28 12
發新話題

[others] USD90雞鏡 vs SCAR-H

原本想買sightmark,E家見到等我睇下vector先

Sight mark, vortex, nikon 都ok

買真品鏡要留意最近對焦距離,呢個參數唔係枝枝鏡都有寫,因為真鐵唔同氣槍,一般都打較遠距離,所以呢個參數唔係好重要,如果最近對焦距離太遠,咁係較細既空間譬如屋企玩射靶就有問題,個靶會睇唔清,或者勉強清都有視差問題。

引用:
原帖由 Dave 於 15-10-2017 15:41 發表

FYI

http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=10044

其實在下這種1~4X 鏡同款有2 支,一支靚姐買的一支射手買,
前者有發光三色十字線,後者只有 ^ 發光點,但在下是偏愛後者,
因 ...
請問防震方面如何?

其實玩具真係唔敢包防震,呢水得下水都未必得,亦唔會有shock test

冇架波,都係前人種樹,但至少望返reticle係咪水平,有冇入塵之類

引用:
原帖由 Thanato.S 於 15-10-2017 18:07 發表

請問防震方面如何?
友人裝在marui mws gbb 上打完一日無問題
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

你深入啲咁諗就明,大陸啲阿姐,呢水內件有落膠水咪防震,不水趕岀貨冇落咪。。。。。又冇保養或者真品qc咁嚴。。。。之前係大陸廠做過,啲人係望住都可以唔聽你講求9奇

引用:
原帖由 新手一隻 於 15-10-2017 21:42 發表

係買鏡的時候,點樣先可以分辨一支鏡防唔防震?
起碼枝鏡要自己話 shockproof 啦。 其實上面D師兄提過既牌子都話自己係 shockproof. 其實玩具槍有幾震呢 ?係咪真係要咩嘢 shock test 呢 ? 駛唔駛咁高要求呢 ?
譬如呢枝 UTG 鏡只係幾舊水港子,D鬼佬裝係枝真鐵 AK 度打 300 發都冇事,GBB 應該可以捱一世啦 :http://rifleopticsworld.com/review-leapers-utg-bug-buster/

香港買UTG/Leapers/Centerpoint鏡有個小問題,就係我都唔識分邊支會係馬虎後門貨,邊支會係正式貨色。
相對BSA既老翻/騎呢鏡會比較易認,例如成個turret 可以扭到直接甩鬼左出黎既,好難係一支真正LE會採購既鏡。
我有支好常見既Leapers 4-16X AO, 轉扭機米位有封膠,但冇裝到機米。
亦有支Leapers 3-9X, 兩個轉扭都係用左Elevation刻字既...
當然唔係支支都有騎呢野,手上有支TF2 turret既同一支Bug buster, 我知都係購自Amazon, 兩支都非常平靚正,輕易睇得出光學上係有做野交功課

引用:
原帖由 loveless 於 15-10-2017 23:38 發表
香港買UTG/Leapers/Centerpoint鏡有個小問題,就係我都唔識分邊支會係馬虎後門貨,邊支會係正式貨色。
相對BSA既老翻/騎呢鏡會比較易認,例如成個turret 可以扭到直接甩鬼左出黎既,好難係一支真正LE會採購既鏡。
...
咁離譜 ,小弟D鏡都係郵購返嚟,所以唔知係香港買會有D咁既嘢.

28 12
發新話題