發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 fufu999 於 14-10-2017 20:39 發表

各位兄弟真係要小心。。。我再同今日戰友商討下
開波前有冇chk鎗並且做好紀錄?

0.2 1.8J其實幾危,天氣開始轉涼,電鎗會好火左少少,而且0.2都有1.8時,用0.25或0.28甚至0.3驗好容易就JJ,而且你係咪肯定全隊落場時都係0.2彈,包括果幾個大J C兄 ,唔會摻左一D重彈係裡面?

引用:
原帖由 新手一隻 於 14-10-2017 22:53 發表

我講緊合理使用場地,當然唔包括過火,拳打腳踢之類的狀況。

問題係如果件物件係場地內,有潛在的損毀可能性,又無清晰提示話唔打得,又咁啱好打爛咗,game場可否要求顧客賠錢? 具體條例係點?
比 ...
A. 投資X數目去運作一盤生意
B. 亂屈客Y數目Z次直到口碑破產冇生意

如果B數值唔能夠長期大過A,搞黎托乎。

引用:
原帖由 新手一隻 於 14-10-2017 23:05 發表

唔討論背後動機,淨係討論如果發生,咁會點?
鬥法律,鬥常識,鬥人際關係,鬥解決問題能力

如果照樓主講大家守規則下野戰場地設施布景損壞要玩家賠,咁呢個場絕對口碑唔想撈落去, 另外無證據要你地賠仲算唔算屈?

咁打佢果個"光明頂"如果無行"路",自己開山劈石上落,咁又會5會告我?

引用:
原帖由 新手一隻 於 14-10-2017 22:53 發表

我講緊合理使用場地,當然唔包括過火,拳打腳踢之類的狀況。

問題係如果件物件係場地內,有潛在的損毀可能性,又無清晰提示話唔打得,又咁啱好打爛咗,game場可否要求顧客賠錢? 具體條例係點?
比 ...
如果個老細拍幾架靚車係場入面,只班友射中一粒彈hi花左要人賠返原廠返修車價,咁樣係唔係有得賠?

充滿疑點+1  

不信樓主

引用:
原帖由 loveless 於 14-10-2017 22:59 發表

A. 投資X數目去運作一盤生意
B. 亂屈客Y數目Z次直到口碑破產冇生意

如果B數值唔能夠長期大過A,搞黎托乎。
Dr講句說話都咁有學問。
FBC1

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2017 23:22 發表

如果個老細拍幾架靚車係場入面,只班友射中一粒彈hi花左要人賠返原廠返修車價,咁樣係唔係有得賠?
起game場入面戰鬥區入邊就實預左

但好奇一問 如果架車泊起對住休息區隔離個parking到, 好似三x咁
比人打花左又有冇得賠
你知喇 愈來愈多人鍾意起休息區到扣雞

問題有兩個:

1/ 過J打爆 與 不過J打爆

2/ 其他物件 意外打爆 與 蓄意打爆

求上述處理方法s

新ac....又冇片,都係留名先

*依家香港人有咩事都拍片先,冇片又好難信

回覆 41# 的帖子

休息區講明唔可以開火仲週位射領野自己攞黎,到最尾洗唔洗賠都好首先可以肯定會煩自己一大輪。。

引用:
原帖由 Ben_9413 於 15-10-2017 00:08 發表
問題有兩個:

1/ 過J打爆 與 不過J打爆

2/ 其他物件 意外打爆 與 蓄意打爆

求上述處理方法s
過J基本上已經衰左火器條例check到只會入罪已經唔關打爆性質事,而家應該關於係意外打爆洗唔洗賠(有得拗睇有冇證據)同蓄意打爆(如果有哂片同動機證明真係蓄意損壞他人財產,人地有錢惡上黎可以告另一條,不過無證明單方面相信是任你up告空氣 )
呢d搞大左都係官司之拗,通常搞到出面冇著數私下拆掂,照樓主up有d似同係街一班人行過人地就跌爛左部電話要你賠一樣,咁你地真係冇撞到人仲會唔會賠唔賠?

發新話題