發新話題

[認真] 有槍手在Las Vegas music festival開槍。多人死傷

Gta上腦?

引用:
原帖由 Epxaiual 於 2-10-2017 22:41 發表

好奇打格仔既部份係咩
原相係直度,槍手隔離依偎著一位較矮小女性

一個人,能夠造成..最少50人死亡,超過200人受傷..
佢未用左大量彈藥,才可做成咁多傷亡,酒店保安有漏洞
R.I.P.

槍手遠在32樓房間向演唱會人群開槍致50人死200人傷!難道槍手用M60機槍?

"..... 槍擊案後,會提高當地市民購買槍械保護自己的意願 .... " ?  幾得人驚 .....
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20171003/57284439

https://www.youtube.com/watch?v=B7ixInjs0C4

諗起雷霆救兵登陸諾曼第..   又係高位射擊 , 掩護困難
要搵掩護, 槍聲停就即走

但今次係殺平民 實在太可惡

美國槍擊暴力好平常! 過多半年九成人唔記得! 除非半年內有第二次大逃殺! 啲人就會講因為上次單野啦.......

週街人人都有槍,真係幾恐怖 , 唔明 D 警察點樣可以應付呢方面既心理壓力

回覆 22# 的帖子

今次死50人喎

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-10-2017 23:46 發表
一個人,能夠造成..最少50人死亡,超過200人受傷..
佢未用左大量彈藥,才可做成咁多傷亡,酒店保安有漏洞
R.I.P.
佢酒店房千幾發子彈, 幾把長短火,
策劃咗咁耐都無人發現? 點都有人執下房掛 ?
其實酒店多少都有d責任

所以美國警察好輕易開槍打死人。
引用:
原帖由 walther 於 3-10-2017 10:17 發表
週街人人都有槍,真係幾恐怖 , 唔明 D 警察點樣可以應付呢方面既心理壓力

1 個讚好! TOP

「管制槍械」就真係唔洗考慮喇,美國現時有超過三億枝槍在民間(即全國人手一枝)。一旦實施槍械管制,政府只能從良民手中繳械,但不法份子自然有辦法獲得黑槍,令平民無法擁槍自我保護,結果更危險。
當然,歷史因素、憲法、軍火商力量、擁槍團體,都係老虎屁股摸不得。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-10-2017 11:03 發表
「管制槍械」就真係唔洗考慮喇,美國現時有超過三億枝槍在民間(即全國人手一枝)。一旦實施槍械管制,政府只能從良民手中繳械,但不法份子自然有辦法獲得黑槍,令平民無法擁槍自我保護,結果更危險。
當然,歷史因素 ...
咁絕大部分英國警察都唔帶槍咪好危險 ?

英國警方而家好似認真研究緊每人配槍。我反而覺得香港警方無乜必要人人配槍,仲要12飛子彈。
引用:
原帖由 walther 於 3-10-2017 11:07 發表

咁絕大部分英國警察都唔帶槍咪好危險 ?

發新話題