24 12
發新話題

[Marui] [馬記]11月復產型號

引用:
原帖由 Opica 於 17-9-2017 00:11 發表
話時話。新個支Marui M4 GBB都有人做緊#)))有找。。。
唔係一直2980?  不過成日M4標準槍身玩左咁多年都有一堆砌好哂冇乜興趣入多支 ,
正正經經及早投入Z系統出oldschoolm16a1 a2 m733同416 scar等等經典or熱門型號仲吸引啦,而家連ksz冇乜廠出補品比佢系統都有416/bad556 kit,唔及早統一天下就三國頂立架啦

引用:
原帖由 gainax 於 16-9-2017 23:43 發表

似吹水多,咁多年生產起碼幾千到上萬支
aeg仲要膠殻而家仲有市場係呃到日本仔only
話又唔係咁講,膠唔膠身好睇個人,香港都有出千幾銀一支膠身阿米巴,一樣賣到成巷成市。
日本打0.989 J,馬記一碌原裝0.7J 唔改即落場真係打你十年八載。
日本上班族平均月薪30 萬4 千,大學畢業生陰公價都20 萬,圍番HKD 是 2 萬1 ~ 1 萬4 。
條LINK 一碌膠AK 先 2 萬日元,加埋消費稅8% 即係 21600 = 7% 月薪,換算香港如果白領14000 蚊人工= $980,
算錢嗎?
有時睇野要全面,日本貨賣來HK 本身就是貴,但對日本仔來說只是九牛一毛.真是談不上「係日本仔先比佢呃」,根本物價兩回事...
正如鄉下佬出黎省城,一兜炒菜45 蚊未計加一,鄉下佬大聲曰:哇!我鄉下個半銀錢一斤菜!呢度賣45 蚊?仲要得幾條死人野!痴根架?白痴先會食!

同理...

你試下日本仔膠槍賣去肯亞,三幾個月人工呀陰公...

同埋,台灣人均收入TWD 40000 左右,買一碌MARUI 次世代 417 要 21000 , 一碌MARUI GBB M4 要14500...
講緊 1/3 ~ 半份人工,對台灣人來說係貴的。
所以某程度上來說,台灣人玩AIRSOFT 係高消費娛樂。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 2017-9-17 11:07 發表

話又唔係咁講,膠唔膠身好睇個人,香港都有出千幾銀一支膠身阿米巴,一樣賣到成巷成市。
日本打0.989 J,馬記一碌原裝0.7J 唔改即落場真係打你十年八載。
日本上班族平均月薪30 萬4 千,大學畢業生陰公價都20 萬 ...
言則於日本本土, 玩具槍之QC,質素與價廉其實可以三者兼得??

回覆 17# 的帖子

千幾蚊支亞米巴是電子雞緊係多人玩換轉只係普通貨d人玩返豬P,ka之流好過  ,佢好似係尼龍身唔係馬記d 弱abs膠身,馬記舊aeg仲要2千幾升級件又貴除左日本粉絲仲buy唔覺仲有幾多市場,日本仔連國狗賣去X2X3個價仲會買應真賺得多唔志在性價比,
做得好賣得貴尚算叫值得比水,馬記daeg亞鉛膠料內部同廿年前無分别之流今時今日仲比以前貴成千蚊,咁多選擇下值唔值玩見人見智  現只寄望佢認真開托gbb市場

如果一件貨品可以 “同廿年前無分别之流今時今日仲比以前貴成千蚊” 都能夠仍然屹立不倒有價有市,誰是智者/智將真係見仁見智
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

引用:
原帖由 gainax 於 17-9-2017 23:29 發表
千幾蚊支亞米巴是電子雞緊係多人玩換轉只係普通貨d人玩返豬P,ka之流好過  ,佢好似係尼龍身唔係馬記d 弱abs膠身,馬記舊aeg仲要2千幾升級件又貴除左日本粉絲仲buy唔覺仲有幾多市場,日本仔連國狗賣去X2X3個價仲會買應 ...
一件貨品個價同廿年前冇分別..你覺得叫平左定貴左
廿年前一碗云吞河十蚊有3 條菜同五粒云吞,你今日搵一碗黎睇下。

順帶一題...AEG 馬記原裝冇野好改,唔好用你「磨合」GBB 的先入為主觀念套用係AEG 身上,一支馬記原裝打番日本力你唔係又想換全套乜乜物物麻? 日本仔唔興...
G 兄你講緊「呃日本仔」,我就用番日本仔角度出發而已,唔好又搬龍門去中港台唔改力點打乜乜乜 。

話人地膠身冇進步冇誠意呃錢搵笨之前,有冇諗過你手上果支GBB 可能都係磨到傻先打得順?唔知又算唔算呃錢搵笨無誠意無進步呢?
何況人家開機再生產,無非都係因為賣得出,有單先會再生產,即係有需求,你有你鬧,但不見得世界跟著你轉

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

無停產,又何來再產

如果有返軍版AUG就好喇
今晚打老虎

有D款式,香港仲見到有. Thx for sharing

24 12
發新話題