發新話題

[認真] 有槍手在Las Vegas music festival開槍。多人死傷

6?歲,經濟無問題,正是退休享福的開始,何苦攪D咁ga野. 真是百思不得其解.

引用:
原帖由 RCOOH 於 4-10-2017 00:55 發表

5.56屬於艇形彈、,...9mm穿透後變形相對小... 鹿彈圓珠(尤其係環保鋼珠)穿透後幾乎冇變形....去AR15.com等國外真鎗論壇...google FBI既彈道測試報告

如果香港警察較多裝備5.56,對企圖械劫既人會有相當大既阻嚇力 ...
唔會諗多咗呢 ? 做賊會研究呢D咁細緻既嘢 ? 見警察用 5.56 就唔會打劫但用點三八就會 ?

單案有好多疑點:
(1) 搞恐襲其實只需要兩三枝槍加十多個mid cap匣, 點解要咁大工程帶廿幾枝晒去呢? 睇兇手d裝備似係去附近shooting range玩多d
(2) 兇手有航空牌又有私人飛機, 駛架機直插落去死亡人數肯定多好多

引用:
原帖由 walther 於 4-10-2017 14:34 發表

唔會諗多咗呢 ? 做賊會研究呢D咁細緻既嘢 ? 見警察用 5.56 就唔會打劫但用點三八就會 ?
中學畢業未
8 90年代省港旗兵打劫做好部署先落手 幾點落手 點走 點散貨 唔研究衝入去 未拎錢入咗冊啦  
忠信錶行當年有著避彈衣打劫 有.223打得穿避彈衣 火力有優勢 自然無咁易落手
葉繼歡當年係彌敦道都係持住ak火力大過.38等班警察埋唔到去
你話有冇分別

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-10-2017 13:21 發表
6?歲,經濟無問題,正是退休享福的開始,何苦攪D咁ga野. 真是百思不得其解.
正常人唔理解傻佬既行為十分合理
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 sealsman 於 4-10-2017 15:12 發表

中學畢業未
8 90年代省港旗兵打劫做好部署先落手 幾點落手 點走 點散貨 唔研究衝入去 未拎錢入咗冊啦  
忠信錶行當年有著避彈衣打劫 有.223打得穿避彈衣 火力有優勢 自然無咁易落手
葉繼 ...
同讀中學未有咩關係呢 ?
放鬆D啦師兄, 嚟呢度係吹水,唔係比較學歷
我冇打過劫,但都可以想像到打劫唔係行入去金鋪嗌打劫咁簡單, 計畫就緊係要啦, 上面嗰位師兄講既係不同彈頭既特性,而唔係火力,我只係唔覺得D劫匪會研究到咁細緻姐
我係冇為意到 5.56 子彈既力係大D,一般只用係步槍而唔係手槍. 如果個個警察都喳步槍行必 ( 邊個國家係咁 ? ), 我都好相信D劫匪會有顧忌既

十幾隻匣

https://imgur.com/a/kYjDB   <--- not for the faint-hearted

都一大堆厚長匣仲帶咁多支槍做乜
驚槍管過熱?咁多槍做麻煩啦

臨死前玩最後一次D愛槍

引用:
原帖由 cccarlos 於 4-10-2017 17:27 發表

十幾隻匣

https://imgur.com/a/kYjDB   
我懷疑係咪真,入到去影相既警察應該好少,好容易就查到,點會咁冒險 ?

引用:
原帖由 geoprotex 於 4-10-2017 14:57 發表
單案有好多疑點:
(1) 搞恐襲其實只需要兩三枝槍加十多個mid cap匣, 點解要咁大工程帶廿幾枝晒去呢? 睇兇手d裝備似係去附近shooting range玩多d
(2) 兇手有航空牌又有私人飛機, 駛架機直插落去死亡人數肯定多好多
C Hing講得都有道理

引用:
原帖由 geoprotex 於 4-10-2017 14:57 發表
單案有好多疑點:
空域24小時都有人望實 低飛入市中心一早都有人發現
美國中完911驚到死 一定好快就出戰機夾 渣私人飛機唔會比拎槍掃容易
而且佢係槍痴(起碼係咁講) 揀番槍做武器都好正常
假設佢真係精神有問題嘅 又係一個槍痴 喱兩個唔算係疑點

乘機賣廣告

發新話題