子好?
但又聽講最好係原裝?

用緊乜彈?

回覆 2# 的帖子

Ksc 0.25珠

換彈好點吧~~

引用:
原帖由 Mairon 於 10-8-2017 13:37 發表
換彈好點吧~~
KSC唔好咩 ?

聽師兄講唔圓同細d

引用:
原帖由 tf141 於 10-8-2017 14:28 發表

KSC唔好咩 ?
易碎 唔岩gbb用

Ksz彈粗用ok,不過如果上彈有問題可以試下rwa bb靚d不過貴少少
換左彈都有問題要檢查下hopup/飛機/夾上彈嘴了

我用開金球 以前用最硬50硬度 但依家無晒了
之前就用40硬度 依家唔知仲有冇呢

引用:
原帖由 Mairon 於 10-8-2017 19:04 發表
聽師兄講唔圓同細d
唔圓我真係唔覺,亦唔識check
細就我friend果日度過,已經係5.94幾,已經好足啦

引用:
原帖由 tf141 於 10-8-2017 14:28 發表

KSC唔好咩 ?
ksz彈好處平而一街有又可以射到有精度表現,不過壞處大家都講細粒少少對於aeg無大外,對於上彈敏感gbb可能會有雙彈或漏彈問題,最近試過唔知係味d夾用得耐個夾膠上彈固定嘴開始變型hold唔住單排上彈,定撞中包質量差ksz彈,jam到九彩打一下上左2~4粒bb彈去槍膛,經過一大輪檢查&反覆測試推定bb彈問題,至今換左包彈一粒未jam過全部通過不停反覆一雞清test

市面好似冇乜平價0.3珠彈又保持到水準,一代0.3珠4千飛都幾貴下,而家gas 125三支玩好快冇,其實gbb消錢量唔少
懷念14F 兩草一支vgas

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-8-2017 19:10 發表

易碎 唔岩gbb用
易碎係真既,不過其實易碎有咩問題?
因為我都用咗好耐KSC,如果轉第二隻既邊個brand會好d又唔貴?

引用:
原帖由 tf141 於 10-8-2017 23:31 發表

易碎係真既,不過其實易碎有咩問題?
因為我都用咗好耐KSC,如果轉第二隻既邊個brand會好d又唔貴?
落場果時碎左粒係chamber 輕則之後jam死你 重則close唔到chamber 要清晒先落到場
ar系列有可能take down唔到

43 123
發新話題