發新話題

[認真] 菲律賓退貨?

持續就是力量..
中國同TVB 班編劇好似都係o甘諗

引用:
原帖由 loveless 於 20-9-2017 14:06 發表

全球高速鐵路年來經歷4次嚴重車禍.

1999德國 Eschede 出軌鐵路公司賠償金額: 死難者每人約等同2萬美金
2011溫州撞車事故鐵路公司賠償金額: 死難者每人約等同13萬美金
2013西班牙Galicia撞車事故鐵路公司賠償 ...
極速埋車埋屍, 呢頭公佈完死傷數字, 執執下殘骸又跌條屍出黎,
根本死咗幾多人都未知, 又無調查報告, 家屬去追討又拉又鎖,
佢話賠幾多,邊個證實到? 口講口賠既野"不管你信不信, 反正我是信了"

引用:
原帖由 pbay 於 20-9-2017 16:54 發表

極速埋車埋屍, 呢頭公佈完死傷數字, 執執下殘骸又跌條屍出黎,
根本死咗幾多人都未知, 又無調查報告, 家屬去追討又拉又鎖,
佢話賠幾多,邊個證實到? 口講口賠既野"不管你信不信, 反正我是信了"
地球上有23億人相信耶穌復活

我只相信呢個係二千幾年嘅騙局。
當你再鑽研次經、旁經、偽經和死海古卷,再加上知道迦太基會議的事,你就會離棄神,
引用:
原帖由 loveless 於 20-9-2017 17:05 發表

地球上有23億人相信耶穌復活
究竟世界上還有神嗎?

[quote]原帖由 48191 於 20-9-2017 17:26 發表
我只相信呢個係二千幾年

引用:
原帖由 48191 於 20-9-2017 17:26 發表
我只相信呢個係二千幾年(既)騙局。
當你再鑽研次經、旁經、偽經和死海古卷,再加上知道迦太基會議的事,你就會離棄神,
人都會按唔同觀點, 受唔同影響, 用唔同見解, 各自去"相信"

引用:
原帖由 loveless 於 20-9-2017 16:09 發表
持續就是力量..
中國同TVB 班編劇好似都係o甘諗
唔知,我淨係知近期好多百合漫畫推出,追都追唔切。

---
去咗個無得睇腐漫地方。

附件

8AB28529-77B6-4800-91C9-F27E31BE95D6-802-0000016826F5E4D9_tmp.jpg (165.63 KB)

20-9-2017 18:34, 下載次數: 0 , 閱讀權限: 10

回覆 52# 的帖子

又下放邊疆? 幾時回調中央

返咗嚟啦。
---
我好多嘅想講,但時間觀又好似已隔千年。
好似阿瓦斯/AVARTH(漫畫)咁,
同地球通訊一人一句都相隔千年。
---
主角個基友死法一流,打機打足一萬年。

引用:
原帖由 MG-42 於 20-9-2017 22:09 發表

你果頭話人賠錢冇証據 , 你吹 "執執下殘骸又跌條屍出黎"   
星島報導, 親中報紙都睇唔過眼啦
http://news.singtao.ca/vancouver ... 588819d3323796.html
.....
鐵道部24日晚舉行新聞發布會,稱事故造成35人死亡,受傷人數195人。有不少記者質疑,當天中午官方已公布35人死亡,傍晚又挖掘出8具屍體,為何死亡人數沒有變化?王勇平堅稱,掌握的死亡數字仍然是35人。他還強調,「我們仍然說中國高鐵的技術是先進的,對高鐵我們仍然有信心」。
但溫州市政府25日表示,在現場再發現3具遇難者遺體,令死亡人數增至38人,相信這並不是最終遇難者數字。
....

我自己...成日覺得...
要打低中國, 要砌低共匪, 要踩死五毛
實事求是既精神就要比佢地更高,
而唔係更低.....

係,笠兄講得啱。
但有時抽兩吓水都不為過啫⋯⋯
引用:
原帖由 loveless 於 21-9-2017 16:05 發表
我自己...成日覺得...
要打低中國, 要砌低共匪, 要踩死五毛
實事求是既精神就要比佢地更高,
而唔係更低.....
究竟世界上還有神嗎?

發新話題