45 123
發新話題

神戶製鋼做假,自衛隊中招!

神戶製鋼做假,自衛隊中招!

揸緊鈴木電單車...

利字當頭,連以前最信得過的..德國,日本製造..都不可靠了. Thx for sharing

日本仔造假不足為奇,不過人地假得黎都安全

架仔做假仲有譜,不會太誇張。
FBC1

引用:
原帖由 Lolanto 於 12-10-2017 12:52 發表
究竟世界上還有神嗎?

回覆 6# 的帖子

唔洗咁既反應,日本比人既信心同近年來歐洲car safety test結果,
的確支持到"做假仲有譜"既論述。
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 48191 於 12-10-2017 18:31 發表
日本仔做假係事實,你就唔好咁傷心啦

偶有一單可以接受既...
接二連三就另計了。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

你誤會我喇,我嘅意思係覺得你呢句好正:
某國出品就算真都唔安全,相比之下....又係成地玻璃碎。
引用:
原帖由 Lolanto 於 12-10-2017 19:54 發表

日本仔做假係事實,你就唔好咁傷心啦
究竟世界上還有神嗎?

首先,我和這間公司毫無關係,何來「沾沾自喜」?你是否有讀寫障礙?
二,你說「樓上話做假都安全」的似乎是Lo兄,我只覺得他的觀點很新奇。
引用:
原帖由 MG-42 於 13-10-2017 03:12 發表
樓上話做假都安全?   做假都"沾沾自喜" , 冇得救了...  果然厚顏

做假都安全咁唔洗定標準啦... 又要話跟標準又做假..即係扼人啦 , 重要做假左10年...
究竟世界上還有神嗎?

! 我作天笑鳩GA仔! 喂! 嘜原來日本成日拍過啲勵志工業劇集講造假係真呀!

GA仔苦笑! 說句! 你放心喎, 你們啲系統係2010年出產! 反而冇事喎!

好在我沒放現有架跑車! 傞啲想換架2017版本! 換左就DUP春!

出左單咁既嘢! 今補買新機有價講!

其實造假事件! 唔咪GA仔全部責任, 係WTO悪果! ........

注: GA今次係底死!

但是! 我對GA仔產品及售後服務品質保証都是一樣冇變! 100% Support! 大6系統! 有排未追上GA仔一半標準!

引用:
原帖由 rho837 於 13-10-2017 09:04 發表
其實造假事件! 唔咪GA仔全部責任, 係WTO悪果! ........
全球化下, 各國割喉式競爭, 為搶低成本, 加大產量, 不惜放棄質素,
德國日本呢啲傳統優質出品國, 最受傷害.
其次係人權標準高, 環保要求高的先進國家, 反而競爭力大跌, 因為種種規限令成本無可能敵得過對世界不負責任的國家

依家買玩具, 即用即丟消費品, 廉價時裝, 當然好似多左選擇又平左,
但耐用品, 救命工具, 甚至建築材料, 都將貨就價, 面臨普遍質素下降.
可以話直接影響整體人類生活質素同人命安全.

引用:
原帖由 pbay 於 13-10-2017 10:54 發表

全球化下, 各國割喉式競爭, 為搶低成本, 加大產量, 不惜放棄質素,
德國日本呢啲傳統優質出品國, 最受傷害.
其次係人權標準高, 環保要求高的先進國家, 反而競爭力大跌, 因為種種規限令成本無可能敵得過 ...
還有從前將產品發售至全世界不是易事,但今日... 一個速遞員或者集運已經完事,從前一家公司一家船公司再加幾件跟單先做得完的事,
今天一條蛋散上網督幾下已經做到。
世上所有產品排哂同一個貨架上,高價錢高質素這市場很易被窮人賤貨吃掉一塊。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

45 123
發新話題