發新話題

[WE] WE P90 買唔買得過 ? 有冇咩暗病?

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-10-2017 22:10 發表

我果個係食屎食著豆 另一枝咩都未搞 好重雞
另外想問下有冇試過插左隻無漏既匣落槍 先聽到漏氣聲 會唔會開枝槍個氣咀事?
thx
槍身個氣缸/氣咀都有機會會漏氣

P90得我們有出鐘意呢個款無得簡,我們呢支氣化做得唔錯又唔算貴玩外型算值得入, 我諗做埋紅點鏡版就更多人玩

引用:
原帖由 Kwind 於 5-10-2017 22:21 發表

槍身個氣缸/氣咀都有機會會漏氣
另外除匣有冇咩技巧 有時一除好似滅火筒咁

引用:
原帖由 gainax 於 5-10-2017 22:43 發表
P90得我們有出鐘意呢個款無得簡,我們呢支氣化做得唔錯又唔算貴玩外型算值得入, 我諗做埋紅點鏡版就更多人玩
我們咁懶 算把啦
ra本身話想出鋁上身都冇左回事...

回覆 19# 的帖子

魚骨上身實用d成本又低d ,我們唔投資咁多係冷們市場出紅點鏡版都估到既,但啱出新槍個期熱潮未過r@到而家都冇量產紅點上身就奇怪,
唔知係味p90同aug一樣冷門到好似好少見人拎落場

引用:
原帖由 gainax 於 5-10-2017 23:19 發表
魚骨上身實用d成本又低d ,我們唔投資咁多係冷們市場出紅點鏡版都估到既,但啱出新槍個期熱潮未過r@到而家都冇量產紅點上身就奇怪,
唔知係味p90同aug一樣冷門到好似好少見人拎落場
講真馬記mws未出之前 p90 debug完真係好用到
中、近距離接戰 黎個full auto brust真係好有壓力

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-10-2017 23:05 發表

另外除匣有冇咩技巧 有時一除好似滅火筒咁
冇...甩匣時靠彈匣入面粒valve 彈番出黎截氣,佢彈唔哂或彈歪左就噴水了。
有人可能自作趣明曰:加硬d條彈弓頂粒valve 出黎咪得囉... 結果係拍匣入槍時連gas 都灌唔到入槍
其實簡簡單單,係匣個出氣口噴多d 夕油,等佢易d 彈番出黎已經ok。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 5-10-2017 23:56 發表

冇...甩匣時靠彈匣入面粒valve 彈番出黎截氣,佢彈唔哂或彈歪左就噴水了。
有人可能自作趣明曰:加硬d條彈弓頂粒valve 出黎咪得囉... 結果係拍匣入槍時連gas 都灌唔到入槍
其實簡簡單單,係匣個出氣口噴多d 夕 ...
明白了 應該#41同#51斜左 聽日搞搞佢先
另外入左匣漏氣都應該關果part事

回覆 21# 的帖子

我們支p90算係佢gbb入面氣化最好,人體工學真野做得好唯獨換夾唔太方便同夾長左d, 對比馬記氣化其實有得揮又多彈
不過呢d款始終未有好多人鐘意, 落場仍然7成m4 2成mp7 1成其它型號
其實大家咁多年玩得太多m4都有諗過轉其他gbb落場體驗下,但諗諗下始終m4家族百撘離唔開, 如係有fd一齊玩可以借夾咁無所謂而家玩gbb同一個系統最好可以借夾唔洗買咁多

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2017 01:39 發表
我們支p90算係佢gbb入面氣化最好,人體工學真野做得好唯獨換夾唔太方便同夾長左d, 對比馬記氣化其實有得揮又多彈
不過呢d款始終未有好多人鐘意, 落場仍然7成m4 2成mp7 1成其它型號
其實大家咁多年玩得太多m ...
佢有50飛 差不多人地換多次匣你先換一次 但的確換匣係慢好多 另外匣袋都好難搵
咁長既匣好難插vest 唔知mp7匣袋入唔入到p90匣
同埋枝槍真係好compact 但準方面我期望不高 佢上下身結合個方式個上身係少少虛位前後走
我諗玩得p90都會走位靈活d 準繩問題不大既

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2017 01:39 發表
P90 順主要原因係BOLT 輕行程短,唔關氣唔氣化事,氣化室係槍身入面果個7 字型結構,所有氣體釋放係入面處理,彈匣只係液態TOPGAS 既載體,直接流入去槍身氣室先做野,
所以支槍表現同個彈匣SIZE 冇關係。
而且個槍身氣室亦不見得十分大,論個氣室SIZE 同隻M4 匣相差無幾。
至於人體工學.. 只能說正常,P90 原生設定就係為左比非一線人員用,輕便細支高火力為主,如果要好瞄好渣大把槍嬴佢。
P90 少人用好大原因係只此一家,MP7 都四家,MARUI KSC WE 同 VFC,M4 更加數唔清,好難話少人用係因為冷門或「少人鐘意」云云,本身根本冇太多選擇,少人用也不奇。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-10-2017 01:52 發表

佢有50飛 差不多人地換多次匣你先換一次 但的確換匣係慢好多 另外匣袋都好難搵
咁長既匣好難插vest 唔知mp7匣袋入唔入到p90匣
同埋枝槍真係好compact 但準方面我期望不高 佢上下身結合個方式個上身係少少虛 ...
已修正死圖

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;page=3#pid1280852

請慢用

換匣麻煩先係少人玩嘅原因。
想像一下,駁火中途冇子彈,要拔匣換匣嗰種手忙腳亂法......
引用:
究竟世界上還有神嗎?

回覆 25# 的帖子

玩得p90預左夾有小阻礙問題 相近載彈量始終有mp9但細支好多更加啱cqb打法, 我覺得佢定位係長火與短火之間,mp9 mp7呢d短內管打室外假設大家一樣執好係冇長內管射程咁好要搏長內管, 不過而家流行m4改416c尾短前節pdw樣玩埋cqb個飯, 始終ar玩法百撘長久主流無走雞,想獨特唔俗套玩p90等等其他小見型號都係個唔錯選擇

回覆 28# 的帖子

真槍都有換匣麻煩,同犢牛式步槍一樣無普通彈夾係前下方咁方便熟練先上場易上手D
呢兩種最大優點係相同體積下槍管比較長射程較好,玩具都有痴到呢方面小小優勢既
主要玩得呢d都係有愛

發新話題