24 12
發新話題

[Marui] 馬記GLOCK 17裝唔裝到真品前後準星?

馬記GLOCK 17裝唔裝到真品前後準星?

如題,Marui GLOCK 17裝唔裝到真品前後準星?只係知VFC得

引用:
原帖由 JBL 於 20-8-2017 10:04 發表

裝唔到,除非換咗吉打新版鋼滑架。
謝謝師兄解答

可以裝Gunsmodify 氚氣前後西,外觀和真品一致。
引用:
原帖由 KENASUKA 於 20-8-2017 10:08 發表

謝謝師兄解答
究竟世界上還有神嗎?

回覆 4# 的帖子

似真品,即係老番啦

吉打新版7075slide都得
但唔知d數fit唔fit
我都心思思

Marui規格裝到真品咩?改都改唔到喇!
引用:
原帖由 Eddiem249 於 20-8-2017 12:40 發表
似真品,即係老番啦
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 20-8-2017 13:47 發表
Marui規格裝到真品咩?改都改唔到喇!
改吉打新slide可以既
但...老番有咩問題? 手上枝槍都唔係真ga啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-8-2017 14:19 發表

可能d槍寫行真數上真handguard 佢覺得有問題呢

對吉打真係敬而遠之,係2015年尾出嗰套M1911A1 Kit有啲睇頭又唔駛點執先砌,其他的唔多唔少都有鑊氣....印象中M9裂/ 斷Slide更是家常便飯。
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-8-2017 14:19 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 sealsman 於 20-8-2017 14:39 發表

可能d槍寫行真數上真handguard 佢覺得有問題呢
比你上晒真parts都只係真左d
都改變唔到枝槍係打bb彈呢個事實
只係有d野冇出copy 先會諗計仔上真品

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 48191 於 20-8-2017 14:45 發表
對吉打真係敬而遠之,係2015年尾出嗰套M1911A1 Kit有啲睇頭又唔駛點執先砌,其他的唔多唔少都有鑊氣....印象中M9裂/ 斷Slide更是家常便飯。
急打2015之後重製左好多野 1911 沙鷹etc
之後的都好少有鑊氣 沙鷹果d都冇咩人話要大執
我覺得可以一戰

吉打而家啲產品可能真係好咗啲....
只可惜心理陰影太大,我試過M9斷Slide,G17下身碎裂呢啲濕滯嘢,對吉打印象自然差。
老實講,當初砌支軍版M1911A1因為市面上冇哂其他選擇先至選用吉打,誤打誤撞碰啱佢出新版Kit唔駛執先至叫做滿意。
Btw,當初係搵PGC嗰套,但PGC嗰套太細緻,刻字太精緻所以又放棄咗。
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-8-2017 14:50 發表

急打2015之後重製左好多野 1911 沙鷹etc
之後的都好少有鑊氣 沙鷹果d都冇咩人話要大執
我覺得可以一戰
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 20-8-2017 15:14 發表
吉打而家啲產品可能真係好咗啲....
只可惜心理陰影太大,我試過M9斷Slide,G17下身碎裂呢啲濕滯嘢,對吉打印象自然差。
老實講,當初砌支軍版M1911A1因為市面上冇哂其他選擇先至選用 ...
但好似pgc定nova/prime好似有分離式ejector
G17下身碎我好似聽過 又好似更新左物料
我最近買左隻二手 但唔知係咪新版 想拎去比人辣

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-8-2017 17:22 發表

但好似pgc定nova/prime好似有分離式ejector
G17下身碎我好似聽過 又好似更新左物料
我最近買左隻二手 但唔知係咪新版 想拎去比人辣
PGC冇...係NOVA...仲要2013版之後先開始有

24 12
發新話題