發新話題

Cybergun 全刻字版沙鷹

引用:
原帖由 Dave 於 4-9-2017 17:43 發表

其實不秀鋼拋光同電度始終有一定差異,當年吉打驚為天人的電度銀金身KIT DE ( 當年計 ) 其實同真鐵鏡面都有很大差異,
想比較實物唔一定要搵真鐵,是旦去間浴室用品店,睇下D 花灑架或掛物架或鏡架或水龍頭,拋 ...
比多3-400都係咁真心fail
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 4-9-2017 18:07 發表

比多3-400都係咁真心fail
人各有志,我覺得表面光滑冇沙孔又令面就收貨。
不過我亦欣賞一d 有追求既玩家,下下同真鐵拋光面比
我就冇嘜追求,一黑一銀,送禮自用

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

真鐵都有鍍得靚好多 好似鍍既物料都唔同<---一個識電鍍既朋友講
另外玩具如果拎去街鍍 一般磨光既輪都係for大野
有機磨唔到細位 或者邊角圓晒

所以我買黑色算 等kit或custom

回覆 43# 的帖子

就算真鐵有呢隻灰銀我都唔會買呢種
我們未更新相支鍍銀試版仿真鏡面鍍銀又唔似,灰銀又閃銀得濟兩邊唔到岸加上肉肉刻字  最新張相靚好多雖然未必跟足真野不過一千蚊多d收貨啦

回覆 45# 的帖子

現時玩具中我覺得馬記同迷m9鍍得最近似真鐵feel, 只係未去到鏡面咁光澤清晰,要鍍鏡面呢種咁真係要去專業電鍍廠先有得搞,
我們價位做到有新個張相質感都可以接受了, 記得細個買盒大陸copy笨大模型就係閃光鍍銀

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-9-2017 18:48 發表
真鐵都有鍍得靚好多 好似鍍既物料都唔同
黑色最穩陣不過銀色毒性強好心大心細睇左實物先決定

顏色可以重新噴
刻字只要唔好亂刻WET我都可以接受
Magnum Research而家都有出light weight版DE
鋁下身總重都成1.7KG
只要唔好重過佢 我都ok

反而我嫌槍口個窿唔夠大
真槍.50AE + .357 MAG

WE睇落似.44 MAG多d

希望有廠出改件時會留意下啦

引用:
原帖由 gainax 於 4-9-2017 19:28 發表

黑色最穩陣不過銀色毒性強好心大心細睇左實物先決定
睇實物呢樣真

引用:
原帖由 gainax 於 4-9-2017 19:24 發表
現時玩具中我覺得馬記同迷m9鍍得最近似真鐵feel, 只係未去到鏡面咁光澤清晰,要鍍鏡面呢種咁真係要去專業電鍍廠先有得搞,
我們價位做到有新個張相質感都可以接受了, 記得細個買盒大陸copy笨大模型就係閃光鍍銀
迷版 m92 我都有支,其實都算係鏡面,但唔知是否原材料問題,有d 位是有氣孔瑕疵,但大體上接受的。
但marui 支銀色我自己冇買但朋友有,拎過來玩,我覺唔太靚,同迷版比亦差一截。
當然睇實物最實際,到時出大貨閃令令當然最開心,但我就一於少理訂定一黑一銀先,至於掛緊牆果支馬記改吉打黑色...遲d 先算

至於黑色又好銀色又好,呢個價格,顏色叫做規規矩矩無奇怪野,full 咩桃,全行程,大後座力,清到匣,齊marking...完全係超額完成

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 54# 的帖子

我有馬記支鍍銀M9放得耐摸得多係會氧化,新買個時就靚
迷銀M9就正又平唔是入左支黑就入銀了, 唔講咁多等下開箱先

引用:
原帖由 gainax 於 4-9-2017 20:38 發表
我有馬記支鍍銀M9放得耐摸得多係會氧化,新買個時就靚
迷銀M9就正又平唔是入左支黑就入銀了, 唔講咁多等下開箱先
可唔可以拎抹銀布摔下呢?
如果做到水龍頭果隻銀都好正

如果無正確刻字又鍍左,好難深刻,除非係白色既好淺laser印
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 CLos3r 於 2017-9-4 19:43 發表
顏色可以重新噴
刻字只要唔好亂刻WET我都可以接受
Magnum Research而家都有出light weight版DE
鋁下身總重都成1.7KG
只要唔好重過佢 我都ok

反而我嫌槍口個窿唔夠大
真槍.50AE + .357 MAG
http://www. ...
我都覺細...

o甘o既話黑色無o甘顯眼

回覆 56# 的帖子

越摔我估越啞色因為摔走左表面光面塊膜
啱揾下有關鍍銀,揾到鏡面似真野個種表面處理鍍玩具好正

不過成支槍成4萬台仔都係算

引用:
原帖由 gainax 於 5-9-2017 00:22 發表
越摔我估越啞色因為摔走左表面光面塊膜
啱揾下有關鍍銀,揾到鏡面似真野個種表面處理鍍玩具好正
不過成支槍成4萬台仔都係算
嘩好正

發新話題