發新話題

model gun 推介

引用:
原帖由 阿堅 於 20-10-2017 20:50 發表

跟得比你通常都用到
我支膠92FS係入唔到真狗仔! 真係同真鐡尺寸有分別!

引用:
原帖由 rho837 於 2017-10-20 22:05 發表

我支膠92FS係入唔到真狗仔! 真係同真鐡尺寸有分別!
無分別就出事了

年頭係大阪帶左枝marushin hi power要砌既,
用tanaka件同珍grip改僅做mk3
不過完全唔fit位 唔知搞唔搞得成

引用:
原帖由 Ben_9413 於 20-10-2017 22:20 發表

無分別就出事了
唔關入到真子彈是! 有些model係冇問題入到真尺寸dummy(真子彈)! 有啲係同尺寸! 係睇生產人對每支槍防真特點!

Tanaka Cap Glock 17
基本同真鐵差不多,但係用重膠做。

附件

21-10-2017 23:11

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 hykenny 於 21-10-2017 23:10 發表
嗰D 係 dummy 彈定係 cap 彈呢 ?

引用:
原帖由 walther 於 21-10-2017 23:59 發表

嗰D 係 dummy 彈定係 cap 彈呢 ?
Cap彈,中間有窿入火藥cap

引用:
原帖由 hykenny 於 21-10-2017 23:10 發表
請教C Hing,我都有這支的Tanake Cap Glock 17,
(我已把滑架鎖制按下)但不能成功地,好像C Hing一樣,把滑架拆下.
請多多指教,怎樣才可以拆下呢?

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-10-2017 13:21 發表

請教C Hing,我都有這支的Tanake Cap Glock 17,
(我已把滑架鎖制按下)但不能成功地,好像C Hing一樣,把滑架拆下.
請多多指教,怎樣才可以拆下呢?
上鏜後狀態不能拆滑架。如圖

附件

22-10-2017 13:38

這樣不能拆滑架

22-10-2017 13:38

這樣才能拆滑架

回39# hykenny C Hing.
謝謝給予指引, 但仍然未能成功拆下,
從槍身的隙縫中,看到有粒物件,頂住滑架.
可能是這物件,引至滑架不能推前.

引用:
原帖由 kornhill401 於 2017-10-22 14:12 發表
匣已退出?

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-10-2017 14:12 發表
或者係回鏜杆移位,頂住咗

引用:
原帖由 rho837 於 2017-10-20 22:35 發表

唔關入到真子彈是! 有些model係冇問題入到真尺寸dummy(真子彈)! 有啲係同尺寸! 係睇生產人對每支槍防真特點!
O甘好玩

引用:
原帖由 Ben_9413 於 22-10-2017 14:26 發表

匣已退出?
這是所有拆槍的指定動作,都已經做了. Thx for sharing.

引用:
原帖由 rho837 於 19-10-2017 16:16 發表
1) CAP 槍 - 日本仔居多, 膠身為主, 但都見過有人改用全金鐲身及鋼件! 見過支custom M4 (MK18 MOD 1) 用日本仔CAP槍系统, 井性GBBR M4加工改裝成CAP槍! 好靚! 但好貴!

2) 掩槍 - 要申請許可証! 年年驗槍續 ...
容我補充師兄的資料
痷槍 - 要申請許可証! 三年續許可証。
以前在古代買過一支blank槍,但係槍管全塞的”天痷blank槍”,也可算一類吧
http://www.bggd.com/bbs/home.php?mod=space&uid=8895

發新話題