18 12
發新話題

a1a FNX45 rmr座問題

a1a FNX45 rmr座問題

我最近買左隻a1a rmr比枝fnx
但發覺佢比既螺絲太長 裝好既時候會頂住隻飛機伸到最出
而之前有人送左隻紅點鏡比我 我已經玩爛左一隻飛機
請問師兄們係咪用佢比果4粒螺絲黎裝?

自己銼短返D螺絲...我支FNX都係咁裝

如果怕第日支RMR要裝落第2 D槍而條螺絲短左的話

建議出去配多幾粒先好銼

我諗緊去配粒短d既定自己銼
因為太夜我冇拆開睇突左幾多
另外想問埋如果配邊間到咁細既螺絲而且又做幾粒螺絲生意呢?

岩岩試裝既時候 rmr座果兩條'柱'好似套唔到入隻rmr
係咪要用力壓入去呢? 我怕是但一樣爛 或者拆唔返出黎
Thx!

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-9-2017 04:05 發表

係咪要用力壓入去呢?
我怕是但一樣爛  ...
呢個要等其他師兄答你了...因為我係用A牌鋼製0個款

配螺絲來來去去都係0個幾間...我配螺絲多數都係拎住入去配

但我次次又唔會買幾粒...多數配時咪配10粒咁

一來自己覺得冇咁肉酸...二來配多左實會用得返

玩具配件&槍...來來去去都係0個D口徑螺絲

想影相PO比你睇都唔得...我出完POST流量爆了...出唔到圖

佢粒螺絲口徑其實唔算細...好似係M3來的

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-9-2017 04:05 發表

係咪要用力壓入去呢? 我怕是但一樣爛  ...
廣東道有幾間可散配螺絲的, 幾粒照配到但預左可能幾蚊粒
最好帶埋RMR座及RMR去配,因彷間呢兩樣野都厚度不一

rmr座果兩條'柱'亦都薄弱, 小心唔好扭滑牙...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 14-9-2017 09:14 發表

廣東道有幾間可散配螺絲的, 幾粒照配到但預左可能幾蚊粒
最好帶埋RMR座及RMR去配,因彷間呢兩樣野都厚度不一

rmr座果兩條'柱'亦都薄弱, 小心唔好扭滑牙...
我inbox a1a問佢如果隻rmr套唔到入條柱點搞
佢叫我大力拍入去 我都好驚拍爆條柱

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-9-2017 11:49 發表

我inbox a1a問佢如果隻rmr套唔到入條柱點搞
佢叫我大力拍入去 我都好驚拍爆條柱
你果隻係咩牌子的RMR? 珍品??
試磨圓少少條柱頂端, 真係少少
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 14-9-2017 11:52 發表

你果隻係咩牌子的RMR? 珍品??
試磨圓少少條柱頂端, 真係少少
都係a1a 但係個fd比我既
我對過晒d detail都幾肯定係a1a
我問a1a果時send埋隻rmr既相比佢firm一firm係a1a
正常情況應該順裝

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-9-2017 12:00 發表

都係a1a 但係個fd比我既
我對過晒d detail都幾肯定係a1a
我問a1a果時send埋隻rmr既相比佢firm一firm係a1a
正常情況應該順裝
係呀, fit位的

原來係要少少力壓落去
btw 你地既a1a rmr係室外夠唔夠光?
佢粒點做得幾細 但望出日光好似唔太夠光咁

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-9-2017 13:36 發表
原來係要少少力壓落去
btw 你地既a1a rmr係室外夠唔夠光?
佢粒點做得幾細 但望出日光好似唔太夠光咁
下? A1A 的RMR出名光又大粒點, 我懷疑你果件不是A1A

影張相黎睇下?

引用:
原帖由 2slow 於 14-9-2017 14:20 發表

下? A1A 的RMR出名光又大粒點, 我懷疑你果件不是A1A

影張相黎睇下?
佢粒點係幾圓 似真aimpoint m4咁
係室內係ok 但望出街就唔係夠

我返去用電腦先upload到圖 手提d圖太大了
佢個serial no. 係121437 應該只有a1a用呢個
而且教上下左右螺絲係用黑色一字螺絲 應該係a1a了

出到圖了 應該係a1a啦
其實只係中午既時候望出街比較暗 其他時間都可以的

附件

14-9-2017 17:55

最後我要銼開飛機既肋條先得 睇過個螺絲如果要cut起碼cut一半

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-9-2017 23:44 發表
最後我要銼開飛機既肋條先得 睇過個螺絲如果要cut起碼cut一半
個MOUNT上落飛機座0個兩粒真係好短架咋...2-3圈螺牙咁上下

你有冇換鋁飛機座??未換既話慢慢黎...小心滑牙

18 12
發新話題