發新話題

[認真] 菲律賓退貨?

冇事的, 天下烏鴉一樣黑, 幾黑都冇問題, 冇事的
有愛萬事ok
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 MG-42 於 20-9-2017 00:42 發表

以前九廣鐵路電氣化1984炒都咁...都冇搵英國佬退,全套系統及車英國貨冇得賴人.... 依家果D間唔中壞下同以前呢D炒埋一舊,蚊比同牛比啦....  學人貨比貨都希望溫下書先,否則...又比人
https://c2.staticflickr ...
香港黎架?未聽聞過

又唔駛咁大反應O既~
外國都有好多鍵盤戰士, 都成日批評自己國家~
有則改之,無則加勉~  而家有人咁緊張批評,有部份原因係因為自己未夠強大.

可惜作為一個發展中國家, 如果多D建設性批評會比較有幫助.
有幸成功發大咗先, 之後你點鬧佢都唔驚你~
好似美國咁, 打仗話打就打, 唔駛聯合國授權, 其他國家都唔敢出聲~

到時一句"係呀,吹咩" 咁就夠

好熱鬧

真係唔明點解一講邊度啲嘢出品唔好, 檢測有事, 往往唔係去針對問題討論, 而一堆臭虫論, "外國也有"
仿佛證明到只要天下烏鴉一樣黑, 某國烏鴉就唔黑....

起碼外國烏鴉出咗事會檢討, 會賠償,
唔會你死你事, 唔會要你三不五時對佢感恩.

所謂一朝被蛇咬, 三年怕草繩,
某國D貨, 領得佢野多, 戴下有色眼鏡都係自然自保機制, 人之常情也.

引用:
原帖由 pbay 於 20-9-2017 13:20 發表
真係唔明點解一講邊度啲嘢出品唔好, 檢測有事, 往往唔係去針對問題討論, 而一堆臭虫論, "外國也有"

起碼外國烏鴉出咗事會檢討, 會賠償,
唔會你死你事, 唔會要你三不五時對佢感恩.

所謂一朝被蛇咬, 三年怕草繩,
某國D貨, 領得佢野多, 戴下有色眼鏡都係自然自保機制, 人之常情也.
全球高速鐵路年來經歷4次嚴重車禍.

1999德國 Eschede 出軌鐵路公司賠償金額: 死難者每人約等同2萬美金
2011溫州撞車事故鐵路公司賠償金額: 死難者每人約等同13萬美金
2013西班牙Galicia撞車事故鐵路公司賠償金額: 死難者每人約等同3萬美金
2015法國Eckwersheim TGV 試車出軌事故鐵路公司賠償金額: 尚未公開

引用:
原帖由 pbay 於 20-9-2017 13:20 發表

起碼外國烏鴉出咗事會檢討, 會賠償 ...
其實我唔信CGF有50 cents, 應該是volunteers
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

嘈什麽,打多幾場game好過啦

引用:
原帖由 horenhim 於 20-9-2017 14:12 發表

其實我唔信CGF有50 cents, 應該是volunteers
若話我只值50 cents 都好難令人信服

引用:
原帖由 loveless 於 20-9-2017 14:25 發表

比多蚊lor
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 20-9-2017 14:34 發表

比多蚊lor
順晒

引用:
原帖由 loveless 於 20-9-2017 14:25 發表

究竟世界上還有神嗎?

回覆 42# 的帖子

真愛無價

係有五毛話就唔怕做,正所謂持續就是力量,打三百年史莱姆都可以滿級。

引用:
原帖由 reniless 於 20-9-2017 15:17 發表
係有五毛話就唔怕做,正所謂持續就是力量,打三百年史莱姆都可以滿級。
講心唔講金
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題