發新話題

[GHK] 突發!GHK SIG553

只係第一日係武哈祭出現左一陣,TAF話如無任何阻滯,下年新年會出到,大部份零件都係鋼,只係個BUFFER同真槍有少少唔同,其他都一樣

GHK 內餡係做邊種呢?

上552下553

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Thanato.S 於 3-9-2017 17:27 發表
又同AK一樣唔係全行程
係咪全行程真係咁難?
差個少少唔該做埋佢啦
行程長枝槍就打得慢又食氣,雖然半行程唔像真,但枝槍會打得好啲

引用:
原帖由 kimberCDP 於 3-9-2017 19:06 發表

行程長枝槍就打得慢又食氣,雖然半行程唔像真,但枝槍會打得好啲
其實大可以參考we
你想爽打 就 加舊野 cut 行程
or 全行程for co2
半行程for gbb
玩家可以透過換彈弓去較

而家ak直情係設計上鎖左全行程呢樣野

GHK ak明明可以全取ak gbb 市場
就差在冇全行程先比到我們入到黎呃錢
點解唔做好少少
ghk ak 如果原裝有全行程 4000我都肯買
但而家你直情要換晒成個下身
講緊係千幾蚊

我想要550......

Sg550-1

引用:
原帖由 Thanato.S 於 3-9-2017 19:36 發表

其實大可以參考we
你想爽打 就 加舊野 cut 行程
or 全行程for co2
半行程for gbb
玩家可以透過換彈弓去較

而家ak直情係設計上鎖左全行程呢樣野

GHK ak明明可以全取ak gbb 市場
就差在冇全行程先比到我 ...
對外觀像真有高要求都唔考慮佢除非無其他更好選擇
除左Ak,M4都唔係全行程,本身佢賣點唔係主打像真
呢次仲要三連發多樣野整全行程未必keep到爽度行短行程穩陣d
要全行程keep到氣化後座力同rof並存,現時得Z系統有希望

btw 真鐵sg553係咪沖壓身?
如果係cnc身 咁玩具跟住cnc未好貴

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-9-2017 23:14 發表
btw 真鐵sg553係咪沖壓身?
如果係cnc身 咁玩具跟住cnc未好貴
真鐵大量生產大部分都係用沖壓or鍛造工藝成本平而更高強度
呢次gbb係cnc鋁定鋼 ? 咁。。。

引用:
原帖由 gainax 於 3-9-2017 23:27 發表

真鐵大量生產大部分都係用沖壓or鍛造工藝成本平而更高強度
呢次gbb係cnc鋁定鋼 ? 咁。。。
我覺得似CNC 鋁多....
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 40# 的帖子

其實有話出cnc身  應該個身都係揾代工廠大量做估計沖壓or鑄鋼再後期cnc加工多d
我估定價3千6至8左右貴過Ak同M4接近, 如貴過4千就貴左d了,
出cnc身就算鋁越碼4,5千到時有冇人仲有興趣就唔知

就係唔知真鐵係沖出黎定鍛完再cnc
如果沖出黎既唔會好貴mp5,l85,ak gbb
cnc既就貴了 eg svd gbb

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-9-2017 00:42 發表
就係唔知真鐵係沖出黎定鍛完再cnc
如果沖出黎既唔會好貴mp5,l85,ak gbb
cnc既就貴了 eg svd gbb
真鐵印象中係冲壓,細節比較圓滑一望就分到同cnc分別
鍛鋼比較厚身多數用係手槍工藝,以沖壓都夠用情況下應該唔會用鍛鋼做槍身增加重量了,如是佢cnc鋼做55x系列身咁大件,
好可能要兩三支AK價先有埋單冇咩可能 以佢一向風格沖壓大機會d又有像真賣點大量做成本平,要睇代工廠功力了如做得唔掂似v記mp5第一水,咁可能做返壓鑄鋁掛?

引用:
原帖由 gainax 於 4-9-2017 01:04 發表

真鐵印象中係冲壓,細節比較圓滑一望就分到同cnc分別
鍛鋼比較厚身多數用係手槍工藝,以沖壓都夠用情況下應該唔會用鍛鋼做槍身增加重量了,如是佢cnc鋼做55x系列身咁大件,
好可能要兩三支AK價先有埋單冇咩可能 ...
會唔會係lct果個沖壓廠幫佢沖
沖壓身平靚仔

以前ak47係因為沖壓技術未成熟所以先mill 近現代槍應該好少會鋼再mill?

發新話題