發新話題

[Marui] Marui Festival 4th 新產品討論

引用:
原帖由 ayaka 於 12-11-2017 00:11 發表
我要C7UPPER款既733呀(雖然無乜可能⋯⋯)
有幾個牌子會出上下身俾馬記M4 GBB用,睇下會唔會出733

好似根魔話11月出,但仲未有進一步消息

引用:
原帖由 ayaka 於 12-11-2017 00:11 發表
我要C7UPPER款既733呀(雖然無乜可能⋯⋯)
好心vfc就做下野 很想要m723

引用:
原帖由 Opica 於 12-11-2017 00:53 發表

有幾個牌子會出上下身俾馬記M4 GBB用,睇下會唔會出733
希望如此,新潮AR睇到厭,係支733最襟睇

引用:
原帖由 sealsman 於 12-11-2017 01:13 發表

好心vfc就做下野 很想要m723
C7 upper咁多年連aeg都只係得豬P有量產過, 對於量產壓低售價要賣一千幾百件先圍到本賺錢,出D冷門型號商業角度黎講咁難清貨唔會係個好賺錢投資計畫
小眾型號槍身多數都係用CNC生產方式唔洗開模節省成本只賺頭淡湯一小批,不過AR size CNC槍身巿場咁多年定價由於小量做要賺錢每件幾千走唔甩
到時好多人都厭貴好少人會買--->少人買--->少商家願意生產-->不停重覆變市場短缺

引用:
原帖由 ayaka 於 12-11-2017 01:35 發表

希望如此,新潮AR睇到厭,係支733最襟睇
新潮AR有新鮮感配件多樣變化又實用,不過睇得多冇左新鮮感就覺得冇左每支槍獨有特色風格,冇舊代槍個種簡潔美咁百看不厭,
AR既話始終軍版有三角準星同手揪外觀最貼近原味獨有線條. 加入戰術風格個人覺得少改怡情,加頂骨(M4骨上身)同前RAS/SIR裝少量配件己OK仍保留軍版風格, 不過而家興舊式軍版M4身潮改一堆骨鏡托同小零件抄民版風格其實唔太襯 ,用民版潮身型號改夾D

引用:
原帖由 BLSK 於 11-11-2017 21:19 發表
如果識玩,出m16一定出a1/a2
固定把上身未出過,想玩AR 3連發呀
之後就出支a3/a4 又可又抄幾年
以馬記走勢唔似以前AEG年代返炒一堆oldschool, M16A3/A4, DDMK18呢D車條骨或做個托少量投資又穩定回報似最有機會
不過呢D自己都改到要玩唔會等佢幾年 ,用盡M4個模而416次世袋系列又賺夠, GBB416就近架嗱 其次我估SCAR系列呢類大眾喜愛新槍
今次89式都係日本人最like最有本地市場先做,外地其實唔太多人有興趣,但馬記仲肯開發新型GBB証明係有意投入氣動市場競爭算係好事
終於D廠肯出新野唔好下下M4...

scar--H許願中

引用:
原帖由 gainax 於 12-11-2017 08:29 發表

C7 upper咁多年連aeg都只係得豬P有量產過, 對於量產壓低售價要賣一千幾百件先圍到本賺錢,出D冷門型號商業角度黎講咁難清貨唔會係個好賺錢投資計畫
小眾型號槍身多數都係用CNC生產方式唔洗開模節省成本只賺頭淡湯一 ...
C7 upper既M733身"派"有出過,可惜當年無買到,外國見人買個真C7上身番黎改,都係∼USD200,真好⋯⋯

引用:
原帖由 ayaka 於 12-11-2017 11:38 發表

C7 upper既M733身"派"有出過,可惜當年無買到,外國見人買個真C7上身番黎改,都係∼USD200,真好⋯⋯
成日都話玩具貴過真鐵...

台仔又鍛又盛整支M4 出黎問題多多收你5, 6 千 未計「執」...
真鐵都係差無幾起碼唔會唔響先

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

有冇日文高手知道支MTR幾時出
實在太期待

回覆 129# 的帖子

yes gbb成槍得b0mber出過,應該得好少可能10至30支當年我買m727都要訂先有
不過近年有港製做cnc 7075鋁身可以自己散砌, 外觀簡到件靚既話係比派好, 好似有wa系統同方仗, 上年問過仲有貨不過我對c7 upper一般喜好冇買因成2千5一個上身冇任何配件 , 而家應該只有等二手或入支大蛇or我們A1upper充當c7砌支, 當然如是合法玩到R品自砌咁係最平靚正。。。最好都係馬記肯出堆oldschool AR大眾化價錢又一買即爽免煩外觀又有施啦曲colt 灰靚靚仔仔。。希望有呢日

引用:
原帖由 gainax 於 13-11-2017 01:04 發表
yes gbb成槍得b0mber出過,應該得好少可能10至30支當年我買m727都要訂先有
不過近年有港製做cnc 7075鋁身可以自己散砌, 外觀簡到件靚既話係比派好, 好似有wa系統同方仗, 上年問過仲有貨不過我對c7 upper一般喜好冇買 ...
馬記再真都會多行japan字
到時死真派又會煩
我曾經都係一個死真派
但過左幾時後睇番
It's just a toy gun. Shoots nothing but bb only.

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gainax 於 12-11-2017 08:29 發表

小眾型號槍身多數都係用CNC生產方式唔洗開模節省成本只賺頭淡湯一 ...
m723 都叫冷門型號
xm177果d classic先多有錢中佬鍾意喎

發新話題