發新話題

[VFC] vfc mp7 gbb 有咩缺點?

買得VFC就一切隨緣啦....
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 61# 的帖子

我算好彩, 買過咁多支SO FAR都未試過出事.

V2用家
我頭痛緊枝槍就算單發既初速都落得好快, 1.8J落到1J樓下都有
依家依家

食字...
依家拿左去QXF都搞
已經唔渴望連發有驚喜

引用:
原帖由 2slow 於 26-6-2018 09:33 發表
買得VFC就一切隨緣啦....
唔好亂講!V 記單發同CQB 係OK 的!本來和善的討論區,請勿唱衰
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 26-6-2018 10:25 發表

唔好亂講!V 記單發同CQB 係OK 的!本來和善的討論區,請勿唱衰
但我單發都跌J跌得好勁
DAVE兄幾時再出山打救蒼生

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 26-6-2018 10:31 發表

但我單發都跌J跌得好勁
DAVE兄幾時再出山打救蒼生
唔好玩啦...仲比人吊唔夠咩,唔想再做孝子

V 記既野... 信則有不信則無... V 記槍我偶然買... 開箱拆解... 則有緣相見

口多講句:V 記 V1 個氣密認真麻麻,主要係BOLT CARRIER 個圓井位做得衰,前寬後窄,先鬆後緊,九淺一深,
用乜ORING 都死,當時測試過,應該要用原裝大一點點的ORING 但需要幼身的,
可以提升性能。至於果D AMG 無彈弓VALVE 只係幫你推高出氣量,天氣唔凍時係「勁」左既... 但非必要。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 26-6-2018 10:35 發表

唔好玩啦...仲比人吊唔夠咩,唔想再做孝子

V 記既野... 信則有不信則無... V 記槍我偶然買... 開箱拆解... 則有緣相見

口多講句:V 記 V1 個氣密認真麻麻,主要係BOLT CARRIER 個圓井位做得衰, ...
師兄我留意左你好耐,你好似一手都係 V 記槍,分分鐘我覺得你仲多多過部份 fans

利申,小弟只係放淨一支 45CT

引用:
原帖由 no-name 於 26-6-2018 10:54 發表

師兄我留意左你好耐,你好似一手都係 V 記槍,分分鐘我覺得你仲多多過部份 fans

利申,小弟只係放淨一支 45CT
已放:
MP7 連四匣( 已放 ) , G36k 第一水 ( 已放 )

KEEP:
FNS 9 ,UMP 45 鋁BOLT DX 版 連四匣,HK45CT ,HK 417 第一水連三匣,HK 416D 2015 版跟兩神奇匣,電槍有 第一水軍版MARKING SCAR H SSR + 4 匣 ( 電槍匣都成180 蚊隻好鬼貴 )。

only

咁事實上當初玩G36K GBB 時係有感動過既,又靚又爽打 ( 之後不舉HANDLE 爆匣身爛BOLT 頭果D 唔好講 ),而且當時準度唔差,8 米打到 4.5 CM CTC ,
之後SSR 得佢有又靚仔入手價 3350 好貴但好靚,AEG 內部無咩好講,仿真快拆下身也是好玩的。
UMP DX 記得特價時買的 好似 2300 左右,UMP 素來都是好喜歡的 ( RAINBOX 6 的情意結 ) ,上一次爽打是甚麼時候?然後...沒有然後...淨係知係咁漏...
之後MARUI 417 次世代 VS  VFC 417 ,心想反正大家都唔方便落場,買支GBB 玩好了,但原裝性能真是好流下,算吧好看就OK。
FNS9 當時我唱好過一排的,但落場實戰非常出事,TRIGGER BAR 根本唔夠長,落場救命手槍響不了的結果...唉...整不好,又沒零件,長眠在櫃。
416D 2015 版好簡單...便宜2 手新淨...沒特別原因。
HK45CT,好簡單...特價9XX WGC 搬屋清貨,買下來,打了幾匣,暫時健在。

咁當初V 記係比過感動我,但時移勢易...愈來愈見到半完成品照出貨的V 記...真心覺得不是當初認識的V 記。
最近期都有HK45CT 第一水個飛機有問題打幾匣爆炸,但遲一點點買的師兄又冇問題... 難道V 記真的不知嗎?不見得。

引用:
原帖由 JBL 於 26-6-2018 11:04 發表

我拆出黎睇過,V1同V2份煲係一樣野黎。
謝謝資料。

可能V 記覺得前寬後窄BOLT 係「巧思」唔需要改

引用:

仲水左你買

引用:
原帖由 Dave 於 26-6-2018 10:59 發表

已放:
MP7 連四匣( 已放 ) , G36k 第一水 ( 已放 )

KEEP:
FNS 9 ,UMP 45 鋁BOLT DX 版 連四匣,HK45CT ,HK 417 第一水連三匣,HK 416D 2015 版跟兩神奇匣,電槍有 第一水軍版MARKING SCAR H SSR + 4 匣 ...
其實講到口臭,唔係想黑 V 記,只係想佢做返正正常常啫
第一水唔得咪等第二水修正 lor, 或者好似方仗咁直頭送返 parts 換咁都非常好
但而加出埋 V2 版都仲係有一堆問題, 真係解唔通 bor

上前有位師兄 post 過 2 段 youtube,當年其中一個參考因素就係其中一段片
結果我就好似買左完全另一樣野 la,呢個先係 V 記最大問題
拍片位師兄近來都似係想為 V 講返 2 句好話,但真係不敢荀同

引用:
原帖由 Dave 於 26-6-2018 10:25 發表

小弟都唔想再做孝子, 我收返...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:

感謝BELL兄報告...即係支V2得個內架同半條金屬外管係新...咁支V2可以慳返了

原本都期待份BOLT有改善

發新話題