發新話題

Cybergun 全刻字版沙鷹

引用:
原帖由 紗夢 於 6-9-2017 13:23 發表
係wor想撘單請教各位師兄,知唔知邊度重有生化危機沙鷹木柄賣
幾個月之前,在..明搶..都見過有.

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-9-2017 13:56 發表

我只見過QRF, CRW曾返過, 問下佢地會否再返, 個GRIP係泰國做, 應該不是限量
引用:
原帖由 kornhill401 於 6-9-2017 14:03 發表

幾個月之前,在..明搶..都見過有.
謝謝師兄們指導,依家問僅廠方重有無得訂

今日去三筋厚顏地問店員拎支野來渣渣 ( 沙鷹 ),姑且寫下主觀感想...

三筋黑色街價 $980 正,理論上佢做批發唔會平過其他細鋪,否則同佢拎貨果d 應該會媽媽聲,姑且當佢街賣$950 吧。

重量:拎上手,當然是很重手,但感覺上比馬記改吉打身輕一丁點,可能少了內部鋼骨的原故,馬記改吉打是 1390 克。
在下估計we 這支1250 克前後,仍然屬於重量級。

外觀:全金屬質感當然是好,拿在手上也十分扎實,在下瞄準一下,搖一下,絲毫沒有聲響。材質應該是鋁合金,
主體是黑灰色,相當似吉打的顏色,而準星照門則是純黑色應該是油來的,兩種色拼在一起不難看出分別。
估計槍身上色處理是染色或是blu 吧,不太識分。marking 則是美帝版本,沒有imi 字樣。
之前被人詬病的槍咀太細問題,不知是改了還是網上相片誤判,實物的槍咀絕對是希拉里級,比馬記有過之無不及,
網圖看似.357,實物肯肯定是.50ae 級數。而內管則比馬記更長,幾乎到槍咀,但代價是銅管有點穿崩,可考慮轉用黑色ravne 管解決。

彈匣:( 先鳴謝店主讓在下甩匣查看 )
網上spec 寫21 發,比馬記少幾粒,彈匣是用隱藏bb 彈式彈匣,即是匣前是看不到彈弓,上彈後也看不到bb 彈,自然好看一些。
彈匣重量似乎比馬記輕一些,馬記匣 350 克,we 匣輕一點,我猜是300 左右,整體結構看起來跟marui 很像,
細針式出氣valve ,slide 後定那部件也是在左邊的,位置也一樣,匣底灌氣。
另外十分讓人感興趣的是,magwell 內部明顯是預了位置放co2 樽,留了12 克樽的位置,
99% 有co2 匣賣,這種size + co2 匣... 未玩先濕... i mean 眼濕濕。

另外於店外大字張貼曰:由於cyber 根尚未有正式批文,故此暫未可以公開發售。
至於銀色,未有資料也。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 6-9-2017 15:39 發表
今日去三筋厚顏地問店員拎支野來渣渣 ( 沙鷹 ),姑且寫下主觀感想...

三筋黑色街價 $980 正,理論上佢做批發唔會平過其他細鋪,否則同佢拎貨果d 應該會媽媽聲,姑且當佢街賣$950 吧。

重量:拎上手,當然是很重 ...
謝謝Dave兄詳盡報告, 請問有無需要比錢預訂??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 6-9-2017 16:35 發表

應該無規定 我落左五條魚

引用:
原帖由 2slow 於 6-9-2017 16:35 發表

三軍又冇寫「歡迎預訂」,至於市面預購價應該都是各處例,我訂就口講口賠無比錢,
BTW 三軍D 貨很少可話拎唔到,建議見街先買不遲
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 6-9-2017 17:35 發表

三軍又冇寫「歡迎預訂」,至於市面預購價應該都是各處例,我訂就口講口賠無比錢,
BTW 三軍D 貨很少可話拎唔到,建議見街先買不遲
我心急得濟

如果可以同Marui交換匣用就好了.......

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-9-2017 11:31 發表

做完到而家都差不多有一年, 都無變啞色
相中個支好似已經係電鍍版

引用:
原帖由 紗夢 於 6-9-2017 15:11 發表

謝謝師兄們指導,依家問僅廠方重有無得訂
之前有人係討論區上分享木柄的fb Link,好似内有此木
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-9-2017 21:46 發表

之前有人係討論區上分享木柄的fb Link,好似内有此木
蘇師傅,岩跟隨依度位師兄指引係QXF買倒了不過遲D先知FIT唔FIT倒落WE沙鷹

引用:
原帖由 gainax 於 6-9-2017 20:06 發表

相中個支好似已經係電鍍版
呢支係我的, 相中不是電鍍, 係我自己將吉打套鋁KIT打磨拋光

引用:
原帖由 紗夢 於 6-9-2017 21:55 發表

蘇師傅,岩跟隨依度位師兄指引係QXF買倒了不過遲D先知FIT唔FIT倒落WE沙鷹
你咁好手工吾難搞的
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 102# 的帖子

做得幾好似鍍左

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-9-2017 16:37 發表

你咁好手工吾難搞的
無啦,重想請教你木柄刻線技巧添

發新話題