18 12
發新話題

揸住glock 17但係塭錯對手的小街童

揸住glock 17但係塭錯對手的小街童

話說今曰放學既時侯同個一齊玩汽槍嘅同學走嘅時侯,走過xx村嘅遊樂設施嘅時候,哎喲!點解好似俾打中手脾咁呢?發現有粒0.12bb彈在地上。跟住同個同學周圍搵個射手。脾我哋發現喺一個著著小學校服嘅街童,手揸住一枝手拉glock 17,我地兩個走上前質問佢嘅時候,佢竟然唸都唔唸就向我地䦕槍! 追逐咗一段時候,佢被我們按在嬙邊。disarm咗佢之後,喺佢身上搜出大量0.12。之後就罵咗佢一餐,"你有沒有家教"之類的,之後佢嘅父母都來到接收個位街童。好在佢嘅父母都有say sorry。由此可見點解依家啲市民對汽槍的運動有如此壞的印像。
全氣動
czp09
ump9
msg90

打㭍佢啦! 兜巴刮佢兩巴掌!

引用:
原帖由 rho837 於 19-9-2017 00:28 發表
師兄  講就咁講啦.
而家D細路,父母都吾郁得佢

我都起公園見過班小學雞拎住支g36c 行,好似操兵咁

射人最多警戒.打人就係刑事.
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

樓主好彩遇到個明白事非o既家長, 假如佢父母係果d盲撐仔女o既怪獸家長, 真係有可能掉轉頭屈你欺凌佢個仔

引用:
原帖由 rho837 於 19-9-2017 00:28 發表
非法禁錮
刑事恐嚇
強制搜身

哇律師fat fat

師兄點解唔報警

有次係油麻地見到有幾個南亞細路拎比例縮細版870, 手槍物體 周圍舞...

一個轉角彈出來嚇我一嚇, 大人不記小人過...
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 geoprotex 於 19-9-2017 11:26 發表
樓主好彩遇到個明白事非o既家長, 假如佢父母係果d盲撐仔女o既怪獸家長, 真係有可能掉轉頭屈你欺凌佢個仔
比人打中左,有傷痕
佢仲驚過你要報警 要佢賠湯藥費

引用:
原帖由 20131324 於 18-9-2017 23:44 發表
SKIP ...
師兄/弟...有否想過對方可以告番你轉頭?
小孩子拎一支手拉雞射你,合法力,驗傷,輕傷...對方唔夠稱,警司警戒...

你呢?就算傷人罪唔入,恐嚇罪應該都不遠矣

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 12# 的帖子

其實佢父母當時在場,佢同我地講"兩位學生哥有啲咩想鬧佢嘅話積管鬧!"跟住打咗佢兩三巴 。咁我同同學就咁鬧咗兩句就算。在場的保安人員都有問我報警不報警。咁我就無謂啤東網新聞一個新材料
全氣動
czp09
ump9
msg90

引用:
原帖由 type38 於 19-9-2017 20:43 發表

比人打中左,有傷痕
佢仲驚過你要報警 要佢賠湯藥費
法律得意之處,就係品嘗試及企圖去保障所有人。
所以當事主放棄尋求正常受襲求助程序,而企圖自行解決或執法,
佢亦同時開始要為自己行為揹上相關既包袱..
從呢種角度睇,樓主其實係好好運執左身彩

我諗樓主都係想帶出D 小朋友拎住槍周圍射好危險, 加上父母安全意識不足, 俾佢地拎住玩具槍周街玩, 有機會射親人就唔好. 亦都見到呢期有人懷疑拎氣槍射警車, 有感而發, 係呢個意思. 只係樓主表達得有D... 年少氣盛罷了. 事件經過大家當故仔聽罷啦.

18 12
發新話題