20 12
發新話題

[WE] 舊作 WE P90 STD

舊作 WE P90 STD

話說見有師兄講番WE P90,等小弟又借D意出下D舊手作仔

我唔好彩,首先槍身會漏氣,要買過粒o華老同換過哂d o-ring

減扣壓就三管齊下 打磨內件,換左弱彈弓同DAVE兄個post教既削fire selector

跟手就係湯左KA同WE既upper receiver

度好位就落AB膠痴死

完事就係咁,裡面作小許補強,而trigger bar就塞左棉花棒

紅點部份就湯左Marui,不過前鏡片係紅色有別於真野,所以搵膠片師傅造過塊透明

Marui一粒圓點接受唔到,又買唔起珍品,唯有係咁意改到做T字致敬下就算

fire selector 一定要上翻色

槍身造翻正確Marking,可惜laser姐姐話膠料驚射穿,無論如何佢都只肯弱弱的射

KA 滅聲有Bug,Marking唔對位 唔知我黑仔定點..又要DIY

最後切埋隻AEG彈弓匣扮哂野就完事

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +50 精品文章 6-10-2017 21:37
  • gtoray 金錢 +50 精品文章 6-10-2017 21:37

8 個讚好! TOP

支持DIY

始終咁耐都冇廠出...唯有自己DIY

引用:
原帖由 Kwind 於 6-10-2017 19:39 發表
支持DIY

始終咁耐都冇廠出...唯有自己DIY
我因為窮所以要DIY

紗兄都講得好輕描淡寫o下

引用:
原帖由 loveless 於 6-10-2017 20:02 發表
詳細過某師兄「use hand」好多架啦
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 紗夢 於 6-10-2017 19:17 發表
話說見有師兄講番WE P90,等小弟又借D意出下D舊手作仔

我唔好彩,首先槍身會漏氣,要買過粒o華老同換過哂d o-ring

減扣壓就三管齊下 打磨內件,換左弱彈弓同DAVE兄個post教 ...
十分好的diy

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 loveless 於 6-10-2017 20:02 發表
笠大人 因為小既次次都係目測,腦海覺得成倒事就去馬 無精密計算 唔得就磨多兩下..磨下磨下就出左了

紅點果part好功夫 特別係改reticle
話說madbull好似出過p90 ring sight 6-700
話有tritium

引用:
原帖由 Dave 於 6-10-2017 20:09 發表

十分好的diy
DIY成功都係有Dave兄一直以來既詳細技術分析貼參考先成事炸

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-10-2017 20:22 發表
紅點果part好功夫 特別係改reticle
話說madbull好似出過p90 ring sight 6-700
話有tritium
Madbull外型唔同元祖Gen 1 個ring sight

哇真係改好多野 真係好厲害,diy無得頂

支持DIY
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 紗夢 於 6-10-2017 20:23 發表

DIY成功都係有Dave兄一直以來既詳細技術分析貼參考先成事炸
我d 帖冇技術架,你咁講我受唔起

20 12
發新話題