發新話題

望穿秋水,WE Desert Eagle 開箱文

finishing 唔係大合胃口,等多陣睇埋銀版
塑膠戰隊

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-9-2017 22:02 發表
會唔會拆解review?
我淨係拆過滑架
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

Grip 装方發跟返真鐵

謝謝分享
據聞銀色版本因未決定用那種處理方法而遲遲未推出...據聞
呢把黑色版的質感有d似EMG SAI 1911, 唔知易唔易甩色
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 PMX 於 24-9-2017 22:28 發表
finishing 唔係大合胃口,等多陣睇埋銀版
銀版會更失望, 可以肯定

預咗要比師年重新處理

要做支靚銀版, 又唔係用不鏽鋼,
唯有係打磨, 上絲髮/拋光/鍍銀..  以上方法成本好高
WE多數用噴油算數(之前見到的銀色版方法).. 即係似EMG SAI hi-capa銀版
(絕非可與QXF 朗哥打磨銀版比較)

回覆 20# 的帖子

EMG SAI hi-capa 有出過銀版??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 25-9-2017 10:28 發表
EMG SAI hi-capa 有出過銀版??
重有cerakote銀版添
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

如果唔落場, 自己上模型電鍍銀應該OK?
最多上一層畢地打磨先

其實以呢個價錢有呢種效能我已收貨
唯一係佢D金屬小件睇落比較粗糙及易nut色
呢樣係我們的小件通病(V記代工的小件是做得比較細緻)
如果有其他廠為他出小鋼件就好了

引用:
原帖由 horenhim 於 25-9-2017 10:47 發表

重有cerakote銀版添
真係未見過... 無人post既

加木柄靚左好多

引用:
原帖由 RCman 於 25-9-2017 11:34 發表
其實以呢個價錢有呢種效能我已收貨
唯一係佢D金屬小件睇落比較粗糙及易nut色
呢樣係我們的小件通病(V記代工的小件是做得比較細緻)
如果有其他廠為他出小鋼件就好了
今次出沙鷹出奇地少人講
補品廠商都係睇多唔多人玩去決定投唔投資

其實真係唔係好明,
舉碌手槍仔去做深刻, 洗幾舊水見都大把人話好平好抵o丫...
再舉碌手槍仔去做賒啦曲千幾蚊, 又係話好平好抵o丫..
換個有logo手柄隨便都幾舊水, 又好平好抵..

引用:
原帖由 loveless 於 25-9-2017 13:13 發表
其實真係唔係好明,
舉碌手槍仔去做深刻, 洗幾舊水見都大把人話好平好抵o丫...
再舉碌手槍仔去做賒啦曲千幾蚊, 又係話好平好抵o丫..
換個有logo手柄隨便都幾舊水, 又好平好抵..
咁玩法,無marking的槍,色水和個grip唔滿意.未要成三千元找數.

引用:
原帖由 kornhill401 於 25-9-2017 13:25 發表

咁玩法,無marking的槍,色水和個grip唔滿意.未要成三千元找數.
有理由是相信係曲線
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題