發新話題

[VFC] vfc mp7 gbb 有咩缺點?

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-3-2018 12:08 發表

原來當年我都睇漏左Dave C Hing呢個POST, 要加入..我的最愛..先. Thx for sharing.
言重了...執完其實都不滿意,不過已盡力

係咁E 望兩下當參考好了。

一句到尾MP7 幾個問題,一係飛機/ BOLT 吻合度頗差,二係匣VALVE 好易扭曲( 開太大洞又用銅料),
三係原裝HOP 膠會走位因為冇定位凸旬,四係原裝回膛彈弓非常硬+ 唔FIT 位會摑BOLT,基上上冇咩問題了...
反而膠內架係感覺差多於實際影響,加埋SILENCER 更加係百力滋級數一拍即斷...用一般火帽影響不大。
然而膠內架裝拆得多,螺絲洞又係非常易滑牙...一滑一鬆...個內架虛位多,就下刪一萬字了。

BTW 在下其實幾喜歡VFC MP7,無他...全SIZE 係得佢同WE...價格又唔係貴兩千銀,可以將就一下既...

要求唔多要25 度單發清既話原裝都應該得,但一打全自動就見真章。雖然GBB 唔一定全自動,
但全自動都是要順,因為全自動打得好,半自動一定掂,相反卻未必了。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

話時話把MP7 v2都出左一排了, 呢度有無師兄入左呢?
好想知新version改左d咩野...
因為一直都想人返把full size mp7看下門口....
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 11-4-2018 16:00 發表
因為一直都想人返把full size mp7看下門口....
同求

mp7呢款氣槍係幾可惜 打得既就做細左個碼
做岩size就唔多打得 我有枝we但搞左一大輪都係覺得麻麻地
charging handle敲鼻 後pin成日走出黎(有爆身危機)
如果vfc v2做得好都諗諗轉會

引用:
原帖由 2slow 於 11-4-2018 16:00 發表
https://www.vegaforce.com/web/20 ... V2%20GBB%20ASIA.pdf

暫時只見到兩個不同,一是hop up 座由左右夾式變成3 件,
另外係內膠架的barrel 位改成獨立件,估計新管應該是金屬,但兩面膠架應該仍然是膠 ( 估,未實證 )。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

官方公布了

HK MP7A1 GBBR(2018)
外管更換為金屬材質,並在槍膛座增加塑料上彈坡道,減少BB彈在上彈過程中的損耗且更加穩定。

引用:
原帖由 新手一隻 於 17-4-2018 15:32 發表

Adjustment rob.
otter barrel
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 17-4-2018 16:34 發表

引用:
原帖由 2slow 於 17-4-2018 16:34 發表

引用:
原帖由 cccarlos 於 17-4-2018 16:37 發表

以前crusader 聯乘avalon 支mp5, 都有Still hammer

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:

叫佢地用少D 乳音輸入

引用:
原帖由 新手一隻 於 17-4-2018 17:58 發表

feed ramps
哈! 呢個堅有喎

岩岩買左MP7v2
想問下用P牌既飛鏢應該買邊款先岩?
同埋可唔可以減埋力

發新話題