發新話題

港台氣槍業內爭執文章分享,又亞洲總代理又殺手又保鏢WTF???

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-9-2017 19:54 發表
唔通係講緊有聲水?
咁就緊係啦,地獄老細係台灣人,唔會講佢呱 ?

應該係"有聲水"老闆啦∼早排武哈比人打咪右係佢,早前海關掃"天糖",又係佢地舉報,話"天糖"某啲槍係佢地代理唔比賣,海關掃完之後,怕人地再賣,日日喺"天糖"門口影相,影人地出貨入貨⋯⋯⋯⋯⋯
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 18-9-2017 10:22 發表
應該係"有聲水"老闆啦∼早排武哈比人打咪右係佢,早前海關掃"天糖",又係佢地舉報,話"天糖"某啲槍係佢地代理唔比賣,海關掃完之後,怕人地再賣,日日喺"天糖"門口影相,影人地出貨入貨⋯⋯&# ...
"某啲槍係佢地代理唔比賣"<---好似係cyber根舉報地獄賣迷版full marking Glock wo......

引用:
原帖由 queen 於 18-9-2017 10:58 發表

"某啲槍係佢地代理唔比賣"
咁有另一單我就唔知啦,但我講嗰單係"無聲水"啲人親自帶海關入去"天糖"嘅

引用:
原帖由 jacko 於 18-9-2017 11:08 發表

咁有另一單我就唔知啦,但我講嗰單係"無聲水"啲人親自帶海關入去"天糖"
就算真係侵犯代理權都唔係刑事罪,點會關海關事 ?

引用:
原帖由 walther 於 18-9-2017 11:15 發表

我點知?可能仲有其他問題掛,總之當日我親眼見嘅,海關入到"天糖"之後拉閘,入面有無其他問題我聽唔到喎

至於代理問題,係之後有行家話比我知嘅

先唔講腦細為人問題
間野永遠都人煙稀少,但又屹立不倒仲搬大鋪
賣既槍又過火又危險,但次次調查完都無事
上新聞多數都係依類鋪頭既槍,搞臭晒玩具槍個朵,簡直氣槍界小強

引用:
原帖由 eda 於 18-9-2017 11:42 發表
先唔講腦細為人問題
間野永遠都人煙稀少,但又屹立不倒仲搬大鋪
賣既槍又過火又危險,但次次調查完都無事
上新聞多數都係依類鋪頭既槍,搞臭晒玩具槍個朵,簡直氣槍界小強
其實一放蛇同佢買槍就入硬,唔明點解佢可以咁明目張膽玩咁耐 .

引用:
原帖由 walther 於 18-9-2017 11:15 發表

海關有版權條例要執行,但要相關牌子在本港登記了版權才會受到法例保障。假若某名牌無在本港登記就得不到版權保護啦。
FBC1

有聲水如果真係代理,佢會在本港登記版權,所以佢哋會找海關執法係正常。

FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 18-9-2017 12:27 發表

海關有版權條例要執行,但要相關牌子在本港登記了版權才會受到法例保障。假若某名牌無在本港登記就得不到版權保護啦。
香港都要先登記先告得??唔係有D乜鬼國際認證機構,而香港又係參與地區,所以唔洗獨立登記的嗎?

引用:
原帖由 queen 於 18-9-2017 12:36 發表

香港都要先登記先告得??唔係有D乜鬼國際認證機構,而香港又係參與地區,所以唔洗獨立登記的嗎?
二年前仲係要登記。現在?等我求證下。

FBC1

引用:

版權同代理權係兩樣野嚟喎. 呢兩間野賣既槍都係正廠貨.但有聲水就真係部分牌子既香港官方代理,譬如 FX 同 Daystate 就係.

引用:

版權? 代理? 水貨定假貨?

發新話題