發新話題

Prowin Glock 長匣勁漏氧

Prowin Glock 長匣勁漏氧

最近玩返馬記Glock18, 這個個幾月前前後後買左8隻prowin clock 用長匣, 落過一次場, 平時屋企自high, 開頭好地地, 精神十足, 但係依家有6隻漏氣, 都係嘩佬位, 以為換o-ring就搞定, 點知換左幾個size都唔得, 落油落cream都無用. 作為prowin 粉絲, 發左兩次email比佢都無覆. prowin 又好似無facebook. 依家對prowin 野都無以前咁放心. 以前買個堆hi-cap依家重好精神, 點知今次glock 中晒伏.

最主要是p記匣輕好多,另外氣化的確好好。一次射晒五十粒無慢落嚟。至於嘩佬o ring 我係明精買哂接近size 嘅粗幼大小換過試都唔得。似乎係設計出問題。

引用:
原帖由 返品不可 於 12-8-2017 09:45 發表
VALVE O-RING我換左隻直徑6X1MM來代之,但又係要落足(雪油)如果沒有的話,我可以教壞大家的
用花士令(VASELINE)吧! 用過你就知架X
多謝師兄指點, 已經照做過但都唔得, 可能我唔好彩.
依家只係想話比Prowin知有咁嘅狀況. 希望可以改善問題唔好再有其他師兄遇到同樣情況.
有冇師兄知點樣聯絡到prowin ?

引用:
原帖由 返品不可 於 13-8-2017 14:04 發表
在那裡買的?
師兄我在名記買的。剛開始有兩隻漏氣已交返比佢地整,阿wing 好好人佢直頭換過新的比我。非常感激佢。後來見D匣無事又要落場怕唔見所以落哂記號公仔抹唔走,所以後來D匣大批漏氣都無胃攞去換。以為都係o-ring野自己試下攪點算數。點知依家發覺可能係prowin設計上有問題。

引用:
原帖由 Kwind 於 14-8-2017 16:27 發表
之前都入過隻長匣比支18C用

氣化係好過原裝匣...不過一上槍真係太輕

成支槍輕飄飄咁...所以最後都係放左
師兄你好. 我就是希望佢輕. 因為我要帶8隻匣, 如果用馬記匣有點重及左搖右擺.

引用:
原帖由 返品不可 於 19-8-2017 09:33 發表
樓主,過左幾曰prowin有無做良心企業做保修?
多謝師兄關心。已經張其中兩隻漏得最勁既匣交左比明記阿wing攪,希望佢有辦法。

發新話題